اخبار
21223

تغییرات بزرگ بازیهای ناگویا در رشتههای مدالآور ایران
استراتژی جدید در رزمیها
به گزارش ایران ورزشی اظهارنظر رسمی وزیر ورزش و جوانان این بود که کاروان ورزشی ایران در بازیهای آسیایی ناگویا 25 مدال طلا کسب کند. خواستهای که به نظر خارج از توان ورزش ایران بوده بهخصوص با توجه به تغییرات گستردهای که مسئولان برگزاری بازیها در رشتههای رزمی به وجود آوردند. با اینحال نیاز است که یک استراتژی جدیدی به وجود بیاید و رشتههای مدالآور ایران در بازیهای ناگویا درست شناسایی شوند و استراتژی دقیقی درباره آنها اتخاذ شود. در برخی از رشتههای مدالآور سهمیهها کاهش پیدا کرده و در برخی دیگر سهمیهها اضافه شده اما این تغییرات نباید نادیده گرفته شود.
تکواندو؛ دو طلا کم میشود
اولین رشتهای که در ناگویا با تغییرات روبهرو شده، تکواندو است. رشته مدالآوری که در پاریس درخشید اما حالا برای ناگویا با مشکل روبهرو شده است. این رشته با کاهش یک سهمیه در مبارزه (کیوروگی) و حذف پومسه میکس روبهرو شده است. این تغییرات در شرایطی رخ داده که در بازیهای آسیایی 2022 هانگژو، رقابتهای پومسه در بخشهای انفرادی مردان، بانوان و میکس به انجام رسید و این امکان برای ایران وجود داشت که بتواند در هرسه به مدال برسد. در دوره گذشته کیوروگی ایران موفق به کسب پنج مدال نقره و سه برنز شد، البته چون طلا نگرفتند خوب نبود اما در این دوره شرایط متفاوت است و تکواندو با توجه به درخشش در المپیک اینجا هم میتواند بدرخشد اما حالا با کاهش یک وزن کار کمی سخت شد.
کاراته؛ پرمدال اما رها
یکی از اتفاقات خوب در این دوره حضور کاراته با تمام قوا است. ژاپنیها در کاراته خوب هستند و به همین دلیل نه تنها کاهشی در سهمیه این رشته صورت نگرفته، بلکه پس از دو دوره، رقابتها مجدداً در شش وزن برگزار میشود. این در شرایطی است که مسابقات قهرمانی جهان کاراته از سال 2010 در پنج وزن برگزار شد. کاتا نیز همچون دوره گذشته در دو بخش تیمی و انفرادی مردان و بانوان پابرجاست. کاراته در تاریخ حضور خود در بازیهای آسیایی با کسب 15 طلا، 11 نقره و 12 برنز از بهترین رشتههای رزمی بوده اما هنوز رئیسش مشخص نیست و برنامهریزی درستی در این ورزش پرمدال دیده نمیشود. اداره فدراسیونها به شکل سرپرستی یک مصیبت بزرگ است و مشخص نیست که چه زمانی قرار است ورزش ایران از این موضوع درس بگیرد.
ووشو؛ مدالها پر
بیشترین تغییر که برای ایران نگرانکننده است، مربوط به رشته ووشو است. رقابتهای ساندا با کاهش دو وزن (یکی در مردان و یکی در بانوان) روبهرو شده و در این دوره فقط در پنج وزن آقایان و یک وزن بانوان برگزار میشود. تالو اما در هشت فرم مشابه دوره قبل باقی مانده است. در هانگژو، ووشو در شش وزن (از هفت وزن موجود) موفق به کسب دو مدال طلا، سه نقره و یک برنز شد، رکوردی بینظیر با مدالآوری صددرصدی در تمامی اوزان، به همین دلیل کاهش اوزان در این رشته نگرانکننده است.
جودو؛ همیشه بازنده
در بازیهای آسیایی ناگویا، جودو در قالب هفت وزن آقایان، هفت وزن بانوان و رقابتهای میکس تیمی برگزار میشود. این یعنی فرصتی بینظیر برای مدالآوری اما نه برای ایران بلکه برای کشورهایی که در این رشته برنامه داشتند. جودوی ایران هنوز باور نکرده از تعلیق درآمده. ظاهراً اینقدر دوران تعلیق به آقایان خوش گذشته که هنوز هم در همان هوا سیر میکنند. آخرین و تنها مدال طلای ایران در این رشته، توسط مسعود حاجیآخوندزاده در بازیهای آسیایی 2002 بوسان کسب شده که شاید حالا هم تنها طلای جودو باشد.
بوکس؛ پرمدال و پرحاشیه
بوکس هم در هفت وزن آقایان و شش وزن بانوان برگزار میشود. در بخش بانوان ایران تیمی ندارد اما در بخش آقایان هم تیمی ندارد! در بخش آقایان که شانس کسب هفت مدال وجود دارد، به دلیل مشکلات مدیریتی، بوکسورها قهر کردهاند و اردوها منظم برگزار نمیشود. با این وضعیت و البته اعزام کیفی کاروان بعید است در آقایان هم تیمی وجود داشته باشد، مگر اینکه آقایان مسئول ورزش در فرصت باقیمانده از خواب بیدار شوند و تکلیف این رشته را با مدیرانی که فقط میخواهند باشند، مشخص کنند.
کوراش؛ جورکش
کوراش در ناگویا سومین حضورش را تجربه میکند که البته در سه وزن آقایان و سه وزن بانوان برگزار میشود. کوراش نسبت به دوره قبل یک وزن خود را در بخش آقایان از دست داده و در سه وزن مردان و سه وزن بانوان برگزار میشود. این رشته در هانگژو یک مدال طلا، سه نقره و یک برنز گرفت. به نظر اگر کوراش حالش خوب باشد جورکش رزمیها میشود.
جوجیتسو؛ طلسم میشکند؟
جوجیتسو هم سومین حضورش در بازیهای آسیایی را تجربه میکند. این رشته هم در بازیهای آسیایی پیش رو با کاهش یک سهمیه در بخش بانوان مواجه شده است. با توجه به اینکه این مسابقات در استایل «نوازا» برگزار میشود و اینکه متأسفانه توجه مناسبی به رشته جوجیتسو صورت نگرفته، هنوز موفق به کسب مدال آسیایی نشده است. ناگویا فرصتی دوباره برای پایان این طلسم است. هر چند که شاید کیفی بودن کاروان برای این رشته هم خوب نباشد.
MMA؛ تازهوارد پرشانس
اضافه شدن MMA به برنامه رسمی بازیهای آسیایی 2026 یکی از مهمترین اتفاقات برای ورزشهای رزمی ایران است. این رشته در نخستین حضور آسیایی خود، در چهار وزن مردان و دو وزن بانوان برگزار میشود. استفاده صحیح از این فرصت میتواند یک اتفاق مهم برای ایران باشد.
انتهای پیام/