بازدید اهالی رسانه از بزرگ‌ترین طرح‌های استان لرستان در یکپارچه‌سازی و طرح واگذاری اراضی ملی

تثبیت ۴۸۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی لرستان و پیشرفت ۹۳ درصدی پروژه رفع تداخلات

بازار

99272
تثبیت ۴۸۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی لرستان و پیشرفت ۹۳ درصدی پروژه رفع تداخلات

اداره کل امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی لرستان با برگزاری تور رسانه‌ای، اهالی رسانه را در جریان بزرگ‌ترین طرح‌های در حال انجام و پایان‌یافته این استان در خصوص یکپارچه‌سازی اراضی و واگذاری اراضی ملی قرار داد.

مجتبی آزادیان - گروه اقتصادی روزنامه ایران: استان لرستان با ۲۸ هزار کیلومتر مربع مساحت، دارای ۵۰۰ هزار هکتار اراضی زراعی و بیش از ۲.۲ میلیون هکتار اراضی ملی است. با جمعیت حدود ۱۵۰ هزار کشاورز، سهم قابل توجهی در امنیت غذایی کشور دارد. ظرفیت بالای استان لرستان در حوزه اراضی کشاورزی اهمیت اجرای طرح‌های ملی یکپارچه‌سازی اراضی و واگذاری اراضی ملی در حوزه کشاورزی را دوچندان می‌کند. استان لرستان با ۲۸ هزار کیلومتر مربع مساحت، دارای ۵۰۰ هزار هکتار اراضی زراعی و بیش از ۲.۲ میلیون هکتار اراضی ملی است. با جمعیت حدود ۱۵۰ هزار کشاورز، سهم قابل توجهی در امنیت غذایی کشور دارد. ظرفیت بالای استان لرستان در حوزه اراضی کشاورزی اهمیت اجرای طرح‌های ملی یکپارچه‌سازی اراضی و واگذاری اراضی ملی در حوزه کشاورزی را دوچندان می‌کند.

به گزارش ایران آنلاین، بهرام میردریکوند مدیرکل امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی لرستان در جریان بازدید اهالی رسانه از طرح‌های ملی یکپارچه‌سازی اراضی و همچنین طرح واگذاری اراضی ملی اظهار کرد:  در خصوص موضوع واگذاری اراضی ملی، باید گفت که منابع طبیعی با توجه به نقش و اهمیتی که در زندگی بشریت دارند بیش از پیش مورد توجه جهانیان قرار گرفته است، به طوری که برخورداری از شاخص مناسب فضای سبز و سرانه جنگل و به عبارتی داشتن منابع طبیعی از نشانه‌های پیشرفت و توسعه پایدار در هر مملکتی به شمار می‌رود. 

وی با اشاره به واگذاری اراضی ملی گفت: در استان لرستان حدود ۱۶۷۶ مورد واگذاری در سطحی به مساحت حدود ۸۵۰۰ هکتار داشته‌ایم. این اراضی ملی در سه دسته و تحت ۳ کمیسیون صورت می‌گیرد، یکی طرح‌های وابسته به کشاورزی که تحت عنوان کمیسیون ماده ۲ است، یکی کمیسیون ماده ۲۱ که برای طرح‌های غیر کشاورزی است و یکی هم هیئت هفت نفره واگذاری زمین که مباحث مربوط به درختکاری را شامل می‌شود. از این تعداد ۸۸۸ مورد رو واگذاری در قالب طرح کشاورزی در مساحت ۳۴۵۰ هکتار داشته‌ایم.

 مدیرکل امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی لرستان ادامه داد: یکی از نمونه‌های این طرح‌ها، پروژه راه‌اندازی بزرگ‌ترین گاوداری شیری غرب کشور است‌ که این پروژه در حوزه شهرستان دورود واقع شده است و دارای مساحت حدود ۸۰ هکتار است و ظرفیت آن برای ۷ هزار رأس گاو شیری تعریف شده است. این مجتمع گاوداری پس از طی مراحل قانونی، به زنجیره تولید ارتقا خواهد یافت و محصولاتی نظیر خوراک دام و شیر خشک نیز در مجموعه تولید می‌شود.

