وزیر صنعت، معدن و تجارت:
معدن انگوران را باید به فرصتهای توسعهای تبدیل کرد/ اولویت اشتغال در معادن با بومیان ساکن در منطقه است
دولت
100007

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: معدن انگوران زنجان از معادن قدیمی، بسیار باارزش و مهم کشور است و باید از این ظرفیت برای ارتقای اشتغال، گردش مالی و وضعیت اقتصادی استان استفاده شود.
ایران آنلاین: سیدمحمد اتابک، امروز پنجشنبه اول خرداد در سفر یکروزه به زنجان و جلسه بررسی مشکلات معدن انگوران و منطقه انگوران - دندی، اظهار کرد: این معدن یک ظرفیت قدیمی و بسیار ارزشمند برای کشور است که فرآیند استخراج و سرمایهگذاری روی آن انجام شده است.
به گزارش ایسنا،اتابک ادامه داد: بنابراین در گام نخست باید به این نکته توجه کنیم که معدن، خود یک مزیت بزرگ برای استان است. اکنون باید تلاش کنیم این مزیت به مزیتهای بیشتری تبدیل شود تا بتوان شرایط کاری و اقتصادی را به نحوی پیش برد که مردم منطقه نیز از آن منتفع شوند.
وی با اشاره به اینکه برخی سرمایهگذاران بهدلیل بروز مسائل مختلف، از ادامه کار منصرف میشوند، افزود: متأسفانه در مواردی معدنها به مرحله استخراج نمیرسند و این امر باعث میشود اشتغال، گردش مالی و اقتصاد منطقه به مشکل بخورد. خواهش من این است که به این نکات دقت شود و در مسیر تقویت سرمایهگذاریها و بهرهبرداری مؤثر از ظرفیتهای منطقه حرکت کنیم.
وی ادامه داد: قرار بود راه منطقه ایجاد شود و برای این کار سیمان خریداری شده بود، اما در نهایت سیمان بهعنوان بدهی به پیمانکار پرداخت شده و جادهای احداث نشده است. در محور دیلمان هم وضعیت مشابهی وجود دارد. نباید این مشکلات تکرار شوند. از دوستان مسئول تقاضا داریم که کمک کنند این مسیرها و پروژهها به نتیجه برسند.
وزیر صمت با اشاره به تجربههای قبلی در محدودههای مشابه، تأکید کرد: مسئولیت پروژههای عمرانی بر عهده دستگاههای مرتبط بهویژه راه و شهرسازی بوده و بودجه عمرانی نیز مستقیم در اختیار آنها قرار داشته است. اتفاقات اخیر هم ناشی از همین فرآیندها است. حالا باید کاری کنیم که مشکل پرداختها و مسائل مردم حل شود و در مسیر اجرای درست پروژهها قرار گیریم.
اتابک با تأکید بر لزوم تعریف دقیق از بومی بودن، گفت: برخی دوستان گفتند که ۱۰ درصد معادن بدون نظر واگذار شدهاند؛ این اشتباه است. اشتغال بومی باید تعریف دقیق و مشخصی داشته باشد. اولویت با کسانی است که در منطقه ساکن هستند. طبق تعریف وزارت کشور، کسی که پنج سال در یک منطقه زندگی کرده، بومی تلقی میشود، نه فردی که بهتازگی از استان یا منطقه مجاور آمده است.
او تصریح کرد: ما همیشه گفتهایم از اطراف نیرو بگیرید اما سختگیری شود و کسانی که متعلق به منطقه نیستند، جذب نشوند؛ گرچه در برخی تخصصها ناگزیر به جذب نیروی غیربومی هستیم. این مسئله فقط در اینجا نیست، در سراسر کشور چنین مواردی پیش میآید.
اتابک با اشاره به اظهارات حاضران در جلسه بیان کرد: یکی از دوستان گفت ۸۰ درصد کارگران بومی هستند و یکی دیگر گفت ۳۰ درصد؛ ما میگوییم باید اکثریت نیروها از منطقه باشند. این موضوع را بهصورت رسمی ابلاغ کنید تا اگر خلاف آن عمل شد، قابل پیگیری باشد.
وی در ادامه درباره مسکن گفت: در موضوع مسکن نیز باید مشارکت واقعی شکل بگیرد. اگر ما ۵۰ درصد سهم خود را میآوریم، طرف مقابل هم باید ۵۰ درصد بیاورد تا کار جلو برود. اگر هر دو طرف مشارکت نکنند، هیچ پروژهای به نتیجه نمیرسد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به مسئولیتهای اجتماعی معادن، خاطرنشان کرد: باید کمیتهای با حضور استاندار، نمایندگان و مدیران مربوطه تشکیل شود تا هر آنچه بهعنوان مسئولیت اجتماعی مطرح میشود، بهصورت مکتوب، صورتجلسه و مشخص شود. فقط در این صورت است که میتوانیم تعیین کنیم در هر استان چه اقداماتی انجام شده و چه کسانی منتفع شدهاند.
انتهای پیام/