منهای فوتبال
3125
پسندیده: توسعه ورزش در روستاها، توسعه عدالت اجتماعی است
نشست خبری دومین دوره مسابقات ویژه روستاییان و عشایر سراسر کشور ”جام پرچم” و همچنین رونمایی از لوگوی این رویداد امروز دوشنبه ۲۶ دی برگزار شد.
به گزارش ایران ورزشی؛ نشست خبری دومین دوره مسابقات جام پرچم ویژه روستاییان و عشایر سراسر کشور و رونمایی از لوگوی این رویداد امروز ۲۵ دی با حضور سینا کلهر معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی، شهرام عظیمی سرپرست دفتر توسعه ورزش روستایی و عشایری وزارت ورزش و جوانان، علی خلیلی سرپرست فدراسیون ورزشهای همگانی، علیرضا پسندیده رئیس فدراسیون ورزشهای روستایی و بازیهای بومی و محلی و حسن طباطبایی رئیس فدراسیون کاراته امروز برگزار شد.
در ابتدای این نشست شهرام عظیمی سرپرست دفتر توسعه ورزش روستایی و عشایری وزارت ورزش و جوانان با اشاره به برگزاری جام پرچم در سه رشته ورزشی دوومیدانی، کاراته و مینی فوتبال گفت: جام پرچم سال گذشته در رشته مینی فوتبال برگزار شد و امسال تلاش کردیم به جز این رشته در دو رشته کاراته و دوومیدانی در بخش زنان و مردان میزبان برگزاری این رویداد باشیم. در راستای اجرای بحث عدالت جنسیتی این جام را در دو بخش زنان و مردان برگزار خواهیم کرد.
وی یکی دیگر از ویژگیهای جام پرچم ۲ را بهره گرفتن از ظرفیت سازمان بسیج عشایری عنوان کرد و خاطرنشان کرد: تلاش بر این است که با استفاده از سازمان بسیج عشایری تعداد زیادی از روستاییان را درگیر این موضوع کنیم. همچنین با همکاری احدی مدیرکل فرهنگی وزارت ورزش به دنبال آن هستیم تا یک پیوست فرهنگی از برگزاری این رویداد داشته باشیم. ضمن این که سامانه اختصاصی جام پرچم نیز طراحی شده است.
کلهر: تحرک بدنی ۲۰ درصد در کشور افزایش پیدا کرده است
در ادامه این نشست، سینا کلهر با ارائه گزارش عملکرد این معاونت اظهار کرد: این گزارش در سه حوزه همگانی، فرهنگی و روستایی نوشته شده و مربوط به بازه زمانی ۲۸ ماهه حضورم در وزارت ورزش است. وقتی کار را شروع کردیم با سه بحران اساسی مواجه بودیم که باعث شد میزان تحرک به ۲۰ درصد کاهش پیدا کند. تقریبا حدود ۱۵ الی ۲۰ درصد بر تحرک بدنی اضافه شده و امروز میتوانیم از تحرک بدنی ۳۵ تا ۴۰ درصد صحبت کنیم. البته این داده بعد از بررسی به صورت دقیق اعلام خواهد شد.
وی گفت: باید بگویم تقریبا همه زیانهای ناشی از کرونا جبران شده و اولین شبکه اماکن ورزشی که در اختیار عموم قرار میگیرد شروع به کار کردهاند. هدفگذاری ما برای سال اول فعالیت ۸۰۰ عدد سالن بود. وقتی کار را شروع کردیم ورزش صبحگاهی و پیادهروی تقریبا تعطیل بود ولی در حال حاضر یک تقویم منظم داریم و ورزش صبحگاهی، عصرگاهی و پیادهروی خانوادگی جزو هویت و شناسنامه ورزش همگانی هستند. اتفاق مهم دیگر ورزش خیابانی یا گل کوچک است که به عنوان ورزش محلهای محسوب می شود نه رقابتی.
وی همچنین ضمن حمایت از ورود بانوان به استادیوم های ورزشی، افزود: موضوع دیگر در حوزه فرهنگی ورود بانوان به ورزشگاهها بود که تلاش کردیم برای تداوم آن مطابق با دستور العمل و با کمک فدراسیون فوتبال آن را پیش ببریم و از این مساله دفاع می کنیم.
وی خاطرنشان کرد: ورزش روستایی در مقایسه با ورزش همگانی مظلوم واقع شده و تبعیض مضاعفی را در آن شاهد هستیم. در روستاها سالنهای خوبی ساختیم و حدود ۹ هزار سالن ورزشی به لحاظ زیرساختی تجهیز شدهاند. البته بهره برداری از این زیرساخت ها کافی نیست و باید تمرکز بیشتری را برای توسعه ورزش روستایی معطوف کنیم.
کلهر افزود: دوره قبل به همه شرکتکنندگان در جام پرچم یک دست لباس ورزشی دادیم که تهیه آن کار بسیار سختی برایمان بود. برای اولین بار ورزشکاران روستایی با لباس ورزشی در کنار هم ورزش کردند و این حق روستایی است و البته حقشان بسیار بیشتر از اینهاست. آرزوی ما این است که جام پرچم برند ورزش جامعه روستایی شود تا استعدادها را شناسایی کنیم.
