string(63) "{"title":"","caption":"","location":["35.685745","51.4209478"]}"
رضا عباسپور

رضا عباسپور

رزمی

32187
مهیا برای ضرب طلا

عیارسنجی جودو در بازی های آسیایی ناگویا

مهیا برای ضرب طلا

جودوی ایران در بیستمین دوره بازی های آسیایی که به میزبانی ناگویای ژاپن درحال برگزاری است در دوبخش مردان وزنان نماینده دارد. رشته ورزشی رزمی که اگرچه در چندسال گذشته نتوانسته توفیق چندانی در میادین معتبر بین المللی کسب کند، اما حالا بعد از کلی سعی و خطا درعرصه های مختلف بین المللی با هدف کسب مدال در ناگویا روی تاتامی حاضر می شود. بی تردید توقع کسب مدال خصوصا مدال طلا از جودو در بازی های ناگویا توقع زیادی نیست. زیرا تدارک جودو در این مدت برای کسب موفقیت در میادین معتبر پیش رو قابل قبول بوده و با استانداردهای مورد نیاز همخوانی داشته است.

ناکامی درناگویا توجیه پذیر نیست
27 شهریور ماه سال 1402 جودوی ایران پس از 4 سال تعلیق دوباره به صورت رسمی به میادین بین‌المللی بازگشت. پایان تعلیق جودوی ایران دقیقا منتهی شد به بازی های آسیایی 2022 هانگژو. رقابتی که کاروان جودو با 4 ورزشکار درآن حاضر شد، اما ناکام و دست خالی به کار خود در این رویداد معتبر قاره ای پایان داد.

درآن برهه کارشناسان و اهالی فن بخاطر اینکه جودو تازه از بند تعلیق و گوشه گیری بین المللی رها شده بود، خیلی به آرش میراسماعیلی رییس فدراسیون و تیم ملی جودوسخت نگرفتند. اما امروز و درآستانه آغاز بیستمین دوره رقابت های جودوی بازی های آسیایی قطعا شرایط کمی و کیفی جودو با گذشته فرق دارد. به همین دلیل بعید به نظر می رسد برای ناکامی و شکست بتوان توجیهی آورد که مورد وثوق جامعه ورزش و علاقه مندان به این رشته رزمی باشد! طبق اعلام رشاد ممدف، سرمربی تیم ملی جودوی مردان و معصومه جعفری، سرمربی تیم ملی جودوی بانوان، ترکیب تیم ملی جودوی بزرگسالان ایران برای حضور در بازی‌های آسیایی آیچی–ناگویا ۲۰۲۶ مشخص شده و در نهایت 6جودوکار در دو بخش مردان و زنان، نمایندگان جودوی ایران در این دوره از بازی‌ها هستند که به ناگویا اعزام شدند.

براساس اعلام کادرفنی در بخش مردان، ابوالفضل محمودی در وزن منهای ۶۶کیلوگرم، الیاس پرهیزگار در وزن منهای ۸۱کیلوگرم و امیرعباس چوپان در وزن منهای ۹۰کیلوگرم برای اعزام به ناگویا گزینش نهایی شدند. در بخش بانوان نیز مهسا شکیبایی در وزن منهای ۵۲کیلوگرم، سمیرا خاک‌خواه در وزن منهای ۵۷کیلوگرم و مریم بربط در وزن منهای ۷۸کیلوگرم، ترکیب تیم ملی بانوان ایران را تشکیل می‌دهند.

جانشین بریمانلو زیر ذره بین
تنها نامی که از لیست نهایی مسافران اعزامی به بازی‌های آسیایی ۲۰۲۶ ناگویا خط خورده و حذف شده است، نام محمد محمدی بریمانلو، دارنده دو نشان برنز رقابت‌های جهانی ۲۰۱۸ باکو و بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا است. نامی آشنا برای اهالی جودو که نهایتا معلوم نشد چرا در روزهای پایانی منتهی به اعزام کاروان جودو به بازی های آسیایی به تمرینات جودوکاران دعوت شد، اما از لیست نهایی مسافرین اعزامی به ناگویا خط خورد و چراغ خاموش از همراهی کاروان ایران در ژاپن کنار گذاشته شد؟

الیاس پرهیزگار جانشین بریمانلو شد تا در المپیک آسیایی برای کاروان جودو وورزش ایران به مصاف رقبا برود. او حالا زیر ذره بین کارشناسان و اهالی فن است و احتمالا این موضوع می تواند تاثیرات منفی روی عملکرد این ملی پوش داشته باشد. به هر روی نمایندگان جودوی ایران روز جمعه، ۳ مهر ماه تهران را به مقصد ناگویا در کشور ژاپن ترک می کنند تا از هفته آینده به مصاف رقبای آسیایی خود بروند. اما نکته مهم این است که اگر به هر دلیل شاگردان رشاد ممدوف سرمربی روس جودوی ایران در ناگویا نتوانند انتظارات جامعه ورزش و اهالی جودوی ایران را برطرف کرده و صاحب مدال یا عناوین ارزشمندی در این رویداد شوند، مسئولین جودو و کادرفنی باید منتظر تبعات منفی وجدی این ناکامی پس از بازگشت از ناگویا باشند.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین‌های رزمی