اخبار

18356
سلطان فسخ

موسیمانه و تاریخچه جدایی‌های ناگهانی‌اش

سلطان فسخ

یتسو موسیمانه، سرمربی نامدار آفریقای جنوبی، به تازگی جدایی دیگری را از تیم استقلال به ثبت رساند که این بار هم همچون تجربه‌های گذشته‌اش با جنجال و غافلگیری همراه بود.

 نحوه جدایی این مربی به حدی غافلگیرکننده بود که حتی مدیران استقلال هم در نوع خود متعجب ماندند اما با بررسی کارنامه این مربی متوجه می‌شویم چنین رفتاری از سوی پیتسو کاملاً مسبوق به سابقه بوده است.
پس از جدایی از تیم الاهلی مصر، موسیمانه هدایت تیم الاهلی عربستان را به عهده گرفت و با کسب قهرمانی در لیگ دو عربستان، این تیم را به لیگ برتر کشور سوق داد. اما او به جای ادامه همکاری با این باشگاه، بلافاصله پس از پایان رقابت‌ها، از سمت خود کناره‌گیری کرد.
بیانیه‌ای آن مقطع توسط کارگزار این مربی در این زمینه منتشر شد، که دلیل جدایی موسیمانه را «بدعهدی در پرداخت معوقات» عنوان می‌کرد و دقیقاً مشابه آنچه که در خصوص فسخ قراردادش با استقلال رخ داد. باشگاه الاهلی عربستان با تأخیرهای مستمر در پرداخت حقوق او، موجب شد تا موسیمانه از ادامه کار خود منصرف شود. این رویکرد نسبت به پرداخت‌های مالی در نهایت به فسخ یکطرفه قرارداد او منجر شد.
پس از این جدایی، موسیمانه به تیم الوحده در امارات ملحق شد. اما این همکاری نیز به طول نینجامید و تنها بعد از سه ماه، قرارداد او با توافق طرفین فسخ شد. جزئیات ترک این تیم و علل آن هیچ‌گاه به طور رسمی اعلام نشد، اما شواهد نشان می‌دهد که موسیمانه به سرعت از ادامه همکاری خود با الوحده ناامید شده بود.
در ادامه مسیر حرفه‌ای خود، موسیمانه در ژانویه ۲۰۲۴ با باشگاه ابها عربستان قراردادی امضا کرد تا این تیم را در لیگ برتر عربستان حفظ کند. اما در این مقطع نیز ناکامی‌های پی‌درپی موجب شد تا او در نهایت در پایان ماه چهارم از این تیم نیز جدا شود و به ناچار عزم ترک عربستان کند.
اکنون، موسیمانه رکورد «کمتر از سه ماه سرمربیگری» را در استقلال به ثبت رسانده است. او در حالی به این تیم ملحق شده بود که پس از شکست سنگین و ناامیدکننده مقابل ذوب‌آهن، شرایطی دشوار را برای این تیم به ارث برده بود. در ۱۰ بازی مربیگری به عنوان سرمربی استقلال، موسیمانه تنها موفق به کسب ۱۱ امتیاز شد و در پایان دوره خود، این تیم را همچنان در رده یازدهم جدول رده‌بندی تحویل داد.
برخی از کارشناسان بر این باورند که یکی از دلایل اصلی جدایی سریع موسیمانه از استقلال، نتایج ضعیف و نگرانی‌های او از احتمال قطع همکاری در فصل آینده بود. این امر، بار دیگر نشان می‌دهد که تاریخچه موسیمانه در جدایی‌های ناگهانی بویژه در سال‌های اخیر، گویای چالش‌های عمیق او در مربیگری است.
سؤال اصلی که ذهن هواداران استقلال را مشغول کرده، آن است که چرا مدیران وقت استقلال با وجود چنین کارنامه‌ای زیر بار یک قرارداد سنگین و ننگین ترکمنچای‌گونه با این مربی رفتند؟
متأسفانه در سال‌های اخیر وقتی تیم‌های ایرانی می‌خواهند مربی انتخاب کنند، فقط به تعداد جام‌های آنها نگاه می‌کنند و در خصوص اخلاقیات و نوع رفتاری آنها در تیم‌های گذشته هیچ تحقیقی به عمل نمی‌آید.
انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین‌های اخبار