سوژههای داغ
16669
بر بــــــاد رفتـــــــــه
وزنه برداری، قربانی سوء مدیریتی که تمام نمیشود
فدراسیون وزنهبرداری که میخواست با تکطلای جهانی بحرین نشان بدهد از بحران فاصله گرفته اما فقط چند روز بعد از این رقابتها حواشی متعددی این ورزش پرمدال را احاطه کرده است. مشکلاتی که همه آنها به دلیل ضعف مدیریت رخ میدهد. بعد از ماجرای حذف ۶وزنهبردار از مسابقات جوانان جهان در اسپانیا حالا خبر رسیده که یک اشتباه دیگر باعث شده تا تیم ملی نوجوانان و جوانان ناقص به قطر اعزام شود.
اشتباه فدراسیون برای ثبتنام افراد باعث شده تا این اتفاق رخ بدهد اما مگر قرار است یک مجموعه مدیریتی چند بار اشتباه کند و از آن چشمپوشی شود؟ چه کسی و یا کسانی از مدیریت ضعیف فدراسیون حمایت میکنند که این مجموعه با وجود این همه ضعف و اشتباه همچنان به کارش ادامه میدهد؟
توقیف اموال فدراسیون
دو روز بدهی که بهخاطر مشکلات مدیریتی فدراسیون به یک هیولای بزرگ تبدیل شده، باعث شد تا اموال این فدراسیون توقیف شود. بدهی که بهخاطر درگیری فدراسیون با پیمانکار سالن ایرانیان گریبان این ورزش را گرفته است.
پیمانکار سالن ایرانیان هشتمیلیارد تومان طلب از مدیریت قبلی داشت برای دریافت طلبش و ادامه همکاری با فدراسیون طبق قراردادش با سجاد انوشیروانی که به جای علی مرادی رئیس فدراسیون شده، نشستی را برگزار کرد. نشستی که دو طرف توافق کردند تا تسویه بدهی همکاری را ادامه بدهند اما فقط چند روز بعد از این نشست سجاد انوشیروانی با همکاری مدیران وقت شرکت توسعه و تجهیز اماکن ورزشی سالن ایرانیان را پلمب کرد تا عملاً امکان همکاری وجود نداشته باشد. حالا با استناد به چه چیزی این کار انجام شد مشخص نیست اما باعث شد تا پیمانکار از فدراسیون به مراجع قضایی شکایت کند.
میل و هالتر هم توقیف میشود
پیمانکار طلبکار با حضور مأموران قضایی اموال ساختمان اداری فدراسیون را توقیف کرد اما با توجه به حاد شدن شرایط میخواهد با حضور در کمپ تیم ملی میل و هالتر موجود در کمپ را هم توقیف کند. تصمیمی که چند روزی به تأخیر انداخته تا فدراسیون فرصت پرداخت بدهی را داشته باشد اما اگر چند روز آینده طلبش وصول نشود، دیگر جایی برای برگزاری تمرینات تیم ملی وجود نخواهد داشت. فدراسیون وزنهبرداری به حدی اهمال کاری داشته که به نظر شرایط برای توافق با طلبکار را سخت کرده است.
24 میلیارد به اضافه روزی 60 میلون
با حکمی که طلبکار از دادگاه گرفته فدراسیون وزنه برداری محکوم به پرداخت 24 میلیارد تومان شده است، اما به دلیل عدم توافق و پرداخت بدهی در زمان تعیین شده توسط فدراسیون حالا مدتی است که روزی ۶۰میلیون تومان به عنوان دیرکرد به این مبلغ اضافه میشود. به شکلی که حالا این بدهی نزدیک ۳۳میلیارد تومان شده است.
وساطت دبیر هم جواب نداد
مسئولان فدراسیون بعد از بدقولیهای مکرر برای پرداخت بدهیاش باعث شد تا آنها از روشهای مختلف برای رفع این مشکل استفاده کنند. یکی از این راهها که منطقیتر از بقیه به نظر میرسید، مذاکره با علیرضا دبیر برای رفع این مشکل بود. علیرضا دبیر با پیمانکار طلبکار مذاکره و وساطت کند اما رفتار مسئولان فدراسیون در برخی موارد به حدی عجیب بود که دبیر هم از وساطت منصرف شد. انصراف دبیر از وساطت باعث شده تا سجاد انوشیروانی راهی جز پرداخت بدهی نداشته باشد.
