رضا عباسپور

رضا عباسپور

رزمی

21075
ناکامی و حذف پی درپی جودوکاهای ایران در آسیایی تایلند

نتایجی بدتر از تعلیق!

ناکامی و حذف پی درپی جودوکاهای ایران در آسیایی تایلند

 تیم ملی جودوی بزرگسالان ایران پس از پایان تعلیق 4 ساله، نخستین حضور رسمی خود را در بازی‌های آسیایی هانگژوی چین کلید زد. رویدادی که با ناکامی برای جودوکاران پرونده‌اش بسته شد. میراسماعیلی و مجموعه تحت هدایت او، وعده دادند که حال جودوی ایران با کار زیربنایی و پایه‌ای خوبی که در دوران تعلیق در رده‌های سنی پایه رخ داده است قطعاً بهتر از قبل خواهد شد. اما حالا با اعزام تیم ملی بزرگسالان به رقابت‌های آسیایی 2025 تایلند و نتایج ضعیفی که ملی‌پوشان اعزامی به بانکوک دشت کردند، معلوم شد که نه تنها کار زیربنایی و سازندگی در دوران تعلیق نداشتیم، بلکه همان نسلی هم که دست و پا شکسته برای جودوی ایران تک مدال‌های خوشرنگی کسب می‌کردند نیز از دست رفتند و با تعلیق سوختند و از دنیای جودو خداحافظی کردند.
جودوی ایران از سال 98 و بعد از رقابت‌های جهانی توکیو که رسماً به دستور رئیس فدراسیون جهانی با حکم تعلیق 4 ساله و منع کامل از هرگونه فعالیت حرفه‌ای در عرصه‌های مختلف بین‌المللی مواجه شد، تقریباً سوای از دست دادن یک نسل طلایی، تعطیل بود و بیش از اینکه درگیر انجام فعالیت‌های داخلی و ساختن جودو از پایه باشد، گرفتار حواشی مخرب داخلی بود. حواشی که امروز با ناکامی و حذف پی درپی جودوکاران ملی‌پوش کشورمان در نخستین اعزام رسمی تیم ملی به رقابت‌های قهرمانی بزرگسالان آسیا در کشور تایلند و شهر بانکوک سر باز کرده و حقایق واقعی این رشته را علنی کرده است. حقیقت جودوی ایران تقریباً همین چیزی است که داریم در رقابت‌های آسیایی تایلند می‌بینیم. جودوی ایران عملاً حالا حالاها حرفی در عرصه بین‌المللی برای گفتن ندارد. زیرا اگر قرار بود برای تیم‌های ملی جودوی ایران اتفاقی رخ داده و یا پدیده‌ای نوظهور در این رشته رزمی خودنمایی کند، در همین رویداد آسیایی باید شاهد ظهور و یا درخشش جودوکاران ملی‌پوش کشورمان روی تاتامی‌های آسیایی بودیم.

اتفاقی مهم که تا به امروز رخ نداده و این بیانگر عقب‌افتادگی جودوی ایران از دنیای حرفه‌ای در عرصه‌های مختلف بین‌المللی است. قطعاً اگر دست اندرکاران و تصمیم سازان ورزش کشور فکری اساسی و پایشی درست و کارشناسی شده به حال جودو و پوست‌اندازی جدی در ترکیب و بدنه اصلی تیم‌های ملی این رشته ورزشی نکنند، نباید توقعی از این رشته برای کسب مدال در رقابت‌های معتبر بین‌المللی خصوصاً بازی‌های آسیایی ناگویا و المپیک لس‌آنجلس داشته باشیم. اینکه مسئولین فدراسیون جودو بجای برطرف کردن مشکلات و مصائب ریشه‌ای و پایه‌ای جودو بدنبال شکایت از منتقدین و خاموش کردن انتقادات سازنده باشند، هیچ دردی را از جودو دوا نخواهد کرد. بلکه ادامه این روند قطعاً به ضرر جودو خواهد بود و حال این رشته ورزشی را بدتر از قبل می‌کند.
به هر روی در ادامه رقابت‌های جودوی قهرمانی آسیا که با حضور 295 جودوکار از 30 کشور به میزبانی بانکوک تایلند جریان دارد، الیاس پرهیزگاری در وزن 81- کیلوگرم در دور نخست به حریف خود از مغولستان باخت و حذف شد. روز گذشته نیز ابوالفضل محمودی در وزن 66- کیلوگرم از دور رقابت‌ها کنار رفت. امروز یکشنبه هفتم اردیبهشت ماه در روز سوم این مسابقات نیز تیم ایران چهار نماینده دارد. امیرعباس چوپان در وزن 90- کیلوگرم، علیرضا نیک‌سرشت و حسین نامدار در وزن 100- کیلوگرم مردان و مریم بربط در وزن 78- کیلوگرم بانوان دیگر ملی‌پوشان جودوی کشورمان هستند که روی تاتامی به مصاف رقبای خود برای کسب جایگاه و مدال خواهند رفت.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین‌های رزمی