میردریکوند توضیح داد: این طرح حدود ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و قرار است تا پایان سال جاری، فاز اول آن با یک‌هزار رأس گاو شیری راه‌اندازی شود و در صورت همکاری نهادهای مسئول و سایر عوامل، انتظار می‌رود تا پایان سال ۱۴۰۴ کل ظرفیت طرح به بهره‌برداری برسد. اعتبار مورد نیاز جهت تکمیل این پروژه حدود هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است و میزان اشتغال‌زایی این پروژه حدود ۷۰۰ نفر به‌صورت مستقیم و حدود ۳ هزار و ۷۰۰ نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم خواهد بود. این مجموعه قرار است تا پایان سال با هزار رأس دام به بهره‌برداری برسد و با تکمیل فاز نهایی ظرف دو سال آینده، به یکی از بزرگ‌ترین گاوداری‌های شیری کشور تبدیل شود.

مدیرکل امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی لرستان در نشست خبری رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان نیز به اشاره به شاخص‌ترین پروژه‌های حاصل از پروژه بسیار مهم و سنگین بزرگ‌ترین گاورداری شیری غرب کشور قرار است تا دو سال آینده به طور کامل به سرانجام برسد و یک رکورد در واگذاری طرح‌های واگذاری اراضی ملی است که فقط در مدت ۴۳ روز از زمانی که موافقت اصولی را تحویل دادند تا روزی که در دفترخانه قرارداد بسته شد، به انجام رسید. 

یکپارچه‌سازی ۸۷۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان دورود
وی با اشاره به پروژه دوم مطرح در استان لرستان خاطرنشان کرد: این پروژه در راستای یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی صورت گرفت و حدود ۸۷۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان دورود یکپارچه‌سازی شد. این پروژه هم در سطح کشور سرآمد است و ۱۵۴ قطعه زمین به ۳۴ بلوک بزرگ تبدیل و یکپارچه‌سازی شد. این پروژه نقش مهمی در افزایش بهره‌وری دارد و با راه‌اندازی دو ایستگاه پمپاژ آب از سد مرو و سرمایه‌گذاری ۱۸ میلیارد تومانی مدیریت آب و خاک همراه بوده است.

احداث سردخانه ۱۰ هزار تنی توسط شرکت «عقیق زاگرس»
میردریکوند همچنین از احداث سردخانه ۱۰ هزار تنی توسط شرکت «عقیق سرخ زاگرس» خبر داد و متذکر شد: در مراحل نهایی واگذاری اراضی این پروژه، بررسی‌های فنی شخصاً انجام شد و با شناسایی قابلیت کشاورزی زمین مورد نظر، از واگذاری به‌عنوان اراضی ملی جلوگیری شد. این اقدام در راستای حفظ اراضی مستعد کشاورزی و استفاده بهینه از منابع طبیعی صورت گرفت.

پاسخگویی به مطالبات کشاورزان
مدیرکل امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی لرستان خاطرنشان کرد: پاسخگویی به مطالبات کشاورزان همواره از اولویت‌های امور اراضی استان است؛ در تمام بازدیدها تلاش کردیم علاوه بر شنیدن دغدغه‌های بهره‌برداران، پاسخ‌هایی درخور و مبتنی بر قانون داده شود؛ چراکه امور اراضی لرستان خود را متعهد به پشتیبانی از تولیدکنندگان واقعی بخش کشاورزی می‌داند.

سرمایه‌گذاری ۵۰۰ میلیارد تومانی و اشتغال‌زایی مستقیم برای ۵۰۰ نفر
وی همچنین به آزاد شدن زمین و صدور سند تک‌برگ در پروژه رفع تداخلات اراضی ظرف تنها دو هفته اشاره و اظهار کرد: این اقدام در راستای تغییر کاربری زمین برای اجرای یک زنجیره تولید شامل سردخانه، کارخانه تولید کنسانتره و خوراک کودک مبتنی بر سبزیجات و میوه‌ها صورت گرفت. این طرح با سرمایه‌گذاری ۵۰۰ میلیارد تومانی و اشتغال‌زایی مستقیم برای ۵۰۰ نفر و غیرمستقیم برای ۱۵۰۰ نفر و بدون دریافت تسهیلات بانکی اجرا شد.
میردریکوند با اشاره به سرعت بالا در صدور مجوز تغییر کاربری و برگزاری کمیسیون‌های تبصره ۲ ماده ۱ توضیح داد: در سریع‌ترین زمان ممکن، فاز نخست این پروژه با ظرفیت یک‌هزار تن راه‌اندازی شد و حتی تولید نیز آغاز شده است.

