مسابقات موتور کراس ؛ تاریخچه و معرفی از پرش
بازار
99559

مسابقات موتور کراس قهرمانی جهان یکی از بزرگترین رقابتهای موتورسواری دنیاست که کشورهای مختلفی ادعای ابداع آن را دارند.
ایران آنلاین: مسابقات موتور کراس قهرمانی جهان یکی از بزرگترین رقابتهای موتورسواری دنیاست که کشورهای مختلفی ادعای ابداع آن را دارند.
به گزارش آخرین خودرو، حتما همه ما در تلویزیون یا شبکههای مجازی موتورسیکلتهایی را دیدهایم که به راحتی از مسیرهای ناهموار و خاکی عبور میکنند، یا شاید خیلی از ما به قدری به این سبک موتورسواری علاقه داریم که به صورت حضوری برای مشاهده آن به پیست و محلهای برگزاری میرویم. در هر صورت فرقی ندارد که این مسابقه را به صورت حضوری دنبال کنید یا مجازی به هر حال هیجان و لذتی که دارد را به ببینده انتقال میدهد. نام این مسابقات، مسابقات موتور کراس است و جزو پرطرفدارترین رویدادهای ورزشی محسوب میشود که موتورسواران با گذر از موانع و ناهمواریهای مختلف خود را به چالش میکشند و صحنههایی مهیج و جذاب را به نمایش میگذارند. برای آشنایی بیشتر با مسابقات هیجانانگیز و پرطرفدار موتور کراس، انواع این مسابقه و قوانین آن تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
معرفی مسابقات موتور کراس و تاریخچه آن
مسابقات موتور کراس قهرمانی جهان یا FIM Motocross World Championship یکی از بزرگترین رقابتهای موتورسواری دنیاست که کشورهای مختلفی ادعای ابداع آن را دارند و با وجود اینکه مرکز تولد این مسابقات به کالیفرنیای جنوبی نسبت داده میشود اما آمریکا زاده سختترین ورزش موتورسواری جهان نیست. قبل از به وجود آمدن ورزش موتور کراس در اوایل دهه ۱۹۰۰ مردم انگلستان در مسیرهای ناهموار و گل و لای مسابقه میدانند و در سال ۱۹۰۶ مسابقات آفرود به صورت تایم تریل در سراسر انگلستان برگزار میشد. اولین مسابقه رسمی ثبت شده نیز در سال ۱۹۲۴ در کامبرلی سوری انگلستان برگزار شد و بعد از جنگ جهانی دوم و پیشرفت موتورسیکلتهای آفرود، استفاده از آنها در بریتانیا گسترش یافت و در سال ۱۹۴۷ اولین مسابقه بینالمللی با عنوان المپیک موتور کراس در هلند برگزار گردید و مراسم افتتاحیه آن توسط یک تیم بریتانیایی صورت گرفت.
در سال ۱۹۵۱ نیز مسابقات قهرمانی موتور کراس بریتانیا برگزار شد و یک سال بعد توسط FIM به عنوان یک ورزش موتورسواری به رسمیت شناخته شد و اولین مسابقات قهرمانی موتور کراس اروپا برگزار گردید و انگلستان میزبان یک دور برای فصل افتتاحیه بود و سرانجام در سال ۱۹۵۷ مسابقات جهانی موتور کراس به اجرا درآمد. رفته رفته با قوی شدن موتورسیکلتها این ورزش در سراسر دنیا گسترش یافت و در دهه ۱۹۷۰ به شهرت و محبوبیت زیادی رسید و در سال ۲۰۰۴ به نام مسابقات موتوکراس قهرمانی جهان شناخته شد. این مسابقات هر ساله تحت نظارت فدراسیون بینالمللی موتورسواری برگزار میشود و رانندگان بهصورت فردی یا تیمی در مسابقه حاضر میشوند.
