مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای عمرانی خبر داد
طرح مسکن تدریجی برای خانهدار شدن مستاجران
بازار
95111

مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای عمرانی شهر تهران گفت: طرح مسکن استیجاری منتهی به خانهدار شدن را در قالب مسکن تدریجی در دستور کار داریم و مدعی هستیم با این طرح میتوانیم دوره انتظار خانهدار شدن را از میانگین جهانی هم پایینتر بیاوریم.
ایران آنلاین: خشایار باقرپور در نشست خبری اظهار کرد: در پایان سال گذشته روی موضوع مسکن استیجاری کار کردیم و طرح مسکن تدریجی متناسب با فرهنگ جامعه را جلو بردیم. به این صورت که نباید اینگونه باشد مسکن استیجاری به مستاجر ماندن مردم منجر شود، بلکه به تدریج به مالکیت بیانجامد.
به گزارش ایسنا، وی افزود: مسکن تدریجی قصد دارد در عین حفظ منافع طرفین از ظرفیتهای سرمایهگذاری در جهت رفع نیاز مسکن مردم استفاده کند. این حلقه ارتباطی بین تقاضای مصرفی و سرمایهگذاری باید ایجاد شود. ادعا میکنیم در طرح مسکن تدریجی دوره انتظار خانهدار شدن ایرانی را از استاندارد جهانی هم پایینتر میآوریم. بازار مصرفی مسکن برای اولین بار با سرمایهگذار مشارکت میکند. ظرفیتهای قانونی این موضوع هم وجود دارد.
باقرپور در پاسخ به سوال ایسنا درباره سرنوشت مسکن اقتصادی و مسکن ۲۵ متری گفت: طرح مسکن اقتصادی اولین بار از سوی اتحادیه تعاونیهای عمرانی مطرح شد اما در ادامه تکثیر شد. ماموریت ما این بود آنچه را که فکر میکردیم درست است بیان کنیم. ما تعاونیها و شما اصحاب رسانه با کف جامعه در ارتباط هستیم؛ درک و حسی که ما از جامعه داریم شاید برخی مسئولان نداشته باشند. ما به این نتیجه رسیدیم که بازار مسکن نیازمند محصولات جدید است و طرح مسکن اقتصادی را مطرح کردیم که با واکنشهایی نیز مواجه شدیم. اما امروز میبینیم حداقل یک سوم نمایندگان مجلس و رئیسجمهور نسبت به این موضوع رویکرد مثبتی دارند. حتی شهید رئیسی نیز به این موضوع اشاره کرد. بنابراین در حال حاضر مسکن اقتصادی به یک مطالبه عمومی تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه مسکن اقتصادی مسیر خود را طی میکند گفت: در ماده ۴۳ قانون تعاون، ماموریت من خانهسازی نیست. من میتوانم ایدههای جدید بدهم و در این زمینه نیز ماموریت خود را انجام دادهام. بین همه ارکان بخش مسکن حلقه ارتباطی ایجاد کردیم تا متقاضیان مسکن بتوانند منتفع شوند. لازم باشد برای طرحهای خود هزینه معنوی هم میدهیم یا تعامل میکنیم. مسکن اقتصادی با آن سطح از مخالفتها با گفتمان حل شد. برخی مسئولان ابتدا موضع تندی در قبال مسکن اقتصادی داشتند اما بعدا مواضعشان تعدیل شد. کار ما در اتحادیه و بخش تعاون همین است که ایده و طرح متناسب با نیاز جامعه بدهیم.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای عمرانی شهر تهران با بیان اینکه همچنین قصد داریم از طریق ظرفیت تعاونیها به موضوع رفع ناترازی انرژی بپردازیم گفت: در بحث انرژی خورشیدی ورود کردهایم و قصد داریم نه تنها مشکل تامین برق را حل کنیم بلکه صادرات نیز داشته باشیم. مقدمات این موضوع آماده شده و بخش تعاون ظرفیت بالایی برای تامین مالی این طرح دارد.
باقرپور خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری در ۹ سال اخیر در نامگذاری سالها بر کلیدواژه تولید تاکید کردند و امسال هم «سرمایه گذاری برای تولید» نامگذاری کردند. این چشماندازی است که برای کشور ترسیم شده و ما در بخش تعاون وظیفه خود میدانیم به آن عمل کنیم.
وی افزود: حوادث متعددی در سال گذشته در منطقه رخ داد که اقتصاد کشور را تحت الشعاع قرار داد. در حال حاضر هم بحث مذاکرات مطرح شده، ولی ما نباید سرنوشت اقتصاد کشور را به مذاکرات پیوند بزنیم. ما نیاز داریم به سمت اقتصاد مردمی حرکت کنیم.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای عمرانی شهر تهران با بیان اینکه اقتصاد دولتی به شدت دچار کسری بودجه شده است، گفت: دولت فعلا درگیر دخل و خرج خودش است. از طرف دیگر بخش خصوصی متکی به پول است و به دلیل احتیاطی که دارد تقریبا منفعل عمل میکند. بسیاری از سازندگان، سرمایههای خود را به کشورهای منطقه بردهاند و آنجا در حال ساخت و ساز هستند. بنابراین رکن تعاون که متکی بر سرمایههای مردم است میتواند به عنوان ساختارمندترین زیرساخت مردمی برای جلب مشارکت دیده شود.
باقرپور تاکید کرد: رکن تعاون به عنوان رکن دوم اقتصاد شناخته میشود که حتی نسبت به بخش خصوصی اولویت دارد. در برنامه هفتم توسعه تاکید شده که ۲۵ درصد اقتصاد کشور بر عهده تعاونیها قرار گیرد.
وی با بیان اینکه سال ۲۰۲۵ از طرف اتحادیه بینالمللی تعاون، سال جهانی تعاون نامگذاری شده است، گفت: این فرصت خوبی است که اتحادیههای تعاونی ما با کشورهای خارجی تعامل برقرار کنند که میتواند در انتقال دانش، تکنولوژی و تجربیات موثر باشد. تعاونی در سایر کشورها از اهمیت بالایی برخوردار است و چین به عنوان مهد تعاون شناخته میشود.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای عمرانی شهر تهران تصریح کرد: نکته مهم بحث تامین مالی در تعاونی این است که سرمایههای خرد جامعه به سمت فعالیتهای تولیدی میرود. اگر این اتفاق بیفتد تورم در جامعه کاهش مییابد.
انتهای پیام/