یک نماینده مجلس تاکید کرد؛
۴ برنامه راهبردی برنامه هفتم توسعه جهت رشد اقتصاد دانشبنیان در کیک اقتصاد کشور
کلان
328
مسیر رشد و توسعه اقتصاد دانش بنیان در برنامه هفتم توسعه متصور شده است که مبتنی بر کاهش هزینه های تحمیلی و افزایش رقابت پذیری از مسیر حذف حق بیمه قرارداد تا افزایش تامین مالی تولید و ایجاد فضای همکاری بین صنعت و دانشگاه با ایجاد منابع محوری جهت تامین مالی توسعه اکوسیستم اقتصاد دانش بنیان و همچنین تقویت مسیر اعطای اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه و ظرفیت¬سازی برای تولید بار اول تجهیزات راهبردی همه صنایع است.
به زعم بسیاری، اجرای مصوباتی که در بالا به آنها اشاره شد، به افزایش قدرت رقابتپذیری دانشبنیانها با دیگر شرکتها که قدیمی و قدرتمند هستند، میانجامد. به زعم این افراد، حق بیمه قرارداد به تحمیل هزینه های اضافی به شرکتهای دانشبنیان منجر میشود و حذف آن در کاهش هزینههای این شرکتها و از بین بردن بروکراسی عریض و طویل فعلی کمک میکند.
به زعم بسیاری، مصوبات برنامه هفتم توسعه در بخش علم و فناوری باید نقشه راه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار بگیرد و زمینه برای توسعه اکوسیستم اقتصاد دانش بنیان در کشور به وجود بیاید. نظرات احمد فاطمی، نماینده بابل در مجلس شورای اسلامی را در ادامه میخوانید.
فاطمی در خصوص لزوم اجرای مصوبات راهبردی برنامه هفتم توسعه در بخش علم و فناوری و این که این مصوبات نقشه راه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری باشند، تصریح کرد: میدانیم که امروز حوزه دانشبنیان از جمله حوزههای اساسی است و در دنیا از جایگاه خاصی برخوردار شده است. در واقع دانشبنیانها مبنا و پایه توسعه هر کشوری هستند و بدون بهرهمندی از آنها دستیابی به پیشرفت امکانپذیر نیست.
وی ادامه داد: در کشور ما نیز طی سالهای اخیر به موضوع دانشبنیانها و لزوم حمایت از آنها توجه داشتهایم. برنامه هفتم توسعه مصوبات خوبی در این زمینه دارد و اجرای این بندها میتواند به تحقق اقتصاد دانشبنیان در کشور کمک کند. برنامه هفتم توسعه میتواند به عنوان یک سند بالادستی راهنمای ما در قانون بودجه سالانه و سیاستگذاریها باشد.
نماینده بابل در مجلس در خصوص اجرای مصوبه برنامه هفتم توسعه مبنی بر حذف اخذ حق بیمه قرارداد از شرکتهای دانشبنیان خاطرنشان کرد: حمایت از دانشبنیانها در حوزه حق بیمه قرارداد از اهمیت بالایی برخوردار است. به طور کلی، در زمینه اخذ حق بیمه توسط سازمان تأمین اجتماعی از اقشار مختلف نیاز به بازبینی داریم. به طور مثال، در مجلس به این بررسی پرداختیم که آیا رانندگان شرکتهای حمل و نقل باید دوباره حق بیمه پرداخت کنند یا خیر. در این مورد خاص، کسانی که به عنوان راننده حق بیمه پرداخت میکنند، نیازی نیست مجدداً به عنوان اعضای شرکتهای حمل و نقل حق بیمه بپردازند. در زمینه حق بیمه قرارداد نیز حمایت از دانشبنیانها و حذف این حق بیمه میتواند کمککننده باشد.
فاطمی گفت: اجرای مصوبه برنامه هفتم توسعه مبنی بر عدم پرداخت حق بیمه قرارداد توسط دانشبنیانها برایمان اهمیت زیادی دارد. ما در مجلس اجرای این مصوبه را پیگیری خواهیم کرد و به ویژه در کمیسیون اجتماعی به بررسی این موضوعات خواهیم پرداخت. در همین ارتباط، اجرای قوانین حمایتی از دانشبنیانها در زمینه حق بیمه قرارداد را مدنظر خواهیم داشت.
وی ادامه داد: اجرای مصوبه برنامه هفتم توسعه مبنی بر اخذ مالیات از صادرات مواد خام و نیمه خام و تخصیص مبالغ حاصل از آنها به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی که به نفع دانشبنیانها به کار گرفته می شود، ضرورت دارد. ما به هر طریقی که میتوانیم باید جلوی خامفروشی را بگیریم و زمینه را برای تولید محصولات با ارزش افزوده بالا به وجود بیاوریم.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: ردیفهای درآمدی بودجه مشخص است، باید به سمتی حرکت کنیم که به نفع دانشبنیانها به درآمدزایی بپردازیم. به طور مثال، اخذ مالیات از صادرات مواد خام و نیمه خام یکی از منابع درآمدی است که میتواند به منظور تقویت دانشبنیانها به کار گرفته شود. این اقدام یک امر مرسوم است. وقتی قرار است از یک بخش حمایت به عمل بیاوریم، باید منبع درآمدی آن را مشخص کنیم. این مصوبه از جمله تحولات مهم در برنامه هفتم توسعه است که به نفع دانشبنیانها رخ داده است.
فاطمی گفت: میدانیم که ارتباط بین مراکز تحقیقاتی و دانشگاهها با صنایع وضعیت قابل قبولی ندارد. اجرای مصوبه برنامه هفتم توسعه مبنی بر اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه میتواند به ایجاد فضای همکاری مثبت بین دانشبنیانها و صنعت منجر شود.
وی در پایان گفت: مسیر رشد و توسعه اقتصاد دانشبنیان در برنامه هفتم توسعه متصور شده است که مبتنی بر کاهش هزینههای تحمیلی و افزایش رقابت پذیری از مسیر حذف حق بیمه قرارداد تا افزایش تامین مالی تولید و ایجاد فضای همکاری بین صنعت و دانشگاه با ایجاد منابع محوری جهت تامین مالی توسعه اکوسیستم اقتصاد دانشبنیان و همچنین تقویت مسیر اعطای اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه و ظرفیتسازی برای تولید بار اول تجهیزات راهبردی همه صنایع است
انتهای پیام/