فوتبال ایران
1030
ستاره ها، پول و امکانات کار خود را کردند
شلیک به مغز فوتبال ایران!
تا پایان لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۲۰ تیمهای ایرانی مقابل عربستانیها به ۴۵ پیروزی رسیده بودند و در سمت مقابل عربستانیها ۴۴ بار نمایندگان ایران را مغلوب کرده بودند ولی از این سال به بعد، تیمهای ایرانی و عربستانی ۱۷ بار با یکدیگر دیدار داشتند که تنها دو پیروزی سهم نمایندگان ایران بوده و ۱۱ برد برای تیمهای عربستانی به ثبت رسیده است.
حامد جیرودی؛ آمارها و نتایج در فوتبال، مثل یک آینه شفاف هستند و نقاط ضعف و قوت را به خوبی نشان می دهند. پرسپولیس، سپاهان و نساجی، سه نماینده فوتبال ایران در این فصل از لیگ قهرمانان آسیا بودند که از بین آنها، تنها سپاهان به عنوان یکی از بهترین تیم های دوم گروه های مختلف، راهی مرحله بعد این رقابت ها شد. این در حالی است که هر چهار نماینده عربستان توانستند جواز حضور در مرحله یک هشتم نهایی را پیدا کنند. اتفاق بدتری که در این بین افتاد، ناکامی تیم های ایرانی برابر تیم های سعودی بود. در جدال تیمهای ایرانی و عربستانی، پنج برد (یک برد الاتحاد برابر سپاهان با حکم کمیته انضباطی کنفدراسیون فوتبال آسیا به دست آمد) در کارنامه نمایندگان این کشور به ثبت رسید و تنها یک امتیاز نصیب پرسپولیس شد تا پرسپولیس، سپاهان و نساجی رنگ برد را برابر النصر، الاتحاد و الهلال ندیده باشند. ضمن اینکه 9 گل خورده و تنها دو گل زده در کارنامه آنها برابر این تیم ها دیده میشود که آماری بسیار نا امیدکننده است.
این نتایج در شرایطی به دست آمد که در فصل جاری لیگ قهرمانان آسیا، طلسم برگزاری مسابقات در ایران و عربستان هم شکسته شد و دیگر خبری از برگزاری مسابقات در زمین ثالث نبود اما عربستانیها عملکردی خیرهکننده از خود در نبرد با حریفان ایرانی به جا گذاشتهاند. اما چطور این اتفاق افتاد؟ تیم های عربستانی در این فصل دست به یک خانه تکانی اساسی زدند و ستاره های سرشناس فوتبال جهان را به خدمت گرفتند. بازیکنانی که بیشترشان هنوز در فرم خوبی به سر می برند و تا سال گذشته در تیم های مطرح اروپایی بازی می کردند. النصر بازیکنانی چون کریستیانورونالدو، سادیو مانه، آیمریک لاپورت، مارسلو بروزوویچ، اوتاوویو و تالیسکا را در اختیار داشت. الاتحاد از بازیکنانی چون کریم بنزما، ژوتا، انگولو کانته، فابینیو و عبدالرزاق حمدالله را در ترکیب خود بهره میبرد و الهلال هم در این فصل نیمار را به خدمت گرفت ولی پس از مصدومیت این فوق ستاره برزیلی، ستارههای دیگری مانند کالیدو کولیبالی، یاسین بونو، سرگی میلینکوویچ ساویچ، الکساندر میتروویچ و روبن نوس را در اختیارداشت که از قدرت این تیم کم نکرد. این نشان میدهد که این سه تیم از مدعیان جدی قهرمانی در این فصل از لیگ قهرمانان به شمار میروند و احتمالاً تیمهای دیگر آسیایی هم نمیتوانند برابرآنها کاری از پیش ببرند.
آنها با پول فراوان این ستارهها را با مربیان سرشناس به استخدام خود در آوردهاند و از طرف دیگر، امکانات فراوانی در اختیار دارند که با تیمهای بزرگ اروپایی برابری میکند. این درحالی است که تیم جوان و بیتجربهای مثل نساجی که بازیکن بزرگی هم در سطح بینالمللی نداشت، به خاطر نداشتن ورزشگاه استاندارد مورد نظر AFC، بازیهای آسیاییاش را در ورزشگاه آزادی برگزار کرد. این در شرایطی بود که این استادیوم ورزشگاه خانگی پرسپولیس به شمار میرفت و سپاهان هم پس از محرومیت، مجبور شد در آزادی بازی کند. تا پایان لیگ قهرمانان آسیا 2020 تیمهای ایرانی مقابل عربستانیها به ۴۵ پیروزی رسیده بودند و در سمت مقابل عربستانیها ۴۴ بار نمایندگان ایران را مغلوب کرده بودند ولی از این سال به بعد، تیمهای ایرانی و عربستانی ۱۷ بار با یکدیگر دیدار داشتند که تنها دو پیروزی سهم نمایندگان ایران بوده و ۱۱ برد برای تیمهای عربستانی به ثبت رسیده تا آنها ۵۵ به ۴۷ از ایرانیها پیش بیفتند. تعارف که نداریم. این شرایط نشان میدهد که در یک تراژدی فوتبالی، به مغز فوتبال ایران شلیک شده و باید دست ها را برابر ستاره های بزرگ، امکانات و پول بالا برد. این طور نیست؟
انتهای پیام/