سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیون‌دلاری دولت چهاردهم در حوزه هوش مصنوعی

دولت

100008
سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیون‌دلاری دولت چهاردهم در حوزه هوش مصنوعی

معاون علمی ، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری اعلام کرد: زمانی که مسؤلیت این حوزه را بر عهده گرفتم کمتر از یک میلیون دلار در حوزه هوش مصنوعی سرمایه گذاری شده بود و در این مدت بیش از ۲۰۰ میلیون دلار در این حوزه سرمایه گذاری شده است و به زودی این عدد افزایش نیز خواهد یافت .

ایران آنلاین: دکتر حسین افشین امروز در جلسه قراردادهای همکاری شرکت‌های خصوصی در زمینه سکوی ملی هوش مصنوعی، با بیان اینکه حمایت های معاونت علمی در حوزه سکوی هوش مصنوعی شامل چند لایه می شود، یکی از لایه های حمایتی این معاونت را لایه کاربرد دانست و افزود: ما در حوزه هوش مصنوعی تلاش کرده‌ایم زیرساخت‌های اولیه را ایجاد کرده و گسترش دهیم. اگرچه در برخی بخش‌ها با آزمون و خطا مواجه بودیم، اما مسیر کلی توسعه این فناوری به‌درستی پیش می‌رود.

به گزارش ایسنا، افشین با اشاره به نمونه‌هایی از فعالیت‌های صورت‌گرفته در حوزه هوش مصنوعی در مشهد و نیروگاه شریعتی، افزود: ممکن است برخی اقدامات در گذشته بدون برنامه‌ریزی دقیق صورت گرفته باشد، اما اکنون برنامه‌ریزی‌های مشخصی برای توسعه فناوری‌های نوظهور مانند هوش مصنوعی در حال انجام است. حتی اگر برخی از پروژه‌ها به نتیجه نرسند، تجربه‌هایی ارزشمند برای کشور به همراه دارند.

افشین با تأکید بر نقش دانشگاه‌ها و شرکت‌های خصوصی در توسعه فناوری، گفت: در حال حاضر دانشگاه‌های بزرگی مانند دانشگاه تهران، دانشگاه شیراز و دانشگاه صنعت نفت، به‌طور موازی در حال اجرای پروژه‌های هوش مصنوعی هستند. ما از این فعالیت‌ها حمایت می‌کنیم و قصد داریم پژوهش‌های هدفمند در این حوزه را گسترش دهیم.

وی اظهار کرد: یکی دیگر از لایه های تمرکز ما بر زیر ساخت است و برنامه های مدونی برای کاهش فاصله کشور در این زمینه داریم. فناوری های هوش مصنوعی یک موجود زنده است که سابقه ۷۰ ساله دارد و اوج‌ توسعه آن مربوط به سال ۲۰۱۰ است و اکنون اتفاق خاصی در این حوزه رخ نداده است.

معاون علمی ، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: باید به این نکته توجه داشت که توسعه هوش مصنوعی نیازمند سرمایه‌گذاری‌های چندلایه و بلندمدت است. ما نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که در مدت کوتاهی به خروجی‌های تجاری بزرگ برسیم، اما با این حال  زیرساخت‌ها و نیروهای متخصص در حال شکل‌گیری هستند.

افشین تأکید کرد: هدف ما این است که با ایجاد هسته‌های پژوهشی فعال و هماهنگ در دانشگاه‌ها و شرکت‌ها، به نقطه‌ای برسیم که کشور بتواند به‌صورت مستقل و ملی در حوزه هوش مصنوعی فعالیت کند.

وی درباره توسعه فناوری هوش مصنوعی و مدیریت هوشمند، یادآور شد: در حال تلاش هستیم تا محیطی متوازن برای شناسایی خروجی‌ها و توسعه زیرساخت‌ها ایجاد کنیم. پروژه‌های مختلف در دست بررسی و اجرا هستند و هدف ما رسیدن به حاکمیتی هوشمند است که بتواند با استفاده از تحلیل داده‌ها، به موقع و دقیق تصمیم‌گیری کند.

وی با اشاره به مثال‌هایی از بازار کالاهای اساسی گفت: در گذشته شاهد بوده‌ایم که به دلیل نبود تحلیل‌های دقیق، بازار دچار نوسان می‌شود. برای مثال، در اسفندماه برخی افراد به دلیل دریافت سیگنال‌های نادرست، اقدام به عرضه نکردن کالا می‌کنند که بازار را به هم می‌ریزد. تحلیل این اتفاقات از عهده انسان خارج است و نیازمند سیستم‌های هوشمند است.