وی ادامه داد: اقدام دیگری که در حوزه احیای بازیهای بومی محلی انجام شده، احیای رشته هفتسنگ است.
معاون وزیر همچنین درخصوص هزینه برگزاری جام پرچم ۲ افزود: بخشی از اعتبارات را پیشاپیش تامین کردیم و به روستاها فرستادیم و هزینه برگزاری جام پرچم ۲ چیزی حدود ۶ تا ۱۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
وی در خصوص همکاری فدراسیون فوتبال برای برگزاری رقابتهای مینی فوتبال روستایی گفت: فدراسیون فوتبال اکنون درگیر جام ملت هاست. در دوره اول جام پرچم نیز درگیر جام جهانی بود، منتظر هستیم از مسابقات فارغ شوند تا همکاری لازم را با ما داشته باشند.
پسندیده: توسعه ورزش در روستاها، توسعه عدالت اجتماعی است ما فدراسیوها تابع سیاست های کلان وزارت هستیم
علیرضا پسندیده رئیس فدراسیون ورزشهای روستایی و بازیهای بومی و محلی نیز در این نشست گفت: ما فدراسیوها تابع سیاست های کلان وزارت هستیم و در هر برنامهای که سیاستگذار حمایت لازم را انجام دهد آن برنامه موفق خواهد بود.
وی افزود: اولین دوره جام پرچم را با حمایت وزارت ورزش و معاونت فرهنگی و همگانی برگزار کردیم و اقداماتی که در این دوره از معاونت انجام میشود بینظیر و قابل تقدیر است.
پسندیده اظهار کرد: شاید برای همه این سوال مطرح باشد که عدالت اجتماعی در ورزش چطور اتفاق میافتد؟ یکی از کارها در راستای توسعه عدالت اجتماعی، توسعه ورزش در مناطق روستایی و عشایری و مناطق محروم است. نمیگوییم ۱۰۰ درصد ولی در تلاش برای رقم خوردن این اتفاق هستیم و یکی از کارها برگزاری چنین رویدادهایی است. گسترش عدالت اجتماعی تنها در قدرت یک دستگاه نیست و دستگاههای دیگر نیز باید کمک کنند. این اتفاق در حوزه ورزش با حضور چند فدراسیون رقم نمیخورد و فدراسیونهای دیگر هم باید پای کار بیایند و در حال حاضر دومین دوره جام پرچم قرار است در سه رشته برگزار شود.
وی گفت: در راستای ایجاد عدالت اجتماعی یک نقطه اشتراک داریم و آن هم توجه ویژه به مناطق محروم و اقشار مستضعف است و همه باید دست به دست هم بدهیم تا این مهم تحقق یابد. امیدوارم در دومین دوره جام پرچم یک حماسه دیگر رخ دهد.
خلیلی: باید ضرورت ورزش در جامعه را ایجاد کنیم
علی خلیلی، رئیس فدراسیون ورزشهای همگانی نیز در این نشست خاطرنشان کرد: برای افزایش فعالیت بدنی در جامعه باید ضرورت ورزش را ایجاد کنیم. ورزش کردن خوب است و همه این را میدانیم ولی این اتفاق کمتر رخ میدهد. باید فضاسازی کنیم تا این تحرک بهتر شود. از برگزاری این رویداد خوب و بزرگ روستایی خیلی خوشحالم.
وی در پایان افزود: سال گذشته بازخورد خوبی از جام پرچم یک گرفتیم. برگزاری چنین رویدادهایی در حوزه استعدادیابی روستایی نقش خوبی خواهد داشت. در روستاها استعدادهای خوبی هستند ولی شرایط شکوفایی فراهم نیست. قطعا در حوزه قهرمانی هم این رویداد نقش میآفریند.
طباطبایی: بسیاری از مدال آوران جهانی از روستاها هستند
در ادامه این نشست طباطبایی رئیس فدراسیون کاراته گفت: خوشحالم که رشته کاراته در جام پرچم گنجانده شد و از این بابت از مسئولان مربوطه بسیار تشکر می کنم. پیش از این فکر می کردم که یک مسابقه ساماندهی شده برای روستاییان نداریم اما به برکت جمهوری اسلامی روستاها به جهت امکانات ورزشی خوب تجهیز شدهاند. البته هیچگاه کاری نکردیم که مکانهای ورزشی روستایی در مسیر بهرهوری قرار بگیرند و دیده شوند. حال آنکه بسیاری از قهرمانان ما در کاراته که امروز مدال جهانی و آسیایی دارند از روستاها هستند.
طباطبایی گفت: در گذشته وقتی از من پرسیده میشد معاونت فرهنگی چه میکند، میگفتم معاونت مراسمات است. اما امروز کسانی که در این حوزه فعالیت میکنند در تلاش هستند کاری در خور شان ورزش کشور انجام شود. در این برهه زمانی که ورزشکار نیازمند تولید محتوای فرهنگی است، هزاران دلیل برای دور کردن او از موضوعات فرهنگی تراشیده میشود و این مسئله وظیفه همه ما را سنگین میکند.
وی افزود: ما امکان برگزاری جام پرچم در روستاها را داریم و من پیشنهاد دادم مسابقات در فضای باز برگزار شود و من فکر میکنم جامعه کاراته استقبال خوبی از این جام داشته باشند.
انتهای پیام/