دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت:

شنیدن صدای منتقدین یکی از شاخص‌های اطلاع‌رسانی در دولت چهاردهم است

دولت

99050
شنیدن صدای منتقدین یکی از شاخص‌های اطلاع‌رسانی در دولت چهاردهم است

دبیر شورای اطلاع رسانی دولت، گفت: بدون شک شنیدن صدای منتقدین و صداهای متفاوت یکی از شاخص‌های اطلاع‌رسانی در دولت چهاردهم است.

ایران آنلاین: محمد گلزاری در گردهمایی مدیران روابط عمومی و اطلاع‌رسانی دستگاه‌های اجرایی کشور که با حضور وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت و الیاس حضرتی رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت در موزه ملی ایران برگزار شد، درخصوص مهم‌ترین برنامه‌های راهبردی دولت چهاردهم در سال ۱۴۰۴ که باید با هماهنگی دستگاه‌ها انجام شود، اظهار کرد: جامعه شناسان رسانه امروز از اصطلاح "جامعه بیش رسانه‌ای" استفاده می‌کنند که در ادبیات جامعه‌شناسی رسانه استفاده می‌شود. جهان امروز و ایران امروز ما در جامعه بیش رسانه‌ای قرار دارد که در آن فوران اطلاعات و داده‌ها وجود دارد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت،گلزاری تصریح کرد: قطعا یکی از ملزومات جامعه بیش رسانه‌ای این است که ایمان بیاوریم دیگر فقط صدای معتبر در جامعه، صدای رسانه رسمی نیست و باید انواع صداها را معتبر شمرد. در عین حالی که با رسانه رسمی تعامل داریم باید بدانیم صداها متنوع شده‌اند.

دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت با بیان اینکه اطلاع‌رسانی در دولت چهاردهم شاخص‌های خود را دارد، درباره این شاخص‌ها توضیح داد: حوزه اطلاع‌رسانی مبانی قطعی نظیر شفافیت و پاسخگویی به مردم دارد که اگر رعایت نشود نظام ارتباطی و اطلاع‌رسانی مختل است. این‌ها مولفه‌های اصلی نظام ارتباطی و اطلاع‌رسانی در تمام دوره‌ها و جزء حداقل‌هاست که باید رعایت شود. اما رئیس‌جمهور پزشکیان دو شاخصه برای اطلاع‌رسانی دارد که یکی از آن دو، خوب شنیدن است.

گلزاری با بیان اینکه بی‌شک شنیدن صدای متفاوت و صدای منتقدین یکی از شاخص‌های اطلاع‌رسانی در دولت چهاردهم است، خاطرنشان کرد: به منتقد هم نباید صفت داد و گفت انتقاد منصفانه و غیر منصفانه بوده است. منتقد هم می‌تواند از جریان رقیب باشد و هم می‌تواند همان ۵۰ درصدی باشد که پای صندوق رای نیامدند. لذا خوب شنیدن یکی از خصلت‌های مهم اطلاع‌رسانی در این دولت باید باشد.

وی ادامه داد: مولفه دوم که از صحبت‌های رییس جمهور بر می‌آید این است که در اطلاع‌رسانی دعوا نمی‌کنیم. دوره اینکه ذره‌بین بگذاریم که در گوشه‌ای از یک رسانه‌ای چه کسی چه حرفی زده و نهضت پاسخگویی برای آن رسانه راه بیاندازیم تمام شده و ما فرصت این کار را نداریم. حتما افرادی هستند که غرض‌ورزانه درباره شما مطلب می‌نویسند. اگر قرار است در دور باطل جواب دهی بیافتیم، نتیجه‌اش می‌شود همین راهی که تاکنون رفتیم. البته این امر با پاسخ به شبهه متفاوت است. در شبهه اتفاقا نیازمند پاسخگویی سریع و با سرعت هستیم.

دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه وظیفه رسیدگی به شکایات دستگاه‌های اجرایی از رسانه‌ها بر عهده کمیته‌ای ذیل شورای اطلاع‌رسانی دولت قرار دارد، خاطرنشان کرد: در این مدت چندین پرونده بررسی کردیم. بعضا به مدیر ما اتهام زدند. با آن‌ها صحبت کردیم و گفتیم بالاتر از رئیس جمهور که نیستید، رئیس‌جمهور گفت من از این مسائل میگذرم. پس شما هم بگذرید. بعضا واقعا اتهامی زده شده بود اما رویه ما وارد این دعوا شدن‌ها نیست. بسیاری از شکایات نقد بوده و اگر این نقد نادرست بوده به دستگاه‌ها گفتیم می‌توانید پاسخ دهید. در این مسیر شش و یا هفت شکایت را چراغ خاموش و بعضا با بزرگواری کنار گذاشتیم چراکه مبنای ما این نیست که وارد این دعواها شویم.

گلزاری تصریح کرد: اگر کسی مطلبی برایمان از رسانه‌ای فوروارد کرد نباید سریع هیجان‌زده شویم و فکر کنیم باید در دام پاسخگویی بیافتیم. مردم این را نمی‌خواهند. برخی از این رفت و برگشت‌های رسانه‌ای و دعوای رسانه‌ای برای هیچ کسی ارزش ندارد و جز اتلاف انرژی حاصلی ندارد. خوب شنیدن و دعوا نداشتن باید به شیوه‌های اطلاع رسانی اضافه شود که برگرفته از منش شخص رئیس‌جمهور است.

