معاون وزیر راه:از توسعه افقی و عمودی شهرها جلوگیری میکنیم
بازار
96389

معاون وزیر راه با بیان اینکه تلاش کردهایم تا از توسعه افقی و عمودی شهرها جلوگیری کنیم، گفت:در پروژههای مسکن حمایتی مشکلاتی در تامین منابع و اراضی داریم.
ایران آنلاین: دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران تأکید کرد که دولت به تعهدات خود در زمینه اجرای مسکن حمایتی پایبند است و گفت: تأمین زمین تنها به معنای الحاق اراضی به محدوده شهرها نیست. در شورایعالی شهرسازی و معماری، شش روش مختلف برای تأمین زمین وجود دارد که بر اساس ظرفیتهای موجود، بهطور مؤثر استفاده میشوند.
به گزارش تسنیم، غلامرضا کاظمیان با یادآور اینکه طی 4 سال گذشته 121 هزار و 500 هکتار زمین را برای ساخت مسکن تأمین شده است،اظهار کرد: شهرکسازی و الحاق 9500 هکتار زمین به تصویب شورای عالی شهرسازی رسیده که این اقدامات به ما کمک میکند تا پروژههای مسکن حمایتی را بهطور مؤثری اجرا کنیم. به این ترتیب، در این اراضی تأمینشده، ظرفیت احداث حدود 3.5 میلیون واحد مسکونی فراهم شده است.
وی با اشاره به مشکلاتی که ممکن است از باز کردن سامانههای ثبتنام مسکن حمایتی بدون برنامهریزی دقیق ایجاد شود، افزود: سامانهها و درخواستهای ثبتنام نباید بدون زیرساخت مناسب و برنامهریزی دقیق اجرا شوند. این نوع بیبرنامهگی میتواند مشکلات زیادی برای متقاضیان ایجاد کند.
وی یکی از چالشهای مهم در پروژههای مسکن حمایتی را تأمین زمین و استفاده بهینه از اراضی موجود دانست و افزود: دولت 6 روش برای تأمین زمین در نظر گرفته است تا پروژههای مسکن حمایتی بهطور مؤثر اجرا شوند.
دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران ادامه داد: نخستین روش، استفاده از اراضی داخل محدوده مصوب شهرهاست. در این روش، زمینهایی که قابلیت واگذاری برای پروژههای مسکونی دارند شناسایی میشوند. دومین روش، توسعه در محدودههای جدید مصوب شهرها و روستاها (اراضی الحاقی) است که در صورت نبود امکان تأمین زمین در داخل محدوده شهر، در نظر گرفته میشود. سومین روش، بازنگری و بهینهسازی کاربریها و تراکمهای جمعیتی و ساختمانی است که در آن، از ظرفیت افزایش تراکم ساختمانی در برخی شهرها و محلهها برای تأمین نیاز مسکن استفاده میشود.
به گفته کاظمیان چهارمین روش، شناسایی و استفاده از اراضی تحت تملک نهادهای عمومی و غیردولتی است. این امر با هماهنگی و تفاهم با نهادهایی مانند بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام و آستان قدس صورت میگیرد.
وی بیان کرد: پنجمین روش، بهکارگیری اراضی در نواحی پیرامون شهرهاست که با رعایت زیرساختها و پیوستهای پدافند غیرعامل و زیستمحیطی برای ساخت شهرکها و پهنههای جدید ایجاد میشود. ششمین روش نیز احیای بافتهای ناکارآمد شهری است. این اقدام از طریق بازسازی، نوسازی و استفاده مجدد از زمینهای رها شده یا نیمهفعال در بافتهای فرسوده صورت میگیرد.
وی اضافه کرد:تلاش کردهایم تا از توسعه بیضابطه افقی و عمودی جلوگیری کنیم و در عین حال به تعهد دولت در تأمین مسکن برای 1.5 میلیون نفر در قالب نهضت ملی پاسخ دهیم.
دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری تاکید کرد: پروژههای مسکن حمایتی نیازمند توجه ویژه به تأمین منابع و اراضی هستند. اگرچه مشکلاتی وجود دارد، اما عزم دولت در تأمین مسکن برای اقشار مختلف جامعه همچنان پایدار است. تحقق اهداف اعلامشده در این بخش به همکاری و هماهنگی بیشتر دستگاههای مختلف، بهویژه در تأمین زیرساختها (آب، برق، گاز) و خدمات عمومی و شهری نیاز دارد.
انتهای پیام/