انهدام ۲ باند تلگرامی

اخاذی از نوجوانان در فضای مجازی

فضای مجازی

99270
اخاذی از نوجوانان در فضای مجازی

معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتای فراجا از انهدام دو باند مجرمانه خبر داد که با ایجاد کانال‌های جعلی تلگرامی در شمال و جنوب کشور اقدام به فریب نوجوانان و جوانان و جمع‌آوری اطلاعات و تصاویر خصوصی شهروندان می‌کردند.

ایران آنلاینسرهنگ جواد مختاررضایی، معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتای فراجا، با بیان اینکه برخی مجرمان سایبری تصور می‌کنند می‌توانند با استفاده از فناوری‌های نوین و ربات‌ها و همچنین بهره‌گیری از شماره‌های جعلی در شبکه‌های اجتماعی خارجی، ردپایی از خود به‌جا نگذارند و از دست پلیس در امان بمانند، اظهار کرد: این افراد با راه‌اندازی کانال‌ها و گروه‌هایی در شبکه‌های اجتماعی خارجی، می‌پنداشتند که هویت‌شان شناسایی نخواهد شد و می‌توانند هر نوع جرمی را علیه شهروندان در فضای مجازی مرتکب شوند، اما با توجه به توان علمی و تخصصی نیروهای متعهد پلیس فتا، این تکنولوژی‌ها مانعی در مسیر شناسایی و دستگیری مجرمان سایبری نخواهند بود.

به گزارش تسنیم، وی ادامه داد: افراد دو باند مجرمانه که با ایجاد کانال‌های جعلی تلگرامی در شمال و جنوب کشور اقدام به فریب نوجوانان و جوانان و جمع‌آوری اطلاعات و تصاویر خصوصی شهروندان می‌کردند، پس از گردآوری این تصاویر، با انتشار آن‌ها دست به هتک حیثیت، تهمت و افترا می‌زدند و آبروی افراد بی‌گناه را در معرض خطر قرار می‌دادند، با هوشیاری مأموران پلیس فتا، شناسایی و به مراجع قضایی معرفی شدند.

مختاررضایی افزود: اعضای این دو باند تمرکز اصلی خود را بر دانش‌آموزان نوجوان قرار داده بودند و می‌کوشیدند با سوءاستفاده از این قشر، پروژه ترویج و اشاعه فساد خود را از طریق انتشار تصاویر خصوصی افراد و درج آدرس و شماره تلفن آن‌ها همراه با الفاظ توهین‌آمیز و زشت به اجرا بگذارند و بدین طریق حرمت و حیثیت شهروندان را خدشه‌دار سازند.

این مقام انتظامی با اشاره به باور نادرست برخی مجرمان سایبری مبنی بر غیرقابل شناسایی بودن به‌واسطه استفاده از ربات‌ها و شماره‌های مجعول گفت: این طرز فکر اشتباه، موجب گستاخی بیشتر آن‌ها شده بود، به‌گونه‌ای که حتی درخواست‌های مکرر خانواده‌های آسیب‌دیده برای حذف تصاویر را نیز نادیده می‌گرفتند.

وی تصریح کرد: متأسفانه، فقدان آموزش کافی و ضعف در همراهی والدین با فرزندان در فضای مجازی موجب شده بود نوجوانان به‌راحتی فریب این گروه‌ها را بخورند و تصاویر و اطلاعات حساس خود را در اختیار مجرمان قرار دهند.

معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتای فراجا به خانواده‌ها توصیه کرد: لازم است به فرزندان خود آموزش دهند که به‌هیچ‌وجه نباید تصاویر و اطلاعات شخصی خود یا دیگران را در فضای مجازی ارسال یا منتشر کنند؛ چراکه انتشار یا ارسال تصاویر و اطلاعات خصوصی نه‌تنها برای خود فرد، بلکه برای دیگران نیز دردسرهای جدی به‌همراه خواهد داشت و در صورت شکایت، قانون با این‌گونه جرایم برخوردی قاطع خواهد داشت.

این مقام انتظامی تأکید کرد: آبرو و حیثیت شهروندان همواره خط قرمز پلیس فتاست و با هرگونه سوءاستفاده از فضای مجازی برای انتشار محتوای مغایر با اخلاق و قوانین، قاطعانه برخورد خواهد شد.

وی با اشاره به جرم بودن انتشار تصاویر و فیلم‌های خصوصی دیگران در فضای مجازی گفت: طبق ماده 745 قانون مجازات اسلامی (بخش تعزیرات)، هرکس به‌وسیله سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی، صوت یا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار شخص دیگری را بدون رضایت او ـ جز در موارد قانونی ـ منتشر کند یا در اختیار دیگران قرار دهد، به‌نحوی که منجر به ضرر یا عرفاً موجب هتک حیثیت وی شود، به حبس از 91 روز تا 2 سال یا جزای نقدی از 20 میلیون تا 150 میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.


انتهای پیام/
دیدگاه ها