معاون اول رئیس جمهور:
هوشمند سازی و استفاده از هوش مصنوعی امروز یک ضرورت قطعی است
دولت
96808

معاون اول رئیسجمهور، هوشمند سازی و استفاده از هوش مصنوعی و فناوری های پیشرفته و نوین را یک ضرورت قطعی دانست و تاکید کرد: امروز نمی توانیم نظاره گر فناوری باشیم زیرا در این صورت فناوری خودش را با هزینه سنگین به ما تحمیل خواهد کرد و برای ما وابستگی و تسلیم به ارمغان خواهد آورد.
ایران آنلاین:«محمدرضا عارف» امروز یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ در آیین گرامیداشت یکصد سالگی بانک سپه، با اشاره به نقش بانک سپه به عنوان یکی از قدیمیترین بانکها در توسعه و پیشرفت کشور، بر استفاده از تکنولوژیهای نوین و هوش مصنوعی برای بهبود کیفی کارها تاکید کرد و گفت: براساس سند چشم انداز که افق روشنی را برای کشور ترسیم کرده اما متاسفانه به دلایلی محقق نشده است، توجه به فناوریهای پیشرفته مورد تاکید قرار گرفته است.
به گزارش ایرنا، عارف گفت: باید در سال ۱۴۰۴ به اهداف سند چشمانداز دست پیدا میکردیم اما میشود به این سند بدون تاریخ هم نگاه کرد. مهمترین پیام این سند، توجه به فناوریهای پیشرفته است، باید در منافع و تاثیرگذاری این فناوریها نقش آفرین باشیم نه در استفاده از آن.
وی با اشاره به برنامه کشور برای دستیابی به جایگاه ۱۵ کشور اول در فناوری نانو، اظهار داشت: رهبر انقلاب تاکید کردهاند که در هوش مصنوعی باید جز ۱۰ کشور اول باشیم و این یک شعار نیست بلکه یک الزام برای توسعه کشور است.
عارف افزود: با ظرفیت بالای علمی و پژوهش و جوانان دانشمند این اطمینان را داریم که در فناوریهای نوظهور به ویژه در هوش مصنوعی و کوانتوم، امروز در نیروی انسانی و در آینده در پیشرفت و بهرهبرداری دست بالاتر را خواهیم داشت.
معاون اول رئیسجمهور در بخشی از سخنان خود ضمن تشکر از خدمات نظام بانکی کشور که در بخشی حساس در خدمت اقتصاد ایران اسلامی هستند، گفت: بانک سپه با یکصد سال سابقه نخستین بانک ایران است و سابقهای همراه با افتخار، اعتماد و سربلندی دارد.
اقتصاد ایران در حال گذار به شرایط نوین است
عارف با اشاره به نقش شبکه بانکی در برنامه پیشرفت و توسعه کشور، اظهار داشت: هم باید از خدمات و تلاشها قدردانی کرد و هم باید آسیبشناسی کنیم که آیا میتوانستیم بهتر و بیشتر خدمت کنیم یا اینکه چه مسیری را باید طی کنیم که سهم بیشتری در توسعه کشور داشته باشیم.
وی افزود: صد سالگی بانک سپه یک رویداد تقویمی نیست بلکه تجلی ریشهداری، ثبات و نقش آفرینی نهادی است که در ادوار گوناگون در کنار ملت و دولت در مسیر رشد و اقتصاد کشور ایفای مسئولیت کرده است.
معاون اول رئیسجمهور ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، نقش بانک سپه در حل مسائل و چالشها چشمگیر بوده است؛ این بانک در هشت سال دفاع مقدس نقش مهمی ایفا کرده است. در دهه گذشته در اقدام پنج بانک دفاعی که کاری سنگین بود، بانک سپه به خوبی از عهده آن برآمد، از یک سو امانتدار سپردههای مردم بود و از سوی دیگر حرمت نهادهایی که به این بانک وابسته بودند را به خوبی ادا کرد.
