گزارش

21014
در جست‌و‌جوی شفافیت گمشده

اعتراف رئیس کمیته اخلاق به رمالی و جادوگری در فوتبال ایران

در جست‌و‌جوی شفافیت گمشده

به گزارش ایران ورزشی، در حالی که بحث راجع به پدیده‌هایی همچون شرط‌بندی، دلالی و جادوگری در فوتبال ایران بالا گرفته، یونس اسدی‌مقدم رئیس کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال، در یادداشتی به مسأله جادوگری و رمالی در فوتبال ایران پرداخته که به‌نوعی، اعتراف فدراسیون به وجود داشتن این مسائل محسوب می‌شود.

در بخشی از این یادداشت آمده: «متأسفانه بنا بر اخبار واصله برخی مربیان و بازیکنانی که احساس ضعف و ناتوانی در فعالیت فوتبالی می‌کنند ممکن است به سراغ کسانی بروند که ادعا دارند می‌توانند با جادوگری یا طلسم در کسب موفقیت، آنان را کمک کنند که این پدیده شوم در صورت وقوع و گسترش می‌تواند به حیثیت فوتبال لطمه وارد کرده و آن را از مسیر پیشرفت علمی و آموزشی منحرف کند. لذا کمک اخلاق به‌عنوان رکن قضایی فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران این آمادگی را دارد که با دریافت گزارش‌های مستدل و مستند اهالی فوتبال و سایر اشخاص ریشه این فساد را شناسایی کند و متخلفان و مفسدانی که این نوع پدیده خرافی و موهوم را ترویج می‌دهد، برخورد قاطع و قانونی کند.»

اینکه کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال ایران به‌دنبال برخورد قانونی و قاطع با خاطیان این اتفاقات در مسیر پاکسازی فوتبال ایران است، می‌تواند موضوع ارزشمندی باشد اما در خصوص چگونگی رخ دادن این اتفاقات در فوتبال ایران، هیچ شفافیتی وجود ندارد. نویسنده این مطلب یعنی یونس اسدی‌مقدم، از سال ۱۳۹۸ در کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال ایران سمت دارد اما از آن زمان تاکنون، هیچ برخورد قاطع و جدی‌ای با این مسأله در فوتبال ایران شکل نگرفته و هر فصل، شاهد گلایه‌های بیشتری از سوی اهالی فوتبال در این زمینه هستیم. در شش سالی که از مدت زمان حضور اسدی‌مقدم در کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال گذشته، حتی یک شخص نیز به‌طور شفاف از سوی فدراسیون فوتبال ایران به‌عنوان متخلف در زمینه جادوگری و رمالی در فوتبال ایران معرفی نشده است. 

مطلبی که توسط او برای فدراسیون نوشته شده، به موضوعات مهمی پرداخته اما این صحبت‌ها، در حد انتقادات کلی از این ماجراها در فوتبال ایران باقی مانده است. انتقاداتی که توسط بدنه فوتبال و رسانه‌ها بارها مطرح شده اما مردم منتظر شفافیت بیشتری از فدراسیون فوتبال برای مقابله با این پدیده هستند. در ماه‌های اخیر، افراد مختلفی از جمله افشین پیروانی، یحیی گل‌محمدی، مهدی تارتار، علیرضا منصوریان و دیگر پیشکسوتان فوتبال ایران به‌دلیل مصاحبه راجع به این موضوع، به کمیته اخلاق احضار شده‌اند. احضارهایی که تاکنون، منجربه بررسی بیشتر تخلفات در این زمینه و معرفی افراد متخلف در فوتبال ایران نشده است. شفافیت و برخورد قاطع با این مسائل، رویکردی است که می‌تواند این کمیته اخلاق و فدراسیون را در مقایسه با سایر کمیته‌ها، متمایز کند و این، فرصت فوق‌العاده‌ای برای پایان دادن به مسأله عجیب جادوگری در فوتبال ایران خواهد بود.


انتهای پیام/
دیدگاه ها