رضا عباسپور

رضا عباسپور

مصاحبه

22304
محمدپور: پیش‌بینی 3 طلا در ناگویا ادعایی حرفه‌ای نیست!

برکناری سهراب آزاد از کراسفیت تصمیمی غیراخلاقی بود

محمدپور: پیش‌بینی ۳ طلا در ناگویا ادعایی حرفه‌ای نیست!

 حواشی اخیر وزنه‌برداری و تصمیمات حاشیه‌سازی که از رئیس فدراسیون در یکی‌دو هفته گذشته رسانه‌ای شده است، ما را بر آن داشت تا با سعید محمدپور قهرمان بازی‌های المپیک 2012 لندن و نفر سوم جهان در رقابت‌های جهانی 2011 پاریس گفت‌و‌گویی در این خصوص داشته باشیم. وزنه‌برداری تورنمنت‌های مهم و معتبری همچون بازی‌های همبستگی کشورهای اسلامی، رقابت‌های جهانی نروژ، بازی‌های آسیایی ناگویا و کسب سهمیه ورودی به بازی المپیک 2028 لس‌آنجلس را پیش‌رو دارد و چاره‌ای ندارد جز اینکه بدور از حواشی و حرف و حدیث‌های مخرب اینچنینی، خود را به‌عنوان یکی از امیدهای اصلی مدال‌آوری در کاروان ورزش کشور برای حضوری درخشان در این میادین بزرگ مهیا کند.
 
آزاد و کراسفیت خیلی به وزنه‌برداری کمک کردند
سعید محمدپور قهرمان طلایی بازی‌های المپیک 2012 لندن درخصوص حذف سهراب آزاد، رئیس و بنیانگذار کراسفیت در ایران، توسط انوشیروانی رئیس فدراسیون وزنه‌برداری از مدیریت این انجمن درآمدزای ورزشی معتقد است: «خودتان می‌دانید، من آدمی نیستم که ببینم جایی حق ضایع شود و چشمم را روی آن ببندم. سر این خصلتم هم خیلی آسیب دیدم. حتی از همین رفقایی که برایشان زیاد دوندگی کردم، اما حقم را ناحق کردند. من عاشق وزنه‌برداری هستم و همه می‌دانند تعصب عجیبی نسبت به رشته ورزشی خودم دارم. اما قلباً سهراب آزاد رئیس و بنیانگذار کراسفیت ایران را دوست دارم چون به چشم دیدم که آزاد به‌خاطر رفاقتش با بهداد سلیمی تصمیم گرفت بیاید و زیرمجموعه وزنه‌برداری شود تا به رشته ما از نظر درآمدزایی و مالی کمک کند. انصافاً در این مدت هم او و همکارانش در کراسفیت ایران خدمات بسیاری به وزنه‌برداری و رفقای ما کردند. این حق سهراب آزاد و همکارانش نبود که بعد از این همه خدمت و دست رفاقتی که به سجاد انوشیروانی و وزنه‌برداری ایران دادند این‌طور با بداخلاقی از رشته‌ای که مثل پدر، بزرگش کردند به ناحق کنار گذاشته شوند. من از روزی که کراسفیت به وزنه‌برداری اضافه شد خوشحال شدم از این جهت که این رشته درآمدزا است و می‌تواند به منافع جامعه وزنه‌برداری کمک کرده و حامی توانمندی برای رشته ورزشی المپیکی وزنه‌برداری باشد. اما هیچ وقت فکر نمی‌کردم این‌طور با بی‌مهری تمام پاسخ محبت‌ها و حمایت‌های سهراب آزاد و تیمش را بدهند.»
 