انواع دستهبندیهای مسابقات موتور کراس
مسابقات موتور کراس چالش گذر از موانع و ناهمواریهای مختلف هستند و به دلیل هیجان زیاد جذابیت بسیاری برای تماشاگران و علاقهمندان به این ورزش دارند. اما از آنجایی که متقاضیان شرکت در این مسابقه از گروههای سنی و سطح مهارت متفاوتی هستند، به دسته بندیهای مختلفی تقسیم میشوند تا مشارکت کنندگانی که وضعیتی مشابه دارند در یک گروه قرار بگیرند و رقابتی عدلانه برگزار گردد. از نظر سطح توانایی و مهارت اعضا، این مسابقه به چهار سطح مختلف زیر تقسیم میشود.
همانطور که مشخص است سطح A دشوارترین و چالشیترین سطح مسابقات موتور کراس است که در سطوح بعد از آن، میزان دشواری مسابقه کاهش مییابد. در برخی از مسابقات به علت محدود بودن شرکت کنندگان، دو سطح D و C با هم ادغام میشوند. اما در مجموع این فقط یکی از تقسیمبندیهای این مسابقات است و معمولا باتوجه به نوع و حجم موتور، سن شرکت کنندگان و دیگر پارمترهای موثر، تقسیمبندی صورت میگیرد.
قوانین و مقرارت مسابقات موتور کراس
لازم است افراد و تیمهایی که در این مسابقات شرکت میکنند مانند هر مسابقه دیگری قوانین و مقرارت تعیین شده توسط فدراسیون بینالمللی موتورسواری را رعایت کنند در غیر این صورت با تعلیق از مسابقه یا جریمه مالی مواجه خواهند شد.
۱- محدودیت استفاده از سوخت و روغن ۲- استفاده از موتورسیکلتهایی با حجم محدود ۳- رعیات قوانین مربوط به تردد و تداخل ۴- استفاده از وسایل ایمنی از جمله کلاه ایمنی، کفشهای مستحکم و عینک ۵- تعیین حداکثر فاصله بین دو محور باتوجه به سن ۶- نحوه برگزاری مسابقات موتور کراس.
در مسابقات motocross قهرمانی جهان، موتورسواران در دو دسته MXGP و MX2 قرار میگیرند و رقابت بین آنها آغاز میشود. حجم انجین موتورسیکلتهای MXGP بزرگسالان برای موتورهای دو زمانه ۱۷۵ و ۵۰۰ سیسی است و برای موتورسیکلتهای چهار زمانه، ۲۵۱ تا و ۴۵۰ سیسی است. همچنین برای موتورسیکلتهای دو زمانه کلاس MX2 از محصولاتی با حجم ۱۲۰ تا ۲۵۰ سیسی استفاده میشود و در موتورهای چهار زمانه مدلهای ۱۷۵ و ۲۵۰ سیسی بکار گرفته میشود. در هر کدام از این دستهها شرکتکنندگان در چند دور مختلف با حریفان رقابت میکنند و در نهایت بر اساس جایگاهی که در هر دور به دست میآوردند، امتیاز آنها مشخص میشود و در پایان امتیاز همه دورههای مسابقه با هم جمع شده و قهرمان اعلام میشود. رقابت پرو موتور کراس معمولا در مدت ۳۰ دقیقه شروع میشود و از دورهای اضافه تشکیل میشود. اما مسابقات آماتور و سطح پایینتر بین ۸ تا ۱۵ دقیق به طول خواهد انجامید. قبل از اینکه مسابقه موتور کراس آغاز شود یک موتورسوار مهمان مسیر مشخص شده را پیموده تا زمانبندی مسابقه، تعداد دورها، نحوه امتیازدهی و محدودیتهای زمانی مشخص شود. به صورت کلی این مسابقات دستهبندیهای مختلفی را شامل میشود که نحوه برگزاری هر کدام از آنها متفاوت است.