عارف در ادامه سخنان خود، تامین مالی دولت در سالهای بحران، نقشآفرینی در دوران دفاع مقدس و حضور در پروژههای زیرساختی را از خدمات مهم بانک سپه در طی سالهای گذشته دانست و اذعان داشت: بانک سپه به عنوان یک نهاد اقتصادی آیینهای از تاریخ اقتصاد این کشور است و بخشی از فراز و نشیبها و دستاورد و پیشرفتهای اقتصادی مرهون شبکه بانکی به ویژه بانک سپه است.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه سخنانش به گلایه مردم از ارایه آمارهای متفاوت اشاره کرد و گفت: برخی اختلافات در ارایه آمارها مربوط به عدم توجه به تاریخ و تعریف پایه است.
وی افزود: در عصر اطلاعات، اعداد و ارقام کمی به تنهایی ملاک نیست بلکه کیفیت، گذر و رسیدن به هدف ملاک است؛ جهان در حال دگرگونی است و ماموریت شبکه بانکی ما نیز باید تغییر کند و تلاش کنیم که خود را با شرایط روز وفق دهیم.
عارف بانک سپه را پیشتاز تحول، دگرگونی و فناوری دانست و اظهار داشت: در دورهای استفاده از فناوری در کشور با مشکل مواجه بود و استفاده از این فناوری شهامت میخواست که هزینه تاخیر در سرویس و مواجهه با مشکلات را بپذیریم که در آینده به روند متعالی دست پیدا کنیم.
تحریم مانع پیشرفت و داشتن روابط خوب اقتصادی با کشورها نیست
وی با تأکید بر ضرورت تقویت دیپلماسی پولی با کشورهای منطقه، تصریح کرد: با بسیاری از کشورها توافقات کلی و همکاریهای خوبی صورت میگیرد اما به مشکل ارتباط بانکی برخورد میکنیم که بخشی ناشی از تحریمهاست که البته با ظرفیت کشور توانستهایم آثار تحریمها را به حداقل برسانیم و امروز ادعا میکنیم که تحریم مانع پیشرفت، رشد و توسعه و داشتن روابط خوب اقتصادی با کشورها نیست اما در حوزه دیپلماسی پولی کم کار کردیم و باید یک تشکیلات مشترک و منظم بانکی با کشورهای منطقه داشته باشیم.
اولویت کشور رشد اقتصادی و حل مشکلات معیشتی است
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه اقتصاد درحالت گذار به شرایط نوینی است بیان کرد: اولویت کشور رشد اقتصادی و حل مشکلات معیشتی است و نه تنها در برنامه هفتم توسعه که سمت و سوی رشد اقتصادی دارد بلکه نامگذاری سال توسط مقام معظم رهبری در طول سالیان گذشته سمت و سوی اقتصادی به ویژه توجه به حوزه تولید دارد که پس از نامگذاری سال جاری به عنوان سرمایهگذاری برای تولید و خیزش خوب در بخش خصوصی میتوانیم نه تنها اهداف برنامه توسعه را محقق کنیم بلکه در جهت تولید برای حداقل ۳۰۰ میلیون نفر جمعیت منطقه و حوزه تمدنی کشور حرکت کنیم.
عارف درخصوص اهمیت سرمایهگذاری، تأکید کرد: باید به سرمایه خانگی اطمینان و راهکار دهیم تا این سرمایه از طریق شبکه بانکی برای رشد اقتصادی کشور وارد شود و همچنین در حوزه سرمایهگذاری خارجی و ایرانیان خارج از کشور نیز اطمینان از سپرده و سرمایهگذاریهای آنها ارائه شود.
وی با تأکید بر اینکه شرط سرمایهگذار برای سرمایهگذاری این است که با تغییر قوانین به تعهدات آسیبی وارد نشود ادامه داد: در گذشته سپرده ارزی برای سرمایهگذاران باز میشد اما در نهایت با سپرده ریالی و نرخ دولتی به آنان بازمیگرداندیم که باید از چنین اقداماتی پرهیز کرد و اعتماد ارزشمند و خوب به سرمایهگذار دهیم که در این مسیر بانکها نقش کلیدی دارند.
