محکومیت دولت ترامپ در پرونده اخراج مهاجران به گواتمالا

جهان

100290
محکومیت دولت ترامپ در پرونده اخراج مهاجران به گواتمالا

دادگاهی در آمریکا به دولت ترامپ دستور داد تا روند بازگشت یک مهاجر گواتمالایی اخراج شده از خاک آمریکا را تسهیل کند.

ایران آنلاین: یک قاضی فدرال در آمریکا حکم داد که دولت باید روند بازگشت یک مهاجر گواتمالایی اخراج شده از خاک آمریکا را که به مکزیک فرستاده شده است، تسهیل کند.

به گزارش تسنیم، بر اساس گزارش رویترز، قاضی برایان مورفی از دادگاه منطقه‌ای بوستون حکم داد که این مهاجر با نام اختصاری OCG بدون توجه به این موضوع که بیم آن می رود در مکزیک تحت پیگرد قرار گیرد، اخراج شده و دولت باید روند بازگست او را تسهیل کند.

قاضی چند روز پس از آن این حکم را صادر کرد که وزارت دادگستری به اطلاع او رسانده که ادعایش مبنی بر اینکه آن مرد به صراحت گفته از فرستاده شدن به مکزیک نمی ترسد، براساس اطلاعات اشتباه بوده است.

وزارت دادگستری هفته گذشته اعلام کرد تا زمان انجام تحقیقات بیشتر، مقامات نمی توانند، نام هیچ یک از ماموران اداره مهاجرت و گمرکات را که از این مرد درباره ترس های امنیتی وی پرسیده بودند، فاش کنند.

قاضی مورفی پرونده این مهاجر اخراجی را وحشتناک خواند و افزود: در حالی که به وضوح اشتباهاتی رخ داده است، رویدادهای منتهی شده به این تصمیم وحشتناک است.

در دعوی حقوقی دسته جمعی مطرح شده توسط OCG و چند مهاجر دیگر، قاضی دولت را از اخراج گسترده افراد به کشورهای دیگری غیر از کشور مبدا خودشان که مهاجران در آنجا بیم نگرانی های امنیتی دارند، منع کرد.

این در حالی است که دولت در ماه مارس نیز در اخراج یک مهاجر گواتمالایی ساکن مریلند به السالوادور به رغم صدور حکمی در منع اخراج او، اشتباه کرد. و به رغم حکم قاضی برای تسهیل در بازگشت او به آمریکا وی، همچنان در السالوادور است.

علاوه بر این، این حکم دو روز پس از آن صادر شد که قاضی مورفی در پرونده شکایت دسته جمعی دیگری، حکم داد که دولت با تلاش برای اخراج گروهی از مهاجران به سودان جنوبی، حکم اولیه او را نقض کرده است.

وکیل OCGدر این باره گفت: وی پس از ورود به مکزیک دو گزینه برای انتخاب داشته است. یکی آنکه ماه ها در یک مرکز نگه داری از مهاجران بماند تا به درخواست پناهندگی او رسیدگی شود و دوم اینکه به گواتمالا فرستاده شود. وی گزینه دوم را انتخاب کرده و به گواتمالا فرستاده شده است.

در تاریخ 18 آوریل قاضی برایان مورفی دولت را از اخراج سریع صدها مهاجر به کشورهایی غیر از کشورهای مبدا خودشان که هیچ ارتباطی با آنجا ندارند، منع کرد. اما دولت نسبت به این حکم اعتراض کرد و در نهایت درخواست دولت برای لغو حکم ممنوعیت اخراج مهاجران به کشورهایی غیر از کشورهای مبدا خودشان شامل لیبی و السالوادور بدون توجه به نگرانی های آنها درباره امنیتشان، رد شد.

دولت ترامپ تلاش کرده تا با استفاده از روش های مختلفی مهاجران را به ترک خاک آمریکا مجبور کند از جمله تهدید به جریمه های سنگین، تلاش برای لغو وضعیت قانونی اقامت مهاجران، فرستادن مهاجران به زندان های مخوف گوانتانامو و السالوادور.

در همین حال چند روز پیش دونالد ترامپ با امضای یک فرمان اجرایی، آغاز رسمی برنامه اخراج داوطلبانه مهاجران غیرقانونی را اعلام کرد.

بر این اساس، مهاجران غیرقانونی می‌توانند از امکان یک پرواز رایگان برای خروج از خاک آمریکا برخوردار شوند.

براساس آمارهای وزارت امنیت داخلی، دولت آمریکا تا روز 6 ماه مه، 152 هزار مهاجر را از خاک آمریکا اخراج کرده است.

ترامپ پیش از پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا وعده داد که طرح اخراج گسترده مهاجران در خاک آمریکا را آغاز می‌کند، ازاین‌رو، از تاریخ 20 ژانویه یعنی در روز تحلیف رئیس جمهور، این سیاست آغاز شده است. وی با امضای فرمان‌های اجرایی، امکان دستگیری مهاجران غیرمجرم را برای مأموران اداره مهاجرت فراهم کرده است، همچنین طبق دستور ترامپ از دیگر نهادهای فدرال خواسته شده است در این مسیر به اداره مهاجرت کمک کنند. مبارزه با ورود مهاجران غیرقانونی نیز دیگر دستور کار ترامپ بوده است.

وی ساعاتی پس از راه‌یابی به کاخ سفید، فرامین اجرایی و اقدامات مختلفی را برای مقابله با مهاجران غیرقانونی آغاز کرد. توافق با ونزوئلا، گواتمالا، کوبا، هند، پرو و هندوراس، و انتقال مهاجران غیرقانونی با استفاده از هواپیماهای نظامی به این کشورها و نیز طرح انتقال مهاجران به خلیج گوانتانامو و اعلام وضعیت اضطراری در مرز مکزیک با آمریکا و اخراج مهاجران مظنون به عضویت در گروه های تروریستی و تبهکاری با استفاده از قانون دشمنان بیگانه، از جمله این اقدامات بوده است.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار جهان