
کرسیهای مهم جهانی وزنهبرداری پرید
شرطبندی دوسرسوخت روی جلاد ریو!
پیشبینیهای ما درخصوص نتایج انتخابات فدراسیون جهانی وزنهبرداری و نشستن افراد از قبلگزینششده بر کرسیهای کلیدی IWF در شهر ریاض تعبیر شد. درست همان افراد و تفکری که از ماهها قبل به مسئولین ورزش کشور و فدراسیون وزنهبرداری گوشزد کردیم و هشدار داده بودیم بار دیگر بر مجموعه تصمیمساز وزنهبرداری جهان مسلط شدند. جلود عراقی بازی را اینبار هم به سود خود درآورد و عواملش را نیز به ترتیب حلقههایی که مشخص کرده بود، به قدرت نشاند تا برای 4 سال آینده بازهم همسایههای عربی ما قدرت برتر و تصمیمساز وزنهبرداری دنیا باشند. این در حالی بود که انوشیروانی و همراهانش در مجمع جهانی وزنهبرداری، تنها گزینهای که پیش رو داشتند، حسرت بود و انصراف از پستهای کلیدی جهانی!
ناکامی در ریاض، حاصل خودزنی داخلی
مجمع انتخاباتی فدراسیون جهانی وزنهبرداری (IWF) طبق برنامهریزیای که دستاندرکاران این مجموعه جهانی در دستورکار قرارداده بودند، سوم و چهارم خردادماه به میزبانی شهر ریاض و کشور عربستان برگزار شد؛ انتخاباتی که از مدتها قبل هم قابل پیشبینی بود چه نفراتی، گزینههای اصلی رأیدهندگان برای کسب مجدد کرسیهای ریاست، دبیرکلی، نایبرئیسی و هیأت اجرایی هستند، ولی هرچه گفتیم و نوشتیم، نه گوشی بدهکار بود و نه عزم و ارادهای برای تغییر تاکتیک و نحوه مراودات نمایندگان ایرانی اعزامی به این مجمع جهانی وجود داشت! درنهایت نیز بعد از تاجگذاری دوباره محمد جلود عراقی به عنوان رئیس فدراسیون جهانی وزنهبرداری، از بازی خارج شدیم و با انصراف از تمامی پستهایی که نامزد شرکت در انتخاباتش شده بودیم، تنها نظارهگر به کرسی نشستن مهرههای از پیشتعیینشده رئیس عراقی در پستهای کلیدی و تأثیرگذار وزنهبرداری جهان شدیم.
جالب اینجاست با وجود اینکه از ماهها قبل بارها این موضوع مهم و حیاتی برای ورزش کشور و وزنهبرداری ایران را به مسئولین ورزش و کمیته ملی المپیک گوشزد کردیم و هشدار داده بودیم، همسایههای عربی گرداننده اصلی بازی انتخاباتی فدراسیون جهانی وزنهبرداری در ریاض عربستان خواهند بود، چرا اولاً کارگروه مشترکی در این خصوص بین وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک و چهرههای نامدار این رشته ورزشی مثل دکتر علی مرادی، داوود علی ملکی، دکتر حکمت پوریا و حسین رضازاده که سالها در کنفدراسیون قاره آسیا و جهان صاحب کرسیهای معتبر و تأثیرگذار بودند، تشکیل نشد تا با بررسی دقیق تمامی زوایای این مجمع، نمایندههایی روانه ریاض شوند که قطعاً شانس کسب کرسی جهانی داشته باشند؟ ثانیاً کمیسیون روابط بینالملل وزارت ورزش وکمیته ملی المپیک که یکی از وظایف اصلی آن قطعاً آنالیز، راستیآزمایی و عیارسنجی نفرات اعزامی به چنین رویدادهای مهم و تأثیرگذار بینالمللی برای کسب کرسیهای مهم برای ورزش کشور است، چرا نامزدهای ایرانی ثبتنام کرده در مجمع انتخاباتی فدراسیون جهانی وزنهبرداری را با چهارچوبهای استاندارد و اصولی محک نزدند؟ به هر حال ناکامی انوشیروانی در کسب کرسیهای مهم جهانی(ریاست، دبیرکلی، نایبرئیسی و هیأت اجرایی) که در همه آنها ثبتنام کرده بود، حاصل یک خودزنی داخلی است که نهایتاً در ریاض عربستان حاصلش حسرت و ناکامی در کسب این کرسیهای ارزشمند بود.
