رضا عباسپور

رضا عباسپور

اخبار

20987
عطیل مثل استعدادیابی پایه

جای خالی وزنه‌برداری در سبد المپیاد جهانی ورزش دانش‌آموزی ت

عطیل مثل استعدادیابی پایه

رشته وزنه‌برداری همواره یکی از رشته‌های مهم و مدال‌آور ورزشی است که از قدیم جایگاه ویژه‌ای نیز در ورزش دانش‌آموزی و المپیادهای مختلف داخلی و بین‌المللی داشته است. در گذشته اصلاً بخشی از پروسه استعدادیابی و کشف استعدادهای نخبه در رشته وزنه‌برداری از دل رقابت‌های دانش‌آموزی و آموزشگاهی استخراج و پرورش می‌یافت. اتفاقی مهم که این روزها وزنه‌برداری از آن بی‌بهره است و در ورزش دانش‌آموزی مثل خیلی موارد و بخش‌های دیگر استعدادیابی و سرمایه‌گذاری تقریباً به صفر رسیده و اولویتی ندارد.
المپیاد جهانی ورزش دانش‌آموزی چندی پیش در کشور صربستان با حضور رشته‌های مختلف ورزشی برگزار شد. المپیادی که کاروان کشورمان نیز در رشته‌های مختلف ورزشی با بضاعتی که داشت در آن حاضر شده بود. یکی از رشته‌های ورزشی که جای خالی آن در سبد کاروان اعزامی ورزش دانش‌آموزی کشورمان به صربستان بسیار احساس می‌شد، رشته وزنه‌برداری بود؛ رشته ورزشی‌ای که همواره در گذشته پرچمدار کسب مدال و افتخار از رویدادهای مختلف و معتبر ورزشی بوده است.

اما امسال در بین انجمن‌های ورزشی حاضر در کاروان ورزش ایران جای خالی آن محسوس بود و بسیار حس می‌شد. وزنه‌برداری در چند سال گذشته خصوصاً در دوره جدید مدیریتی که تقریباً اغلب ستاره‌های نامدار وزنه‌برداری کشورمان سکانداران آن هستند و تیم‌های مدیریتی و فنی آن را شکل می‌دهند، برخلاف آنچه تصور می‌شد، در بخش استعدادیابی و رده سنی پایه به هیچ وجه قابل قبول کار نکرده و عملکرد جالب توجهی که بتوان از آن دفاع کرد حداقل در طول سه سال و اندی که از دوره ریاست انوشیروانی بر وزنه‌برداری می‌گذرد نداشته است. این کمکاری و اولویت نداشتن وزنه‌برداری در رده‌های سنی پایه را به وضوح می‌توان در نحوه و نوع فعالیت فدراسیون وزنه‌برداری در ورزش دانش‌آموزی رؤیت کرد.

انجمن وزنه‌برداری ورزش دانش‌آموزی در مدتی که از حضور انوشیروانی گذشت هیچ‌گونه نقطه مثبتی نداشت و نهایتاً همین عملکرد خنثی آنها موجب شد تا هیچ نماینده‌ای از وزنه‌برداری در المپیاد جهانی ورزش دانش‌آموزی در صربستان حضور نداشته باشد. یعنی این انجمن (وزنه‌برداری) هم مثل باقی فعالیت‌های مسئولین فعلی وزنه‌برداری در بخش پایه در این سال‌ها تعطیل بوده و اولویتی نداشته است. این یعنی فاجعه و اگر مسئولین وزنه‌برداری نتوانند در آتیه‌ای نزدیک فکری به حالش کنند، باید نگران آتیه این رشته و استعدادیابی در وزنه‌برداری باشیم.

استعدادیابی که بهترین پایگاهش برای وزنه‌برداری می‌تواند همین مدارس و رقابت‌های دانش‌آموزی باشد که امروز هیچ اولویتی در نظر سکانداران مدعی وزنه‌برداری ندارد!
 


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین‌های اخبار