چراغ نخست نوسازی ناوگان شهری تهران در خیابان ورشو روشن شد / تولیدكننده سوخت بانی برقی‌سازی شد

بازار

99228
چراغ نخست نوسازی ناوگان شهری تهران در خیابان ورشو روشن شد / تولیدكننده سوخت بانی برقی‌سازی شد

شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با امضای تفاهم‌نامه جایگزینی ناوگان ۲۰ هزار موتورسیکلت بنزینی با برقی در کلان‌شهر تهران به منظور توسعه حمل‌ونقل پاک و کاهش آلودگی‌ هوا و کاهش مصرف سوخت کشور با دستگاه‌های اجرایی و شرکت‌های فعال در حوزه لجستیک شهری در نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی امسال، چراغ نخست نوسازی ناوگان شهری کلانشهر تهران را روشن کرد؛ بنابراین در شرایط ناترازی انرژی که در طول سالیان اخیر به نقطه حساس و قابل لمس خود رسیده است، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران به عنوان متولی پالایش نفت خام و تولید فرآورده، عملا در اجرای گامی عملی برای نوسازی ناوگان شهری تهران با همکاری دستگاه‌های مرتبط و بخش خصوصی فعال در این حوزه پای نهاد.

ایران آنلاین: امروزه کلانشهرها با مساله پیچیده آلودگی هوا روبرو هستند که بخش قابل توجهی از علل بروز این مساله تردد ناوگان موتوری فرسوده است و یکی از راهکارهای در دسترس و با اثرگذاری محسوس به منظور کاهش آلودگی هوای کلانشهرها در چنین شرایطی، اصلاح ساختار مصرف و جایگزینی انرژی های پاک در ناوگان موتوری شهری است.

خسارت سالانه 300 میلیون دلاری 400 هزار موتورسیکلت فرسوده در شهر تهران

هم‌اکنون بیش از ۴ میلیون موتورسیکلت به تنهایی در سطح شهر تهران تردد می‌کنند که درصد بالایی از آنها فرسوده و اسقاطی هستند، از این رو ضروری است راهکارها و تصمیمات کلان در زمینه جایگزینی این وسایل نقلیه اتخاذ شود. از طرفی درصد بالایی از این موتورسیکلت‌ها، معاینه فنی ندارند و این موضوع، افزون بر مصرف فزاینده بنزین، نقش بزرگی در آلایندگی هوا دارد.

همچنین روزانه بیش از ۳ میلیون لیتر بنزین در باک موتورسیکلت‌هایی می‌سوزد که ۹۰ درصد آن‌ها فرسوده و باید در چرخه اسقاط قرار گیرند. از طرفی بر اساس آمارهای اعلامی، مصرف سوخت روزانه موتورسیکلت‌ها در یک سال اخیر ۲۰ درصد رشد داشته است، چراکه به‌دلیل بار ترافیکی حجیم در بسیاری کلانشهرها، تقاضا برای استفاده از این نوع وسیله نقلیه روزبه‌روز در حال افزایش است؛ همچنین 400 هزار موتور کار در شهر تهران وجود دارد که 90 درصد آن ها فرسوده هستند و 10 درصد آلودگی شهر تهران را در کنار تحمیل یارانه سوخت سالانه 300 میلیون دلار و آلودگی‌های صوتی نمایندگی می‌کنند.

کلید خوردن طرح ملی برقی‌سازی بر پایه اسناد بالادستی

یکی از راهکارهای مهم برای تغییر اساسی در این چرخه پرهزینه و ناکارآمد، جایگزینی این موتورها با نمونه برقی است؛ بر این اساس شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، طرح ملی برقی سازی ناوگان موتوری را در دستور کار قرار داده که این طرح برپایه اسناد بالادستی مانند قانون هوای پاک، قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت و مصوبات شورای اقتصاد استوار است.

اهداف طرح

توسعه حمل‌ونقل پاک و کاهش آلودگی‌ هوا در کلان‌شهرهای ایران، صرفه‌جویی در مصرف سوخت از طریق نوسازی و برقی‌سازی ناوگان موتورسیکلت با تمرکز بر ناوگان پست، پلیس و موتورسیکلت کار شهری، بهره‌مندی از ظرفیت‌های تأمین مالی مصوبه شورای اقتصاد ابلاغی به‌منظور توسعه حمل‌ونقل پاک و ایجاد تحول در نظام عرضه و توزیع سوخت با توسعه جایگاه‌های شارژ ناوگان موتورسیکلت برقی از مهمترین اهداف این تفاهم‌نامه است که در صورت اجرایی شدن گام مهمی در جهت آغاز فرآیند نوسازی ناوگان فرسوده شهری و مدیریت بهینه سوخت در کلانشهرها و دیگر شهرهای بزرگ سراسر کشور است.

تعهدات طرفین چیست؟

با اجرایی شدن این تفاهم‌نامه، ۱۲۰۰ دستگاه موتورسیکلت برقی در شهر تهران از طریق شرکت ملی پست ایران، ۳۰۰ دستگاه از طریق پلیس راهنمایی و رانندگی و هزار دستگاه از طریق مشارکت صندوق پژوهش و فناوری نفت و شرکت زیرو در شهر تهران و ۷۵۰۰ دستگاه ناوگان لجستیک شرکت دیجی‌کالا و ۱۰ هزار دستگاه ناوگان پیک گروه گلرنگ تأمین می‌شود.

سرمایه‌گذاران طرح

سرمایه‌گذاران این طرح بانک‌ها و نهادهای مالی، شرکت‌های غیردولتی و پلتفرم‌های فعال در لجستیک شهری برمبنای همکاری برد – برد و بر پایه خلق فرصت، تعریف شده‌اند و تفاهم‌نامه همکاری آن در حاشیه دومین روز از بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی بین محمدصادق عظیمی‌فر، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، صدیقه ترابی، معاون محیط‌زیست انسانی سازمان حفاظت از محیط‌زیست، محمدصادق معتمدیان، استاندار تهران، محسن هرمزی، معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران، فرشاد مقیمی، مدیرعامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، محمد احمدی، مدیرعامل شرکت ملی پست ایران، و محمدحسن ابراهیم‌پور، معاون فنی و مهندسی راهور فراجا، امضا شد.

طرح ملی برقی سازی ناوگان موتوری نه تنها نقش مهمی در کاهش آسیب‌های زیست محیطی و افزایش سلامت شهروندان خواهد داشت، بلکه لجستیک شهری را نیز، پویا، اثربخش و کم هزینه می‌کند. بدون شک اقدامات کم هزینه و اثربخش، خلق ارزش مشترک میان طیف متنوعی از ذینفعان و آغازی الهام بخش برای حرکت به سمت راه‌حل‌های مبتنی بر زمینه از جمله ویژگی‌های این طرح به شمار می‌رود که موفقیت آن ثمره‌ای از شاخه‌های در دسترس بهینه‌سازی مصرف سوخت و درخت عظیم توسعه کشور خواهد بود.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار بازار