تسلط همسایههای عربی بر وزنهبرداری جهان
در روز اول انتخابات فدراسیون جهانی وزنهبرداری؛ رئیس، نایب رئیس اول و دوم، همینطور اعضای هیأت اجرایی جهانی مشخص شدند؛ پستهای کلیدی و مهمی که تا 4 سال آینده تصمیمساز اصلی وزنهبرداری جهان به شمار میروند. انوشیروانی رئیس فدراسیون وزنهبرداری ایران، برای سه پست نایبرئیسی اول، دو نواب رئیس و ۱۲ عضو هیأت اجرایی کاندیدا بود که انصراف خود را از رقابت در رأیگیری برای تمامی این پستها اعلام کرد. در نهایت پس از تثبیت جلود در کرسی ریاست جهانی به ترتیب، اورسلا پاپاندریا از آمریکا با ۱۰۷ رأی نایبرئیس اول شد، محمد الحربی از عربستان و چنگ لیانگ لیو از چین، نواب رئیس دوم جهانی شدند و نهایتاً 12 نفر عضو هیأت اجرایی از کشورهای مختلف دنیا نیز برای 4 سال آتی معرفی و مشخص شدند. نکته تأسفبرانگیز رأی آوردن نماینده کشور گمنام (ساموآ) در هیأت اجرایی جهانی بود. این درحالی بود که انوشیروانی نماینده ایران که یکی از پرافتخارترین کشورها در تاریخ وزنهبرداری جهان به شمار میرود جایگاهی در این بین نداشت!
کرسی بیرانوند به انوشیروانی رسید
محسن بیرانوند، دبیر فدراسیون علی مرادی در دوره گذشته انتخابات جهانی وزنهبرداری، موفق شده بود صاحب کرسی کمیسیون جهانی مربیان شود. اما با حضور انوشیروانی در رأس هرم مدیریتی وزنهبرداری و شروع دوره جدید مدیریتی، حضور بیرانوند کمرنگ شد و نهایتاً حالا در انتخابات جدید جهانی در ریاض سجاد انوشیروانی که در کسب کرسیهای مهم و تأثیرگذار وزنهبرداری جهان در روز اول انتخابات جهانی ناکام بود، نهایتاً با 114 رأی و جایگاه چهارم بین 7 نفر عضو این کمیسیون به صندلی بیرانوند در این مجموعه رسید.
اگرچه رسیدن به کرسیهای کمیسیونهای تخصصی فدراسیون جهانی هم ارزشمند است. اما قطعاً بیشتر برای فردی که حائز این کرسی شده است یک رزومه خوب خواهد بود و نمیتواند تأثیر مهمی در سرنوشت و تصمیمات کلان مدیریت وزنهبرداری جهان داشته باشد. پیش از آن بهداد سلیمی، امین نوروزی و وحید ربیعی هم برای کمیسیونهای مربیان، توسعه جهانی وزنهبرداری و پزشکی ثبتنام کرده بودند که همگی از حضور در رأیگیری انصراف دادند و چیزی عایدشان نشد. نوروزی و ربیعی گویا همراه سلیمی و انوشیروانی به ریاض نرفته بودند! قطعاً از انوشیروانی و همراهان او باید پرسید، وقتی میدانستید توان کسب رأی از مجمع جهانی را د رریاض ندارید، پس چرا ثبتنام کرده و فرصت طلایی وزنهبرداری ایران را به حسرت جهانی تبدیل کردید؟
انتهای پیام/