وزیر دفاع:ایران در ساخت انواع شناور سطحی و زیرسطحی خودکفا شد

دولت

100262
وزیر دفاع:ایران در ساخت انواع شناور سطحی و زیرسطحی خودکفا شد

‌وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری سلامی ایران با اشاره به دستاوردهای بومی‌سازی در صنعت دریایی گفت: امروز ما، از زیرسطح تا بالای سطح، به خودکفایی کامل رسیده‌ایم و این دستاورد مهمی برای کشور در این روز فرخنده است.

ایران آنلاین: آئین الحاق ۱۳ فروند شناور ساخت سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع به ناوگان سازمان بنادر و دریانوردی، صبح امروز، شنبه، با دستور دکتر پزشکیان و با حضور امیر سرتیپ خلبان نصیرزاده وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و استاندار خوزستان برگزار شد.

به گزارش تسنیم، در این مراسم، ۴ فروند یدک‌کش با توان ۱۸۰۰ اسب بخار و ۹ فروند شناور جست‌وجو و نجات (ریب) که توسط سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع طراحی و ساخته شده‌اند، به ناوگان خدماتی سازمان بنادر و دریانوردی الحاق شد.

شناور ریب (RIB) که در این مراسم به ناوگان الحاق شد، به‌عنوان یک قایق تندرو برای جست‌وجو  و نجات در آب‌های ساحلی طراحی و تولید شده است. این شناور به‌دلیل سرعت بالا و چیدمان عمومی بهینه‌شده، قابلیت استفاده به‌عنوان قایق گشتی، آمبولانس دریایی و انجام مأموریت‌های امدادی و مشابه را دارد. طول این شناور ۱۳/۵ متر و وزن تقریبی آن ۱۵ تن است.

شناورهای یدک‌کش ۱۸۰۰ اسب بخار با طول ۲۰/۹ متر و حداکثر سرعت دریایی ۱۱ نات، برای انجام عملیات پهلودهی و جداسازی شناورها از اسکله، پشتیبانی از تردد ایمن شناورها در محدوده بندری و ارائه خدمات آتش‌نشانی دریایی در شرایط اضطراری طراحی شده‌اند. این شناورها نقش کلیدی در ارتقای ایمنی و کارایی عملیات بندری ایفا می‌کنند.

تمرکز وزارت دفاع بر توسعه صنایع دریایی

‌امیر سرتیپ خلبان نصیرزاده وزیر دفاع در این آیین ‌با تبریک این رویداد تاریخی، خرمشهر را نماد مقاومت، ایثار و هویت ملی ایرانیان دانست و افزود: خرمشهر حقش بیشتر از اینها‌ست‌.

وی اظهار کرد: امروز ۱۳ شناور شامل چهار فروند یدک‌کش و ۹ فروند شناور جست‌وجو و نجات، که به‌سفارش سازمان بنادر و دریانوردی در صنایع دریایی وزارت دفاع ساخته شده‌اند، با دستور رئیس‌جمهور به این سازمان تحویل داده شد.

وزیر دفاع با اشاره به ساخت چهار فروند از این شناورها در خرمشهر تأکید کرد: توسعه صنعت دریایی در این شهر در دستور کار است و می‌تواند زمینه‌ساز اشتغال‌زایی جوانان منطقه شود.

امیر نصیرزاده با بیان اینکه فرهنگ دریانوردی و صنعت دریایی باید گسترش یابد، گفت: جوانان ما می‌توانند بخش عظیمی از نیروی کار این صنعت را تأمین کنند و این ظرفیت می‌تواند نقش مهمی در کاهش نرخ بیکاری ایفا کند.

وی همچنین از آغاز ساخت ۹ فروند شناور جدید خبر داد و تصریح کرد: این شناورها در کمترین زمان ممکن ساخته و تحویل خواهند شد.

وزیر دفاع در پایان با توجه به دستاوردهای بومی‌سازی در صنعت دریایی گفت: امروز ما، از زیرسطح تا بالای سطح، به خودکفایی کامل رسیده‌ایم و این دستاورد مهمی برای کشور در این روز فرخنده است‌.

الحاق شناورهای جدید به ناوگان نیروهای مسلح

‌امیر دریاداردوم قلی‌زاده، مدیرعامل سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع نیز در آیین الحاق این شناورها به ناوگان  سازمان بنادر و دریانوردی جمهوری اسلامی ایران، با اشاره به توانمندی‌های فنی و مهندسی کشور در طراحی و ساخت شناورهای دریایی گفت: مراحل طراحی، ساخت و تجهیز شناورهای یدک‌کش ۱۸۰۰ اسب بخار و شناورهای جست‌وجو و نجات ریب، بر اساس نیازهای اعلامی از سوی سازمان بنادر و دریانوردی انجام شد.

وی با تشریح فرآیند ساخت این شناورها افزود: طراحی و ساخت بدنه شامل سازه‌های فولادی و متعلقات سازه‌ای و همچنین نصب و راه‌اندازی بیش از ۷۶ سامانه از جمله سامانه‌های آکوستیکی، هیدرولیکی، تأسیساتی، تحرک و رانش، به‌صورت کاملاً بومی انجام شد که حاصل آن صرفه‌جویی ارزی معادل ۲۰ میلیون دلار و ایجاد اشتغال مستقیم برای ۱۰۰۰ نفر و غیرمستقیم برای ۵۰۰۰ نفر در کشور بوده است.

مدیرعامل سازمان صنایع دریایی راجع به مهم‌ترین فناوری‌های به‌کاررفته در این پروژه گفت: در این شناورها، بومی‌سازی سامانه انتقال توان مکانیکی از طریق سامانه رانش اصلی برای مدیریت توان مصرفی، بومی‌سازی کابل‌های قدرت مقاوم در برابر نشر شعله و آتش، بومی‌سازی ورق‌های دریایی و همچنین طراحی ارگونومیک کنسول پل فرماندهی از جمله اقدامات مهم فناورانه بوده است.

امیر دریاداردوم قلی‌زاده همچنین اظهار داشت: از جمله دستاوردهای مهم این پروژه می‌توان به صرفه‌جویی ارزی با تکیه بر توان داخلی و رسوب دانش در حوزه‌های نرم‌افزار و سخت‌افزار صنایع دریایی اشاره کرد که در مسیر خودکفایی و تقویت زیرساخت‌های دفاعی و خدماتی کشور گامی مؤثر تلقی می‌شود.

امیر دریاداردوم قلی‌زاده در پایان تأکید کرد: سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح آمادگی کامل دارد نسبت به طراحی، ساخت و تأمین تجهیزات دریایی از جمله انواع شناورهای کانتینربر، لایروب، آلاینده‌روب، مسافربری، یدک‌کش، آتش‌خوار و اثرسطحی بر اساس نیاز دستگاه‌های داخلی و مشتریان خارجی اقدام کند.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار دولت