شبکه بانکی، خود را مسئول برنامه توسعه و پاسخگو به مردم بداند
معاون اول رئیسجمهور همچنین به تسهیلات تکلیفی در سالیان گذشته در شبکه بانکی کشور اشاره و خاطرنشان کرد: بعد از برنامه سوم توسعه، راهبرد رها کردن تکلیفی بود تا خود بانکها تصمیم بگیرند در چه مسیری سرمایهگذاری کنند اما انتظار از شبکه بانکی کشور این است که خود را مسئول برنامه توسعه و پاسخگو به مردم بداند و تسهیلات و اعتبارات مالی خود را فراتر از سودهای چند درصدی وارد کند و به عنوان یک نهاد اجتماعی و ملی مسئولیت اجتماعی قبول کند که مقدمه پیشرفت و توسعه کشور خواهد بود.
عارف با تأکید بر اینکه نباید اولویتها به سیستم بانکی تحمیل شود وگرنه مابه ازای آن به سیستم بانکی داده شود تا احساس آزادی کامل در چارچوب برنامهها کنند که این به معنای بانکداری نوین است.
وی ادامه داد: چنین رویکردی در سیاستهای بانک مرکزی دنبال شد و در مجمع تشخیص مصلحت نظام بر روی اساسنامه آن اقدامات خوبی صورت گرفت تا بانک مرکزی در مسیر نظام و خدمت به دولت باشد اما به عنوان یک اداره کل دولت شناخته نشود چرا که معتقدیم سیستم دستوری مشکلات زیادی به بار میآورد.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه به دنبال صنعت و بانک پیشرو و پیشتاز هستیم، ادامه داد: باید به تدریج به سمت کاهش تکالیف حرکت کنیم تا مدیریت بانک بتواند به خوبی عمل کند و بانک سپه میتواند در این مسیر پیشتازی خود را آغاز کند.
اقتصاد مقاومتی؛ راهبرد اصلی کشور در شرایط تحریمی و غیرتحریمی
عارف همچنین درخصوص اهمیت اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی تأکید کرد: با تلاش و جدیت برای اقتصاد مقاومتی و پایداری و مقاوم سازی اقتصاد به دلیل برخی قوانین و ضوابط به خوبی نپرداختیم که باید سیاستهای اقتصاد مقاومتی راهبرد اصلی کشور تحت هر شرایطی تحریمی و غیرتحریمی باشد.
وی با تأکید بر اینکه رسیدن به رشد ۸ درصدی اقتصاد بلندپروازانه نیست و نظام بانکی میتواند برای رسیدن به این شاخص ورود کند، افزود: ما نمیتوانیم به رشد کمتر از ۸ درصد بیاندیشیم و باید دید از چه محلی میتوان به این رشد رسید که البته در برنامه هفتم توسعه سهم بالایی به بهرهوری داده شده و ۵/۲ واحد از ۸ واحد رشد ۸ درصدی مختص به بهرهوری است که بانکها نیز میتوانند با بهرهوری پول به دولت در رسیدن به این هدف کمک کنند.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به دغدغه و راهبرد تولید در کشور گفت: باید تمامی نیازهای خود را تأمین کنیم چرا که انقلاب اسلامی یک انقلاب فرهنگی است و امروز کشورهای جهان اذعان میکنند که دست جمهوری اسلامی ایران قبل از تحمیل سیاستها باز است.
مردم به ما اجازه نمیدهند در مسیر وابستگی به ویژه در زمینه هستهای بمانیم
عارف همچنین با اشاره به نقش فناوریهای صلحآمیز هستهای ایران، تأکید کرد: امروز طرف خارجی ادعا میکند که اگر دنبال فناوری صلحآمیز هستهای هستید نباید غنیسازی کنید و ما اورانیم غنی شده را برای تولید و نیازهای کشور تحویل میدهیم که در گذشته نیز چنین وعدههایی میدادند اما در عمل هیچ اتفاقی نمیافتاد و این درحالی است که به خوبی از رآکتورها و کاربردهای آن در داخل ایران به خوبی آگاه هستند.
