اخبار

21436
کوتاهی فدراسیون به پای ورزشکاران نوشته شد

حذف جودوکاران نابینا از مسابقات جهانی

کوتاهی فدراسیون به پای ورزشکاران نوشته شد


به گزارش ایران ورزشی مسابقات جهانی پاراجودو در حالی از روز سه‌شنبه ۲۳اردیبهشت در قزاقستان برگزار می‌شود که جودوکاران ایرانی به دلیل عدم تأیید کلاس‌بندی پزشکی آنها از سوی فدراسیون جهانی، از مسابقات حذف شدند.

مسابقات جهانی پاراجودو در حالی از روز سه‌شنبه ۲۳اردیبهشت در قزاقستان برگزار می‌شود که از ایران محمدرضا خیرالله‌زاده جودوکار مثبت ۱۰۰کیلوگرم و علیرضا خجسته در منهای ۷۰کیلوگرم دو ورزشکاری هستند که به همراه محمدرضا حاج‌یوسف‌زاده (سرمربی) و علیرضا امینی (مربی) از سوی فدراسیون نابینایان و کم‌بینایان عازم این رقابت‌ها شده بودند که به دلیل عدم دریافت کلاس‌بندی پزشکی از سوی پزشکان فدراسیون جهانی، مسابقات را از دست دادند. محمدرضا خیرالله‌زاده در حالی در این مسابقات شرکت کرده بود که در مسابقات جهانی ۲۰۲۲ باکو موفق به کسب مدال نقره شده و در پارالمپیک 2020 توکیو هم به مدال طلا دست پیدا کرده بود اما برای این مسابقات کلاس‌بندی او تأیید نشد تا بدون حضور در مسابقات جهانی به ایران برگردد. همین موضوع باعث شده تا باز هم بینا بودن جودوکاران نابینا به سوژه مهمی تبدیل شود اما آیا واقعاً اینچنین است؟

علیرضا خجسته هم که از نظر کلاس‌بندی پزشکی در گروه B3 قرار دارد از نظر اتحادیه جهانی جودو چون معلولیت کمتری دارد مشکلی برای شرکت در مسابقات افراد سالم نداشت و چند سالی است که در جودو افراد سالم فعالیت می‌کند. او در بازی‌های آسیایی جاکارتا در مسابقات افراد سالم نیز حضور داشت اما موفق به کسب مدال نشده بود. وضعیت او مشابه وحید نوری است که در اردوی تیم ملی جودو بود اما به یکباره به تیم نابینایان پیوست و البته کلاس‌بندی او هم از سوی فدراسیون جهانی تأیید شد و او هم به مدال پارالمپیک رسید. این ماجرا سال‌هاست که در ورزش نابینایان مطرح است و هر بار هم به یک جنجال بزرگ تبدیل می‌شود. این در حالی است که طبق قوانین کمیته بین‌المللی پارالمپیک مسابقات جودو در دو بخش کم‌بینایان و نابینایان است و برخی از ورزشکاران ایران اصلاً نابینا نیستند اما طبق کلاس‌بندی فدراسیون جهانی می‌توانند در این مسابقات حضور داشته باشند.

محمدرضا مظلومی رئیس فدراسیون نابینایان و کم‌بینایان در دو خط کل ماجرا توضیح می‌دهد تا مشخص شود که باز هم به دلیل اشتباه فدراسیون نابینایان و کمیته ملی پارالمپیک به پای ورزشکاران نوشته شد: «مدارک و مستندات این دو جودوکار برای تأیید کلاس‌بندی پزشکی از سوی پزشکان فدراسیون جهانی کامل نبود و به همین خاطر اجازه شرکت در مسابقات را نداشتند. البته کلاس این دو جودوکار در ایران توسط پزشکان داخلی مورد تأیید قرار گرفته بود اما به‌دلیل تغییر برخی قوانین در سال۲۰۲۵ فدراسیون جهانی آزمایش ژنتیک از این دو جودوکار درخواست و تأکید کرده بود که مدارک آنها برای دریافت تأییدیه کلاس‌بندی کافی نیست و ایراد دارد.»
حتماً این تغییر قوانین به اطلاع کمیته ملی پارالمپیک و فدراسیون نابینایان و کم‌بینایان رسیده و حتماً این کوتاهی از جانب این دو بخش بوده و باید قبل از اعزام این آزمایش‌ها ژنتیکی انجام می‌شد تا ورزشکاران با مدارک کامل به مسابقات اعزام شوند اما این همه هزینه از بین رفت به‌خاطر ندانم‌کاری فدراسیون و البته کمیته ملی پارالمپیک که این برای اولین‌بار نیست و حتماً برای آخرین‌بار هم نخواهد بود.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین‌های اخبار