تثبیت ۴۸۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی لرستان و پیشرفت ۹۳ درصدی پروژه رفع تداخلات
مدیرکل امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به چشمگیر پروژه رفع تداخلات در استان لرستان عنوان کرد: در حال حاضر ۴۸۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی لرستان تثبیت شده و ۹۳ درصد پروژه رفع تداخلات به سرانجام رسیده است. در مجموع هزار و ۳۸۸ پرونده تداخل رفع شده و ۳۹۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی نیز سنددار شده‌اند.

پروژه‌ای مهم در حوزه واگذاری اراضی ملی به منظور اجرای طرح‌های صنعتی
وی همچنین از پروژه‌ای مهم در حوزه واگذاری اراضی ملی به منظور اجرای طرح‌های صنعتی خبر داد و بیان کرد: این پروژه در دو فاز با مساحت مجموع ۱۹.۶ هکتار در حال اجراست. صدور سند برای این اراضی مشروط به اخذ پروانه بهره‌برداری است و اداره کل منابع طبیعی استان آماده همکاری در این زمینه است. طرح تولید سازه‌های فلزی با استفاده از ورق‌های گالوانیزه نیز با سرمایه‌گذاری ۳۳ میلیون یورویی در حال انجام است و برای تکمیل پروژه نیاز به هزار میلیارد تومان اعتبار است که در صورت تأمین اعتبار، پروژه در کمتر از ۱۰ ماه به بهره‌برداری کامل خواهد رسید.

پروژه رفع تداخلات اراضی کشاورزی تا پایان شهریور به انجام می‌رسد
مدیرکل امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به پیشرفت چشمگیر در اجرای پروژه‌های کلان سازمان امور اراضی عنوان کرد: استان لرستان در سال ۱۴۰۰ تنها موفق به رفع تداخل در ۸۹ پلاک شده بود؛ اما با تلاش‌های صورت‌گرفته، این رقم به بیش از ۴ هزار و ۳۸۸ پلاک رسیده و به مرحله نهایی رسیده‌ایمو به یاری خدا با حمایت‌های مدیران بالادستی، جشن پایان پروژه رفع تداخلات را تا شهریور برگزار خواهیم کرد. ۳۹۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی لرستان حدنگاری شده و بیش از ۲۰ هزار قطعه سند تک‌برگ صادر شده که اقدامی بی‌سابقه در استان لرستان محسوب می‌شود.

۶۸ درصد تغییر کاربری‌ها در سال ۱۴۰۲ طرح‌های کشاورزی بوده است
وی توضیح داد: هنر مدیریت امور اراضی؛ هدایت تغییر کاربری‌ها به سمت فعالیت‌های کشاورزی است. در سال ۱۴۰۰، از مجموع ۳۴۴ مورد تغییر کاربری، ۵۰ درصد طرح‌های کشاورزی بودند که این نسبت در سال ۱۴۰۲ به ۶۸ درصد افزایش یافته که نشان‌دهنده جهت‌گیری صحیح در مدیریت اراضی است. مدیرکل امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی لرستان همچنین با اشاره به افزایش چشمگیر پروژه‌های یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی بیان کرد: در سال ۱۴۰۰ فقط یک پروژه اجرا شد؛ اما در سال ۱۴۰۲ این رقم به ۶ پروژه با مجموع مساحت ۱۴۰۵ هکتار رسید و امیدواریم این عدد در سال آینده دو رقمی شود. در بخش نظارت بر طرح‌ها نیز لرستان عملکرد قابل توجهی داشته است به طوری که در سال ۱۴۰۳، تمام هزار و ۶۷۶ طرح ثبت‌شده تحت نظارت کامل قرار گرفتند.

