
نگاهی آماری به افتخارات وزنهبرداری در بازیهای آسیایی بعد از انقلاب
«هتتریک طلایی» در ناگویا آرزو یا واقعیت؟!
سجاد انوشیروانی رئیس فدراسیون وزنهبرداری در نشست تخصصی این رشته برای پیشبینی نتایج وزنهبرداری در بازیهای آسیایی 2026 ناگویا در حضور وزیر و سایر حاضرین گویا تأکید داشته است که وزنهبرداران ملیپوش ایران توانمندی کسب 3 نشان طلا در المپیک آسیایی پیش رو را دارند! این اظهارنظر عجیب آقای رئیس در شرایطی رخ میدهد که وزنهبرداری ایران در بهترین فرم و حالت ممکن خود بعد از انقلاب اسلامی، تا کنون در هیچ یک از ادوار برگزار شده، نتوانستند بیش از 2 طلای بازیهای آسیایی را در یک دوره به خود اختصاص دهند!
2018 جاکارتا بهترین نتیجه از نظر مرغوبیت مدال
چند روز پیش سجاد انوشیروانی رئیس فدراسیون وزنهبرداری در نشستی که با وزیر ورزش و مجموعه تصمیمساز این وزارتخانه برای پیشبینی نتایج و برنامهریزی فدراسیونهای ورزشی به جهت حضوری درخشان در بازیهای آسیایی 2026 ناگویا داشت، در مورد پیشبینی خود از مدالآوری کاروان وزنهبرداری در المپیک آسیایی ژاپن، ادعایی کرده بود که تا حدود زیادی باتوجه به شرایط نامساعد و جو نامطلوبی که هماکنون از نظر کیفی و رکوردی بر تیم ملی وزنهبرداری حاکم است و چه از لحاظ آماری بعید و نشدنی به نظر میرسد.
رئیس فدراسیون وزنهبرداری با اشاره به برنامهریزی مدون کادر فنی تیمهای ملی بزرگسالان برای بازیهای آسیایی 2026 ناگویا که مهمترین رویداد ورزشی قاره کهن است در حضور دنیامالی وزیر ورزش و باقی حاضرین در این نشست تأکید کرده بود: «وزنهبرداران محکوم به درخشش در ناگویا هستند و پیشبینی ما به عنوان کارشناس این رشته کسب سه مدال طلا در این آوردگاه بزرگ و معتبر است.» این ادعای انوشیروانی در شرایطی بیان شده است که بهترین نتیجه تاریخچه حضور وزنهبرداری ایران در بازیهای آسیایی بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران، مربوط میشود به بازیهای آسیایی 2018 اندونزی(جاکارتا) که در آن دوره علی مرادی سکان مدیریت فدراسیون وزنهبرداری ایران را عهدهدار بود و محمدحسین برخواه و اکبر خورشیدی هدایت فنی تیم ملی وزنهبرداری بزرگسالان ایران در بازیهای آسیایی اندونزی را دست داشتند. در آن دوره بهداد سلیمی و سهراب مرادی برای کاروان کشورمان صاحب 2 نشان ارزشمند طلا شدند.
سعید علی حسینی بعد از بازگشت دوبارهاش به دنیای قهرمانی موفق به کسب نشان نقره بازیهای آسیایی در دسته فوق سنگین شد و بعد از بهداد سلیمی روی سکوی نایب قهرمانی این بازیها ایستاد و علی هاشمی نیز موفق شد در این رویداد صاحب نشان برنز شود. البته بعد از انقلاب تا کنون وزنهبرداری ایران در 9 دوره پیاپی بازیهای آسیایی شرکت کرده که مرغوبترین نتایج از نظر کسب نشان طلا به همین بازیهای آسیایی 2018 جاکارتا در اندونزی مربوط میشود.
کسب 3 طلا در ناگویا با چه متر و معیاری؟
همانطوری که گفته شد، وزنهبرداری ایران بعد از انقلاب تا کنون در 9 دوره بازیهای آسیایی شرکت کرده است. بازیهای 1982 دهلی(1 طلا، 1نقره و 1 برنز)، بازیهای 1986 سئول(2 نشان برنز)، بازیهای 1998 بانکوک(1 طلا، 2 نقره و 2 برنز)، بازیهای 2002 بوسان(1 طلا، 3 نقره و 3 برنز)، بازیهای 2006 دوحه(1 طلا)، بازیهای 2010 گوانگ ژو(1 طلا، 2 نقره و 1 برنز)، بازیهای 2014 اینچئون(1 طلا و 1 نقره)، بازیهای 2018 جاکارتا(2 طلا، 1 نقره و 1 برنز) و نهایتاً بازیهای 2022 هانگژو(1 نقره) که این مدالها حاصل تلاش و حضور وزنهبرداران ایران در المپیکهای آسیایی برگزار شده بعد از انقلاب اسلامی ایران است. حالا سؤال مهم از رئیس فدراسیون وزنهبرداری این است، با توجه به آمار رسمی و ثبت شده در تاریخ، او و همکارانش در کمیته فنی و کادرفنی تیم ملی بزرگسالان، با چه متر و معیار و بر چه مبنای علمی، پیشبینی کسب 3 نشان طلا را برای وزنهبرداری در بازیهای آسیایی 2026 ناگویای ژاپن دارند؟! آیا این پیشبینی یک آرزو است و مثل قبل ترفندی برای خریدن زمان بیشتر برای ماندگاری بر کرسی ریاست است؟ یا اینکه معجزهای در وزنهبرداری رخ داده که اهالی این رشته از آن بیخبرند؟
انتهای پیام/