صدور مجوز ساخت هتل ۴۲ طبقهای «ولنجک» تخلف آشکار شهرداری است
جامعه
100336

یک مقام مسئول گفت: صدور مجوز ساخت دو برج ۴۲ طبقه موسوم به «هتل ولنجک» در حریم گسل فعال شمال تهران برخلاف ضوابط است و شهرداری باید به عنوان مرجع صدور مجوز در قبال این تخلف پاسخگو باشد.
ایران آنلاین: غلامرضا کاظمیان معاون شهرسازی و معماری و دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران روز دوشنبه، ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ از مخالفت این شورا با احداث دو برج ۴۲ طبقه موسوم به «هتل ولنجک» در منطقه یک شهر تهران خبر داد.
به گزارش مهر، در این رابطه، علی بیتاللهی رئیس بخش زلزلهشناسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: ساخت این پروژه به دلیل واقع شدن در حریم گسلی شمال تهران و بر اساس نقشههای مصوب و ابلاغ شده حریم گسلهای تهران که سال ۱۳۹۸ توسط شورای عالی شهرسازی و معماری ابلاغ شده، در محدودهای قرار دارد که احداث ساختمانهای بلندمرتبه در آن ممنوع است.
وی افزود: بر اساس مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری، ساخت هرگونه ساختمان بلندمرتبه با هر نوع کاربری در پهنه گسلهای فعال، از جمله نیمگسل شماره تهران، ممنوع اعلام شده است. این مصوبه به طور مشخص ساخت برجهای ۱۲ طبقه و بالاتر را غیرقانونی میداند.
بیتاللهی تصریح کرد: علاوه بر این، دستورالعمل ساخت و ساز در پهنههای گسلی که پس از ابلاغ حریم گسلها صادر شده، محدودیتهای بیشتری را تعیین کرده است. بر اساس این دستورالعمل، گودبرداری ساختمانها در این مناطق نباید از ۶ تا ۱۲ طبقه از سطح زیرزمین بیشتر باشد، ضمن اینکه احداث ساختمانهای با اهمیت ویژه همچون بیمارستانها و مراکز آتشنشانی در این مناطق به طور کامل ممنوع است.
رئیس بخش زلزلهشناسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ادامه داد: هتل ولنجک بر اساس آئیننامه ۲۸۰۰ جزو ساختمانهای با اهمیت ویژه محسوب نمیشود و لذا ساخت آن به طور کلی ممنوع نیست، اما تعداد طبقات آن باید بین ۶ تا ۸ طبقه محدود شود و بیشتر از این حد خارج از ضوابط است.
وی درباره روند صدور مجوز ساخت این پروژه یادآور شد: صدور پروانه ساخت در چارچوب مصوبات شورای عالی شهرسازی و معماری توسط شهرداری انجام میشود. با این حال، صدور پروانه ساخت برای این پروژه در حریم گسلهای فعال بر اساس قوانین و دستورالعملها غیرقانونی است. ممکن است در روند صدور مجوز، به متقاضی اطلاعرسانی لازم صورت نگرفته باشد یا با استفاده از تبصرهها و کمیسیون ماده ۵ اقدام به صدور مجوز شده باشد.
بیتاللهی برای ساخت تاکید کرد: صدور مجوز ساخت در این شرایط برخلاف مقررات است و این موضوع باید توسط مراجع ذیربط بررسی و پیگیری شود.
رئیس بخش زلزلهشناسی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی یادآور شد: هدف از تعیین حریم گسلها، ارتقای ایمنی شهری و کاهش ساخت و ساز در مناطق پرخطر است. ساختمانهای بلندمرتبه در این مناطق ممنوع شدهاند، زیرا افزایش جمعیت ساکن در این سازهها مدیریت بحران را با چالش مواجه میکند.
وی افزود: مرجع صدور پروانه ساخت و مسئول اجرای این مقررات شهرداری است و باید نسبت به عدم رعایت قوانین در این زمینه پاسخگو باشد.
انتهای پیام/