فضای مجازی امروز به محیط اصلی زندگی مردم تبدیل شده است
آقامیری: ایرانیها روزانه ۶ ساعت در فضای مجازی سیر میکنند
فضای مجازی
96468

رئیس مرکز ملی فضای مجازی رئیس مرکز ملی فضای مجازی با استناد به آمارهای بینالمللی گفت: میانگین روزانه استفاده افراد از نمایشگرها اعم از تلفن همراه، لپتاپ و تلویزیون، به حدود ۶ ساعت و ۴۰ دقیقه رسیده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، وی با اشاره به تعامل گسترده نوزادان و کودکان با ابزارهای هوشمند، افزود: بر اساس برخی آمارها، حدود 90 درصد کودکان صفر تا دو سال، بهنوعی با تلفن همراه درگیر هستند و این پدیده زنگ خطری برای آینده تربیتی، آموزشی و فرهنگی نسل جدید است.
دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی عنوان کرد: فضای مجازی امروز به محیط اصلی زندگی مردم تبدیل شده و اغلب فعالیتهای روزمره از جمله کسبوکار، آموزش، تفریح و ارتباطات در این بستر انجام میشود. به همین دلیل پاسخگویی به پرسشهای بنیادین در زمینه حکمرانی این فضا امری اجتنابناپذیر است.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی با استناد به آمارهای بینالمللی گفت: میانگین روزانه استفاده افراد از نمایشگرها اعم از تلفن همراه، لپتاپ و تلویزیون، به حدود 6 ساعت و 40 دقیقه رسیده است؛ آماری که بهخوبی نشان میدهد فضای مجازی تا چه اندازه با زندگی افراد گره خورده است.
آقامیری با تأکید بر لزوم تدوین مدل حکمرانی بومی متناسب با فرهنگ و ارزشهای ایرانیاسلامی، خاطرنشان کرد: کشورهای مختلف از جمله آمریکا، چین و روسیه هرکدام با الگوی خاص خود فضای مجازی را مدیریت میکنند. جمهوری اسلامی ایران نیز باید نسخه ویژهای منطبق بر منظومه فکری انقلاب اسلامی طراحی و اجرا کند تا دستگاههای مختلف بتوانند بهصورت هماهنگ و منسجم عمل کنند.
وی همچنین با اشاره به دستور مقام معظم رهبری برای تشکیل مرکز ملی فضای مجازی، این مرکز را نهاد قرارگاهی مدیریت فضای مجازی کشور توصیف کرد و اظهار داشت: معاونتهای مختلف این مرکز در حوزههایی همچون تولید محتوا، امنیت، فناوری و تنظیم مقررات اقتصادی، مأموریت دارند تا زیستبوم مجازی مردم را سامان دهند.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی در ادامه، نقش پژوهشگاه فضای مجازی در تهران و قم را در آیندهپژوهی و تبیین چارچوبهای نظری بسیار مهم دانست و افزود: رفع اختلافنظرها در حوزه حکمرانی فضای مجازی، تنها از مسیر گفتمانسازی و تبیین مبانی نظری ممکن است و این مأموریت مهمی است که پژوهشگاه بر عهده دارد.
آقامیری در پایان با اشاره به چالشهای موجود در حوزه حکمرانی دادهها، تأکید کرد: در حالی که کشورهای توسعهیافته، مدیریت داده را بهعنوان یک اصل پذیرفتهاند، ما همچنان نیازمند تلاشهای جدی برای تبیین مفاهیم پایه و دستیابی به یک گفتمان مشترک در این زمینه هستیم.
انتهای پیام/