ورود وزارت ورزش به ماجرا
شنیدهها حکایت از ورود وزارت ورزش و جوانان به این ماجرا دارد و سجاد انوشیروانی مجدد به وزارت ورزش احضار شده است تا این مشکل را به نحوی برطرف کند. هر چند که پیمانکار در این نشست حاضر نشده و گفته راهی جز پرداخت بدهی وجود ندارد. ظاهراً وزارت ورزش و جوانان و مجمع فدراسیون وزنهبرداری باید به این ماجرا ورود کنند و این رشته مدالآور را نجات بدهند. اصلاً وظیفه کسانیکه به عنوان عضو به سجاد انوشیروانی و تیم مدیریتی او رأی دادند در چنین مواقعی چه وظیفهای دارند؟ آیا آنها نباید الان بعد از بروز این همه اشتباه رئیس را بازخواست کنند؟
سفر بیربط به قطر
مشکلات فدراسیون وزنهبرداری یکی دو تا نیست. بعد از بروز مشکلات مالی و توقیف اموال و اعزام ناقص تیم نوجوانان به قهرمانی آسیای قطر حالا تصاویری منتشر شده نشان میدهد، نایبرئیس، دبیر و خزانهدار فدراسیون همراه این تیم در قطر هستند. بعد از مسابقات جهانی اسپانیا که لیست بلندبالایی از اعزام تیم، رسانهای شد یکبار دیگر فدراسیون وزنهبرداری کاروانی را راهی قطر کرده که افراد بیربط در آن حضور دارند. مشخص نیست چرا شورای برونمرزی با این اعزام موافقت کرده اما وقتی رئیس فدراسیون و نایبرئیسش در قطر بودند بقیه افراد به چه دلیلی راهی قطر شدند؟ شاید هم مثل اسپانیا فدراسیون بگوید با هزینه شخصی رفتند، کسی که بررسی نمیکند چه اتفاقی در این مجموعه رخ میدهد. خزانهدار فدراسیون باید در تهران میماند تا کارهای مربوط به بدهی و توقیف اموال را پیگیری کند اما راهی قطر شده است. دبیر فدراسیون هم باید در تهران میماند اما مشخص نیست به خاطر چه کاری راهی قطر شده اما یک نکته مهم وجود دارد و آن هم اینکه فدراسیون برای اینگونه سفرها پول دارد اما برای پرداخت بدهیای که روزی ۶۰میلیون تومان به آن اضافه میشود، پول ندارد.
فاجعه پشت فاجعه
هنوز کسی فاجعه حذف شش وزنهبردار از مسابقات جهانی اسپانیا با اشتباه فدراسیون را فراموش نکرده که اینبار هم ۹وزنهبردار نوجوان از مسابقات قهرمانی آسیا حذف شدند. فدراسیون وزنهبرداری باید اطلاعات مکانی این ۹نفر را در چهار مرحله به مسئولان ستاد مبارزه با دوپینگ اعلام میکرد تا بتوانند مجوز حضور در قهرمانی آسیا را به دست بیاورند اما مرحله سوم را فراموش کردند و به همین راحتی حالا ۹وزنهبردار نوجوان از فهرست تیم حذف شدند تا تیم نوجوانان با دو نفر راهی مسابقات شود. هنوز فدراسیون وزنهبرداری در قبال این اشتباه سکوت کرده اما یکی از خبرگزاریها اعلام کرده این اشتباه را مسئول سابق روابط بینالملل فدراسیون مرتکب شده است.
کسی که بعد از ماجرای اسپانیا کنار گذاشته شد و حالا مشخص نیست چطور میتوانسته در این ماجرا نقش داشته باشد. البته حالا که او نیست میتوان همه تقصیرها را متوجه کمکاریاش دانست اما واقعیت این است که مسئول تمام این اتفاقات مسئولان فدراسیون هستند. کسانی که حالا در قامت مسافر راهی قطر شدند و با لب خندان هم ژست عکس گرفتند. این ۹ نفر حاصل زحمات خانوادهها، مربیان سازنده و هیأتهای استانی هستند. چه کسی پاسخگوی از بین رفتن این سرمایهها میشود؟ هیأتهای وزنهبرداری که بخش عمدهای از اعضای مجمع را تشکیل میدهند تا کجا قرار است بنشینند و شاهد از بین رفتن سرمایههای آنها باشند. فدراسیون وزنهبرداری در کمتر از چند ماه دو اشتباه بزرگ را مرتکب شده که در تاریخ این رشته سابقه نداشته است.
انتهای پیام/