وی تصریح کرد: رآکتور امیرآباد تهران اورانیوم موردنیاز غنیسازی ۲۰ درصد را نداشت اما جوانان ایرانی تولید کردند و حال طرف مذاکره کننده با آن سابقه بدعهدی در تحویل اورانیم به ما اعلام میکند که اگر به دنبال کاربرد صلح آمیز هستید از خارج وارد کنید. نمیتوان به آنها اعتماد کرد و چه ضرورتی وجود دارد که وابسته باشیم در حالی که شعار انقلاب اسلامی استقلال، خوداتکایی و خودکفایی بود که امروز میتوانیم علاوه بر اینکه همه نیازهای خود را برطرف کنیم بلکه به کشورهای دوست، همسایه و منطقه نیز عرضه کنیم.
معاون اول رئیس جمهور تأکید کرد: در هیچ بخشی وابسته نمیمانیم اما تعامل، همکاری و مشارکت را قبول داریم و امروز راهبرد کشور این است که در همه زمینهها به ویژه های تک خودکفا شویم.
وی با بیان اینکه باید به اتکاء فناوریهای پیشرفته داخلی نیازهای خود و کشورهای خارجی که با ما قرارداد میبندند را تأمین و برطرف کنیم، ادامه داد: امروز فناوری هستهای یکی از همین فناوریهای پیشرفته است که همه چیز به آن وابسته است و باید استفاده کنیم و با توجه به پیشرفتهای به دست آمده در زمینه تولیدات رادیوداروها نمیتوانیم به کشور خارجی تعهد دهیم و بعد اورانیوم ۲۰ درصد را به ما تحویل ندهند که البته مردم به ما اجازه نمیدهند در مسیر وابستگی به ویژه در زمینه هستهای بمانیم در غیر این صورت انقلاب اسلامی به پیروزی نمیرسید چرا که مهمترین پیام آن استقلال و همکاری بود.
ضرورتهای نظام بانکی کشور
عارف ادامه داد: بارها به کشورهای جهان اعلام کردهایم که همه دستاوردهای فناورانه و علمی را بدون چشم داشت در خدمت هم میگذاریم چرا که علم متعلق به انسان است و خود و دستاوردهای علمی را نمیتوانیم به خاطر خوشایند کشوری محدود کنیم و از فناوریها در هر حوزهای و مسیر انساندوستانه و خدمت به کشور استفاده میکنیم.
معاون اول رئیس جمهور همچنین در ادامه تحول و هوشمندسازی، تمرکز بر تأمین مالی تولید ملی، ورود به دیپلماسی منطقهای، مهندسی منابع انسانی و سرمایه اجتماعی، حاکمیت شفاف و پاسخگو به مردم به عنوان صاحبان سهام واقعی، ارتقاء سرمایه اجتماعی، بهرهگیری از سرمایههای خانگی، تسهیلگری و کاهش بوروکراسی و تحول جدی نظام بانکی را از ضرورتهای نظام بانکی برشمرد.
وی با بیان اینکه بانک سپه در تأمین پروژههای توسعهای و حوزههای مالی، صنعتی و کشاورزی و همچنین حجم سپردههای بانکی در صف اول بانکهای توسعهای کشورقرار دارد، ادامه داد: بانک سپه در طول تاریخ پیشتاز تحول و دگرگونی فناورانه بوده است.
معاون اول رئیسجمهور گفت: باید تحول جدی در تمام بخشها ایجاد کنیم اما تحول هزینه دارد، اگر دنبال تحول نباشیم نیز باید هزینههای بیشتری بپردازیم و به جایی خواهیم رسید که سیستمها هیچگونه کارایی نخواهند داشت.
وی افزود: تحول در شبکه بانکی کشور یک ضرورت است و تا وقتی که به ما تحمیل نشده است باید خود فضای رقابتی در شبکه بانکی را بپذیریم و تلاش کنیم در جهت حفظ منافع نظام، برنامههای توسعه کشور و مطالبات مردم از آن بهره بگیریم. دولت نیز آماده است که در ایجاد این تحول همراه و همگام شبکه بانکی کشور باشد.
انتهای پیام/