معاون علمی رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت توسعه تکنولوژی در کشور، با بیان اینکه ما نمی‌توانیم هزینه‌های زیرساختی چند میلیارد دلاری را اختصاص دهیم خاطر نشان کرد: اما می‌خواهیم با هزینه‌ای به مراتب کمتر مثلاً در حد ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون دلار سیستمی طراحی کنیم که عملکردی در حد یک میلیارد دلار داشته باشد. در حوزه کدنویسی و زیرساخت هوش مصنوعی، هزینه‌های صرف‌شده تا به امروز کمتر از یک میلیون دلار بوده است.


وی با اشاره به اقدامات انجام‌شده در سطح بین المللی و منطقه‌ای افزود: در حال حال با چند کشور خارجی وارد همکاری شدیم و توافقات خوبی حاصل شده است. طرف خارجی از سکوی هوش مصنوعی توسعه داده شده در کشور استقبال کردند و از آن ایده گرفته اند.

به گفته وی، سکوی هوش مصنوعی پلتفرمی دانست که در گذشته توسعه یافته بود و با حمایت معاونت علمی بهینه سازی شده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر، همکاری‌هایی بین ایران و کشورهای اسلامی در زمینه توسعه هوش مصنوعی در حال شکل‌گیری است. به زودی فراخوان مشترک ایران و کشورهای اسلامی در حوزه کوانتوم و هوش مصنوعی منتشر خواهد شد.

وی با بیان اینکه ما به دنبال شرکت های هستیم که در بخش هسته به ما کمک کنند گفت: در حال حاضر یک شرکت در این حوزه ابراز تمایل کرده که طبیعی است چرا که لایه هسته لایه دشواری است.

معاون علمی ریاست جمهوری با بیان اینکه در حال حاضر ۱۲ شرکت وارد همکاری با سکوی ملی هوش مصنوعی شده آمد ابراز امیدواری کرد که این تعداد در آینده به ۴۰ شرکت بالغ شود و گفت: اگر در مسیر همکاری مثلاً ۶ شرکت زودتر پروژه های خود را به پایان برساند ما پروژه های بعدی را با این شرکت ها ادامه می دهیم.

افشین با بیان اینکه پروژه های شرکت های همکاری تعیین شده است افزود: امیدواریم برخی از پروژه‌ها از هفته آینده وارد مرحله عملیاتی شوند. دانشگاه‌ها نیز در این مسیر نقش مهمی دارند و توافقاتی برای آغاز فعالیت‌های رسمی صورت گرفته است.

وی تأکید کرد: ما به دنبال شناسایی تیم‌ها و شرکت‌های موفق در حوزه هوش مصنوعی هستیم و تلاش داریم با آنها ارتباط مستمر برقرار کنیم. هدف، ساختن یک سیستم با قابلیت توسعه بالا و هزینه پایین است؛ سیستمی که بتواند همزمان در داخل کشور و در تعاملات منطقه‌ای کارآمد باشد.

وی تربیت نیروی انسانی را بخش دیگر برنامه های معاونت علمی در حوزه توسعه هوش مصنوعی در کشور خواند و ادامه داد: از مهر سال گذشته تدریس هوش مصنوعی در دانشگاه ها را مورد حمایت قرار دادیم در کنار آن حمایت از پایان نامه های هوش مصنوعی در دانشگاه را حمایت کردیم و برای این امر به دانشگاه ها توسعه هوش مصنوعی در حوزه های مختلف را واگذار کردیم و در این راستا برخی از دستگاه ها را واگذار کردیم که به این شرح است:

دانشگاه شیراز : وزارت جهاد کشاورزی

دانشگاه تهران : وزارت نفت
دانشگاه امیرکبیر: وزارت راه
دانشگاه اصفهان: وزارت صمت
دانشگاه تربیت مدرس: سازمان محیط زیست
دانشگاه خواجه نصیر طوسی: وزارت نیرو
دانشگاه الزهرا: وزارت ارتباطات

رییس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اهمیت توسعه سکوی ملی هوش مصنوعی گفت: ما به دنبال توسعه این سکو هستیم و در تلاش هستیم که با بهره گیری از آن هزینه هابی چون کد نویسی را کاهش دهیم.

وی با اشاره به برخی گفته های مخالفان در زمینه فاصله کشور با کشورهای همسایه، تاکید کرد: یادمان نرود که این حوزه از کجا به کجا رسیده است، زمانی که ما این حوزه را بر عهده گرفتم کمتر از یک میلیون دلار سرمایه گذاری شده بود و در این مدت بیش از ۲۰۰ میلیون دلار در آن سرمایه گذاری شده است و به زودی این عدد افزایش نیز خواهد یافت .

افشین اظهار کرد: این میزان سرمایه گذاری زیاد نیست ولی از سرمایه گذار یک میلیون دلاری به این حد رسیده ایم.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار دولت