جدایی «کراسفیت» از وزنه‌برداری بهتر است
نفر سوم وزنه‌برداری جهان در سال 2011 می‌گوید اگر قرار است حواشی خودساخته‌ای که بابت تغییرات احساسی که در بخش مدیریتی کراسفیت صورت گرفته موجب بهم خوردن آرامش وزنه‌برداری در مسیر بازی‌های آسیایی و المپیک شود، همان بهتر است که این رشته از وزنه‌برداری جدا شده و به جایگاه قبلی خود بازگردد: «برای من و خانواده این رشته پرافتخار المپیکی قطعاً وزنه‌برداری و دور ماندن ملی‌پوشان کشورمان از حواشی مخرب فعلی اولویت دارد. اگرچه عرض کردم از اینکه اضافه شدن کراسفیت می‌تواند حال وزنه‌برداری را خوب کند و خون تازه‌ای در رگ‌های این رشته بدمد، خوشحال بودم. اما الان با این حواشی مخربی که می‌بینم، خواهشم از مسئولان ورزش کشور این است برای بازگرداندن آرامش به وزنه‌برداری ماجرای جدایی کراسفیت از وزنه‌برداری را مدیریت کرده و این انجمن و جامعه آماری بزرگی که دارد را به جایی که قبلاً به آن تعلق داشته بازگردانند. این اتفاق یعنی جدا شدن کراسفیت از وزنه‌برداری در شرایط فعلی به نظرم عاقلانه‌ترین تصمیمی است که مسئولین ورزش کشور در نظر دارند و باید هرچه سریع‌تر سروسامان گرفته و مدیریت شود. اگر به این ترتیب جلو برویم، هم وزنه‌برداری از این حواشی آسیب جدی می‌بیند، هم کراسفیت.»
 
جای انوشیروانی بودم، طلا که هیچ، قول مدال هم نمی‌دادم!
سعید محمدپور در پایان اشاره‌ای هم به شرایط تیم ملی وزنه‌برداری در مسیر پیش‌رو و پیش‌بینی عجیبی که رئیس فدراسیون وزنه‌برداری در نشست تخصصی وزارت ورزش بابت کسب 3طلا در بازی‌های آسیایی ناگویا داشت، دارد: «حقیقتاً جای انوشیروانی بودم، قول طلا که هیچ، اصلاً قول مدال‌آوری در رقابت‌های مهم پیش‌رو با توجه به شرایط و جو حاکم بر فضای ورزش کشور، خصوصاً در بازی‌های آسیایی و المپیک را نمی‌دادم. مگر علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی نیست؟ دبیر با این همه ساخت و‌سازی که برای کشتی داشته و این همه درآمدزایی و بودجه کلانی که برای کشتی‌گیران فراهم کرده است، وقتی در جلسه با وزیر یا مسئولان کمیته ملی المپیک حاضر می‌شود، نه‌تنها قول مدال‌آوری نمی‌دهد، بلکه طوری رفتار می‌کند که توقعات کاذب از کشتی برداشته شده و فشار روی کشتی‌گیران نباشد. اما ما با این کار فشاری مضاعف روی وزنه‌برداران ملی‌پوش خود وارد کرده و توقعی کاذب بین مردم برای وزنه‌برداری ایجاد می‌کنیم. با تک تک سلول‌های بدنم آرزو می‌کنم بهترین نتایج در انتظار وزنه‌برداری باشد. اما چون خودم در مسابقات جهانی و رویدادهای گزینشی قبل از المپیک وزنه زده‌ام می‌دانم کار بچه‌های وزنه‌برداری در تمامی میادین مهم ومعتبر پیش رو، خصوصاً جهانی نروژ، بازی‌های آسیایی و رقابت‌های گزینشی المپیک برای کسب سهمیه با توجه به تغییر اوزان خیلی سخت‌تر از قبل است. ما با این وعده و وعید‌ها فقط کار را برای خودمان، کادر فنی و ملی‌پوشان دشوارتر از قبل می‌کنیم. معتقدم ما در اوزان میان‌وزن و سنگین‌وزن ستاره‌های جوان، خوش‌آتیه و باانگیزه‌ای داریم که توانایی ایستادن روی سکوی قهرمانی جهان را دارند، اما رقبای ما هم بی‌کار ننشسته‌اند و مطمئن باشید با تمام توان‌شان در میادین پیش‌رو برای درو کردن سهمیه و مدال‌های مهم می‌آیند. ضمن اینکه تغییر اوزان در خیلی از دسته‌های وزنی به ضرر ما است و این یعنی مسیر سخت و مدال‌آوری خصوصاً طلایی شدن دشوارتر از گذشته است.»
 
انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین‌های مصاحبه