اخبار
20861

کاهش تیمهای مردان در المپیک ۲۰۲۸
مدیران فوتبال ایران در خواب ناز!
به گزارش ایران ورزشی، تصمیم اخیر کمیته بینالمللی المپیک (IOC) مبنی بر کاهش تعداد تیمهای شرکتکننده در مسابقات فوتبال مردان المپیک ۲۰۲۸ لسآنجلس، موجی از نگرانی را در میان فدراسیونهای فوتبال سراسر جهان برانگیخته است. این تصمیم که تعداد تیمها را از ۱۶ به ۱۲ تقلیل میدهد، بیشک مسیر صعود به این رقابتهای معتبر را برای تمامی تیمها دشوارتر خواهد کرد. این تصمیم حدود یک هفته پیش گرفته شده ولی فدارسیون فوتبال ایران هنوز هیچ اعتراضی به این موضوع نداشته است.
این تصمیم بلافاصله با اعتراض رئیس فدراسیون فوتبال ژاپن همراه شد؛ تسونیاسو میاموتو به صورت مستقل به این تصمیم اعتراض کرده است، در حالی که هیچ سمتی هم در AFC ندارد.
طبیعتاً مشخص بود که در این بین برخی صدای اعتراضشان بلند شود، اما در جایی که هنوز از کنفدراسیونها و اعضای آنها صدایی در نیامده، رئیس فدراسیون فوتبال ژاپن به این موضوع اعتراض کرد.
این تغییرات در حالی اعمال میشود که در مقابل، تعداد تیمهای شرکتکننده در مسابقات فوتبال زنان المپیک افزایش یافته و به ۱۶ تیم رسیده است. IOC با این اقدام، در راستای تلاش برای برابری جنسیتی در المپیک قدم برداشته و در المپیک ۲۰۲۸ لسآنجلس، تعداد مجوزهای زنان از مردان بیشتر خواهد بود. در ورزشهای تیمی نیز، زنان حداقل به اندازه مردان سهمیه خواهند داشت.
این تصمیم، چالشهای متعددی را برای فوتبال ایران به همراه دارد. تیم ملی امید ایران در حال حاضر با معضل فقدان سرمربی روبهروست و با در نظر گرفتن کاهش سهمیه تیمها در المپیک، راهیابی به این مسابقات برای فوتبال ایران بیش از پیش دشوار شده است. در سوی دیگر، افزایش سهمیه تیمهای زنان در المپیک، فرصتی بالقوه را برای فوتبال زنان ایران فراهم میآورد.
برنامه فدراسیون برای فوتبال زنان چیست؟
در حالی که کمتر از سه ماه به آغاز مسابقات مقدماتی جام ملتهای زنان آسیا ۲۰۲۶ باقی مانده است، وضعیت تیم ملی فوتبال زنان ایران در هالهای از ابهام قرار دارد. تیم ملی در این مرحله با تیمهای اردن، لبنان، سنگاپور و بوتان همگروه شده و باید خود را برای سفر به اردن و شرکت در این رقابتهای سرنوشتساز آماده کند.
متأسفانه، آخرین فعالیت تیم ملی فوتبال زنان ایران به اسفندماه سال گذشته و یک دیدار تدارکاتی با پورتوریکو بازمیگردد. از آن زمان تاکنون، خبری از برگزاری اردوهای ملی نبوده و قرارداد کادر فنی نیز به پایان رسیده است. این بیتوجهی فدراسیون به فوتبال زنان، نگرانیها را در خصوص آمادگی تیم برای مسابقات مقدماتی جام ملتها افزایش داده است.
با توجه به تأثیر۳۰درصدی نتایج ملی در سیدبندی تیمهای حاضر در لیگ قهرمانان زنان آسیا، این بیتوجهی به تیم ملی فوتبال زنان میتواند بر عملکرد نماینده باشگاهی ایران در این رقابتها نیز تأثیر منفی بگذارد.
فدراسیون فوتبال ایران باید با درایت و برنامهریزی دقیق، از فرصت افزایش سهمیه تیمهای زنان در المپیک استفاده کرده و با حمایت از تیم ملی فوتبال زنان، زمینه را برای موفقیت این تیم در مسابقات پیشرو و همچنین حضور پررنگتر در عرصه بینالمللی فراهم آورد. بیتوجهی به این موضوع، نهتنها فرصت ارزشمند حضور در المپیک را خواهد گرفت، بلکه میتواند تأثیرات منفی بر جایگاه فوتبال زنان ایران در آسیا و جهان داشته باشد.
انتهای پیام/