اجرای بی‌سابقه ۱۱۸ حکم قطعی زمین‌های کشاورزی در ۱۴۰۳
میردریکوند از اجرای بی‌سابقه احکام قطعی زمین‌های کشاورزی نیز خبر داد و گفت: در سال ۱۴۰۰ تنها ۸ رأی قطعی اجرا شد، اما این رقم در سال ۱۴۰۳ به ۱۱۸ رأی رسید که به‌جرات می‌توان گفت سنگین‌تر از مجموع عملکرد بسیاری از استان‌های کشور است. وی به اجرای تبصره قانونی مربوط به برخورد با تغییر کاربری‌های غیرمجاز اشاره و اضافه کرد: در سال ۱۴۰۳، با وجود تعهد ۹۷۵ مورد، موفق به ثبت رکورد ۱۳ مورد برخورد قاطع شدیم. این دستاورد بی‌سابقه‌ای در تاریخ امور اراضی استان لرستان است.

صیادی: تولید سالانه ۲.۹ میلیون تن محصول کشاورزی در استان لرستان
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان نیز در این نشست از لرستان به عنوان یکی از قطب‌های مهم تولید محصولات کشاورزی در کشور یاد کرد و متذکر شد: لرستان با وجود اقلیم متنوع، منابع آبی نسبتاً مناسب، خاک حاصلخیز و نیروی انسانی پرتلاش، ظرفیت‌های کم‌نظیری در حوزه تولیدات کشاورزی، دامی، باغی و شیلات دارد. این استان با در اختیار داشتن حدود ۱.۷ درصد از مساحت کشور و ۲.۲ درصد از جمعیت ایران، سالانه نزدیک به ۲.۹ میلیون تن محصول کشاورزی تولید می‌کند که این میزان از مجموع کمتر از ۸۰۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی حاصل می‌شود. از مجموع تولیدات کشاورزی استان، حدود ۲.۱ میلیون تن به بخش زراعی، ۳۷۰ هزار تن به محصولات باغی و ۳۶۰ هزار تن به انواع محصولات دامی اختصاص دارد که بخشی از آن علاوه بر تأمین نیاز استان‌های همجوار، به کشورهای خارجی نیز صادر می‌شود.

لرستان، رتبه نخست تولید سالانه ماهی بین استان‌های غیرساحلی کشور
نامدار صیادی ادامه داد: استان ما با تولید سالانه ۳۸ هزار تن ماهی، رتبه نخست در بین استان‌های غیرساحلی کشور را در اختیار دارد. این استان سالانه حدود ۳۳ هزار تن گوشت قرمز، بیش از ۱۰۰ هزار تن گوشت مرغ و ۲۲۰ هزار تن شیر تولید می‌کند که نشان‌دهنده ظرفیت بالای این بخش در استان است.

سهم ۲۴ درصدی بخش کشاورزی از تولید ناخالص داخلی لرستان
وی با اشاره به سهم قابل توجه بخش کشاورزی در اقتصاد استان گفت: سهم این بخش از تولید ناخالص داخلی لرستان بین ۱۸ تا ۲۴ درصد متغیر بوده و در برخی سال‌ها سهم اشتغال کشاورزی از کل اشتغال استان تا ۳۰ درصد نیز افزایش یافته است. همچنین در حال حاضر ظرفیت صنایع تبدیلی و تکمیلی در استان حدود ۹۰۰ هزار تن است.

دعوت از بخش خصوص برای سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف کشاورزی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان در پاسخ به پرسش زورنامه ایران در خصوص برنامه‌های این سازمان برای جذب سرمایه در استان بیان کرد: از بخش خصوصی دعوت می‌کنیم تا در زمینه‌هایی مانند کشت گلخانه‌ای، زراعت چوب، گیاهان دارویی و پرورش ماهی در قفس سرمایه‌گذاری کنند. منابع دولتی محدود است و بدون ورود سرمایه‌گذاران بخش خصوصی، دستیابی به توسعه پایدار در کشاورزی امکان‌پذیر نیست.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار بازار