وی در بخش دیگر سخنان خود به بیان مهم‌ترین پروژه‌های راهبردی نظام ارتباطی و اطلاع‌رسانی دولت در سال ۱۴۰۴ که مبنای آن داشتن اشتراک با دستگاه‌های اجرایی است، پرداخت و گفت: از جمله مهم‌ترین پویش‌هایی که با همکاری دستگاه‌ها در شش ماه اول ۱۴۰۴ باید انجام دهیم؛ ابتدا ناترازی انرژی، دوم عدالت آموزشی، سوم امید برای ایران و چهارم تحقق شعار سال سرمایه گذاری برای تولید است. شعار سال نیز در هیات وزیران ذیل آیین‌نامه تحقق شعار سال به تصویب رسید. مقام معظم رهبری نزدیک ۱۴ سال است در موضوع تولید تاکید دارند. این موضوع را موضوع اصلی کشور می‌دانند. امسال نیز در دولت آیین‌نامه آن تصویب شد. ریاست آن با معاون اول رئیس جمهور و دبیرخانه آن در وزارت اقتصاد است و برای همه دستگاه‌ها وظایف تعیین شده است.

دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت با بیان اینکه بخش دوم وظایف ما معطوف به اقدامات توسعه‌ای و زیرساختی می‌شود، ادامه داد: ذیل نظام اجرایی بیش از ۲۱۰۰ دستگاه هست که همگی شبکه ارتباطی دارند. ما این انسجام را تا امروز نداشتیم و از این رو سامانه‌ای باید در این مسیر طراحی شود. هدف اول پیاده‌سازی سامانه یکپارچه و هوشمند در این ارتباط است. بانک اطلاعاتی برای ما مهم است و مستندسازی ما نیازمند این است در فضای مشخصی اطلاعات ذخیره شود. این امر با هدف طراحی یک سامانه با پوشش سه محور اعم از بانک اطلاعاتی، شبکه ارتباطی و نظام ارزیابی در راستای ارتقای کیفیت اطلاع‌رسانی عمومی کشور طراحی شده است.

گلزاری اقدام مدیریت و انتشار محتوا را سومین اقدام در طرح یادشده عنوان کرد و افزود: مدیریت و انتشار محتوا مهم ترین موضوع ما است. اینکه قرار است این شبکه چطور تصویر دولت را ارائه دهد، مهم است. باید بدانیم شبکه ارتباطی ما در کل کشور چه پیامی را باید صادر کند. بگذریم از اینکه بعضا روابط عمومی دستگاه‌ها پیام متفاوت مخابره می‌کنند و این خود معضل است. رویکرد ما پیام یکپارچه و یکسان است. شبکه ارتباطی به مثابه مویرگ است. بسیاری از اتفاقات در استان‌های مختلف رخ می‌دهد که تصویر آن‌ها بسیار ارزشمند است اما چون مسیر اطلاع‌رسانی وجود ندارد به آن‌ها پرداخته نمی‌شود. باید از دورترین نقاط شبکه ارتباطی ما پیام را به ما برساند.

وی افزود: سامانه‌ای برای انگیزش کارکنان در این نرم افزار خواهیم داشت. قطعا باید افکارسنجی و نظرسنجی را در سامانه جدی گرفت. بیش از ۲۰ هزار کارمند روابط عمومی در سراسر کشور داریم و اینها فرصت است که بدون افکارسنجی کاری را انجام ندهیم و اگر کاری انجام شد بازخورد بگیریم. در خصوص مدیریت امکانات نیز در استان ها بعضا اداره و سازمانی هست که همه نوع امکانات دارد اما در همان استان سازمانی هست که هیچ امکاناتی ندارد. ناترازی در امکانات را باید رفع کنیم. ارزیابی عملکرد برای ما مهم است. سعی داریم ارزیابی عملکرد را آنلاین کنیم.

دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت درباره طراحی پلتفرم واکنش سریع و بازطراحی نظام پاسخگویی نیز توضیح داد: مگر در جامعه پر از اطلاعات می‌توان فردی مسائل را رصد کرد؟ به لحاظ قانون هم ما در این زمینه مساله داریم. سال ۹۰ بخشنامه‌ای به کلیه دستگاه‌ها در خصوص ارسال پاسخ مستند به انتقادات رسانه‌ها ارسال شد. آیین نامه روشنگری نیز سال ۹۲ تدوین شد که طبق آن ظرف ۷۲ ساعت باید به رسانه پاسخ داده می‌شد. در حالی که با رسانه‌های امروزی، ۷۲ ساعت شوخی است. رسانه عوض شده است. شما اگر ظرف ۳ ساعت پاسخ به شبهه دهید شاید بتوانید بخشی از موج ایجاد شده را بگیرید. برای تحقق این امر نیاز به پلتفرم داریم. بخش سوم مساله ما به مسائل پژوهشی و آموزش معطوف می‌شود. در خصوص پژوهش، سندی در حال تدوین است که شهریور ۱۴۰۳ رئیس جمهور پزشکیان دستور تدوین آن سند راهبردی ارتباطی و اطلاع رسانی دولت را دادند و با دستور رئیس‌جمهور این امر در دستور کار قرار گرفت.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار دولت