در نشست مجازی وزرای امور خارجه اتحادیه کشورهای حاشیه اقیانوس هند (آیورا)؛

عراقچی: پارادایم حوزه اقیانوس هند باید به سمت تاب‌آوری حرکت کند

جهان

100056
عراقچی: پارادایم حوزه اقیانوس هند باید به سمت تاب‌آوری حرکت کند

وزیر امور خارجه با اشاره به اهمیت اقیانوس هند برای کشورهای این حوزه تصریح کرد: کشورهای عضو آیورا باید پارادایم‌ها، چشم اندازها و برنامه‌های خود را به‌گونه‌ای پیش ببرند که منطقه در مقابل شوک‌های احتمالی آتی تاب‌آورتر گردد.

ایران آنلاین«سیدعباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست مجازی وزرای امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه کشورهای حاشیه اقیانوس هند (آیورا) ضمن ابراز خرسندی از حضور در نشست بیست و چهارم این اتحادیه تحت ریاست جمهوری دموکراتیک سوسیالیستی سری لانکا، خطاب به «ویجیتا هِراس» وزیر امور خارجه این کشور گفت: مایلم انتصاب اخیر دبیرکل محترم آقای سانجیو رانجان را تبریک عرض نمایم و برای ایشان آرزوی موفقیت کنم.

به گزارش ایرنا، وزیر امور خارجه ایران با اشاره به اینکه اهمیت اقیانوس هند برای جامعه بشری و روابط بین ملت‌ها روزافزون است، گفت: آیورا ثابت کرده یک مجمع مرتبط با نیازهای کشورهای عضو است و بهترین چارچوب موجود برای گفتگو، تفاهم و اجرای پروژه های مشترک در منطقه اقیانوس هند است.

عراقچی با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران همواره به تحقق اهداف آیورا کمک کرده و این رویکرد در سالهای اخیر بیشتر تقویت شده است، خاطرنشان کرد: ایران در حال حاضر رئیس و هماهنگ کننده "کارگروه توانمندسازی اقتصادی زنان آیورا" و "گروه آکادمیک آیورا" و میزبان "مرکز منطقه ای علوم و انتقال فناوری آیورا" است.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران همچنین داوطلبی خود برای کسب معاونت آیورا برای دوره آینده را اعلام کرده است. کسب این موقعیت، ایران را در وضعیتی قرار خواهد داد تا مشارکت بیشتری در آیورا داشته باشد.

وزیر امور خارجه در پایان تأکید کرد: برای اینکه ملت‌هایِ کشورها عضو و نسل‌های آینده از یک اقیانوسِ پایدارتر و مولدتر برخوردار باشند آیورا باید پارادایم‌ها، چشم اندازها و برنامه‌های خود را به‌گونه‌ای پیش ببرد که منطقه در مقابل شوک‌های احتمالی آتی تاب‌آورتر گردد. این رویکرد، هم پاسخگوی نیازهای کشورهای عضو خواهد بود و هم به اجرای دستورکارهای جهانی در منطقه اقیانوس هند نیز کمک خواهد کرد.

اتحادیه کشورهای حاشیه اقیانوس هند (آیورا) شامل ۲۳ کشور است که از سال ۱۹۹۷ میلادی (۱۳۷۵ شمسی) با ابتکار هند و موریس فعالیت خود را آغاز کرد. اتحادیه همکاری‌های منطقه‌ای کشورهای حاشیه اقیانوس هند بر پایه بهبود و تسریع همکاری‌های اقتصادی و گردهمایی نمایندگان دولت، تجار و دانشگاه‌ها بنا شده و با در نظر گرفتن اصل چندجانبه گرایی در جهت گسترش تفاهم و همکاری سودمند دوجانبه از طریق اجماع نظر، نگرش تکاملی و عدم مداخله جویی تلاش کرده و اصولی را در مورد تمامی دول عضو به کار خواهد بست.جمهوری اسلامی ایران از مارس ۱۹۹۹ (فروردین ۱۳۷۸) با تصویب مجلس شورای اسلامی به عضویت آن در آمده است.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار جهان