معرفی مسابقات موتور کراس با توجه به مسیر مسابقه
مسابقات موتور کراس باتوجه به مسیری که برای اجرا مشخص میشوند به دو دسته کلی کوهستانی و شیبزنی تقسیم میشوند که در ادامه به بررسی هر کدام از آنها میپردازیم.
رقابت موتور کراس کوهستانی
همانطور که از نام این مسابقات مشخص است، در کوهستان اجرا میشوند و از نظر دشواری و هیجان یک سر و گردن از دیگر مسابقات بالاتر هستند با این وجود جزو پرطرفدارترین ورزشهای موتورسواری محسوب میشوند. در این مسابقات رانندگان با سرعت بالا از مسیرهای طبیعی ناهموار مانند سنگها، تپه و درهها عبور میکنند. این ورزش به دلیل سطح دشواری بالا به آمادگی جسمی و ذهنی لازم و مهارت کافی نیاز دارد و ضروری است که شرکتکنندگان از تجهیزات ایمنی کامل استفاده کنند. هدف در مسابقات کوهستانی این است که موتورسواران همه موانع و چالشها را به خوبی سپری نموده و در زمانی کوتاه به انتهای مسیر مشخص شده برسند. این مسابقات به روشهای مختلف و به صورت تیمی، انفرادی، مرحلهای و چالشی برگزار میشوند.
موتور کراس شیب زنی
نوع دیگری از این مسابقات بر اساس مسیر مسابقه، موتور کراس شیب زنی است که این روش نیز جذابیت زیادی دارد و مهیج و پرطرفدار است. در این مسابقه لازم است که موتورسواران با سرعت بالا در مسیرهای مشخص شدهای که شیب تند و تیزی دارند حرکت کنند. با توجه به شیب تندی که این تپهها دارند، لازم است که موتورسواران از مهارتها و تکنیکهای مناسب استفاده کنند تا بتوانند کنترل خود را حفظ کرده و به مقصد برسند. شرکت در مسابقات موتور کراس شیب زنی نیز به تمرین و مهارت لازم و استفاده از تجهیزات ایمنی کامل نیاز دارد.
بهترین موتورسواران مسابقات موتور کراس جهان
جیمز استورات
جیمز استورات به دلیل تواناییهای خود در ورزش موتورسواری لقب “سریعترین مرد روی سیاره” را گرفته است و تا کنون پیروزیهای زیادی را در کارنامه پر بار خود ثبت کرده است. این موتورسوار علاوهبر بر مسابقات موتور کراس در دیگر رقابت های موتورسواری نیز به موفقیتهایی دست یافته و ۳ بار برنده جایزه بهترین موتور کراس سوار سال شد.
ریکی کارمایکل
موتورسوار دیگری که در مسابقات موتور کراس افتخارآفرینی کرده، ریکی کارمایل است که در این رشته ورزشی ۵ بار عنوان قهرمانی را کسب کرد. به دلیل اینکه این موتورسوار حرفهای پیروزیهای متعددی داشته لقب G.O.A.T (بهترین تمام دوران) را به آن دادهاند. کارمایکل تنها موتورسواری است که موفق شد یک فصل رقابت موتور کراس AMAرا بدون شکست سپری کند.
باب هانا
بابا هانا یک موتورسوار اهل کالیفرنیا است که به دلیل سرعت بالا در مسابقات موتور کراس به شهرت رسید و لقب طوفان را به دست آورد. این موتورسوار در مسابقات از موتورسیکلت یاماها استفاده میکرد و در مجموع موفق به ۷ مرتبه قهرمانی ملی آمریکا، ۳ قهرمانی جهان و ۴۸ پیروزی در گرند پری شد.
استفان اورتز
یکی دیگر از اسطورههای مسابقات موتور کراس، استفان اورتز بلژیکی است که رکوردهای زیادی را به نام خود زده است. این موتورسوار 10 مرتبه قهرمانی جهان در ردههای مختلف را کسب کرد و در مسابقات گرند پریکس نیز به موفقیتهایی زیادی دست یافت.
انتهای پیام/