«شسپا» زنگ معاملات امروز بورس تهران را نواخت
بازار
100535

تالار بورس تهران در یکشنبه چهارم خردادماه ۱۴۰۴، بار دیگر میزبان یکی از نقشآفرینان و فعالان تاثیرگذار بازار سرمایه شد.
معصومه غفاری، روزنامهنگار_ به مناسبت یازدهمین سال پذیرش «شرکت نفت سپاهان» در بورس اوراق بهادار تهران مراسمی با حضور «فرهاد امین دهقان» مدیرعامل نفت سپاهان، هیأتمدیره این شرکت، مدیرعامل بورس تهران و جمعی از فعالان بازار این شرکت برگزار شد که در آن عملکرد یازدهساله، پروژههای مهم توسعهای و چالشهای پیشروی این شرکت تشریح و چشماندازی روشن از آینده صنعت روانکار و روغنپایه در خاورمیانه به مخاطبان ارائه شد.
یازدهمین سالروز عرضه سهام این شرکت بزرگ تولیدکننده فرآوردههای صنعت روانکار و روغنپایه در خاورمیانه، بهانهای شد برای به صدا در آمدن زنگ آغاز معاملات امروز در تالار بورس تهران.
در آغاز این برنامه به گفته مدیرعامل نفت سپاهان، این شرکت با ارزشی بالغ بر ۳۸ هزار میلیارد تومان یکی از نمادهای تاثیرگذار بر بورس بوده و در سال ۱۳۹۳ بهعنوان ۴۸۰مین شرکت پذیرفته شده و وارد فهرست نرخهای بازار دوم بورس تهران شده و از آن زمان تاکنون مرزهای فروش دلاری خود و نیز رقبای این شرکت را جابهجا کرده است.
تشریح دستاوردهای نفت سپاهان
«امین دهقان» مدیرعامل شرکت نفت سپاهان، در این نشست با تشریح دستاوردها و چالشهای پیشروی این شرکت، نکاتی مهم در خصوص عملکرد عملیاتی، پروژههای استراتژیک، وضعیت مالی و آیندهنگری این شرکت و تاثرگذاری آن در صنعت روانکار و روغن پایه کشور را بیان کرد.
او در توضیح عملکرد ناوگان حمل و نقل سنگین و نیمهسنگین، نفت سپاهان، میگوید: نفت سپاهان با درنظر گرفتن اندازه ظرفیت اسمی خود، اقدام به گستره تولید محصولات این شرکت کرده است به شکلی که نرخ روغن پایه تولیدی نفت سپاهان، از جمله قیمتهای قابل اتکای جهانی در این حوزه به شمار میرود.
به گفته او شرکت نفت سپاهان دارای ناوگان حمل و نقل سنگین و نیمهسنگینی متشکل از ۱۶۸ خودروی نیمهسنگین، ۵۱ تریلی و ۳۳ لیفتراک برای لجستیک انبارها بوده و در سال ۱۴۰۳، بالاترین سطح ارزش افزوده محصول «اسلک وکس» را به خود اختصاص داده است.
امین دهقان در ادامه با بیان اینکه پروژه تولید «فولی ریفایند» با پیشرفت فیزیکی ۹۵.۵ درصدی و سرمایهگذاری بیش از ۱۰.۵۸۷ میلیارد ریال، تا پایان سالجاری به بهرهبرداری خواهد رسید، عنوان میکند: یکی از چالشهای اصلی این پروژه تأمین برق مورد نیاز آن بوده است.
درباره پروژه مهم تولید روغن گروه ۲ و ۳
در ادامه این نشست او در پاسخ به سوالی درباره پروژه مهم تولید روغن گروه ۲ و ۳ میگوید: این پروژه که با سرمایهگذاری ۷.۷۲۳ میلیارد ریال و پیشرفت ۳۷درصدی در حال اجراست، یکی از پروژههای حیاتی شرکت به شمار رفته و انتظار میرود میان ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون دلار صرفهجویی ارزی برای کشور به همراه داشته باشد.
او با توصیف «اورهال» پالایشگاه نفت سپاهان، بیان میکند: این پالایشگاه براساس برنامه از پیش تعیینشده خود، هر چهارسال یکبار نیازمند «اورهال» است و این در حالی است که هرچند آخرین اورهال آن در سال ۱۳۹۷ با تاخیر چشمگیری انجام شده، اما با وجود این مشکلات شاهد موفقیتها و پیشرفتهای چشمگیری در عرصههای مختلف فعالیت خود بوده است.
نرخ پارافین ۵۰درصد بالاتر از رقبا
مدیرعامل نفت سپاهان با اشاره به مشکلات تامین خوراک این شرکت، میافزاید: هر چند در سال ۱۴۰۳، به دلیل وجود این مشکل موفق به ثبت رکورد تولید نشدیم، اما در ادامه تمام محصول «اسلک وکس» شرکت تبدیل به پارافین شد که قیمت آن بیش از ۵۰درصد بالاتر از رقبایش بوده است.
دهقان همچنین با اشاره به گستره فعالیت خود در سطح کشور، میگوید: شرکت نفت سپاهان بزرگترین شرکت فروش مویرگی روغن موتور را، برای اولینبار در بزرگترین شبکه و در سطح کشور در اختیار دارد که در چندین مرحله از سوی نهادهای سیاستگذار تغییراتی در آن ایجاد شده است و در سال 1403 از طریق این شبکه و گستردگی آن در کشور، کمک بزرگی در کنترل روغن موتور به دولت انجام شده است.
درباره واحدهای شرکت نفت سپاهان
به گفته دهقان، شرکت نفت سپاهان با وجود پراکندگی واحدهای خود در کشور، پالایشگاه مرکزی را در اصفهان دارا بوده و در ادامه یک واحد «بنلدینگ روغن» را در منطقه آذربایجان به خود اختصاص داده است. همچنین پایانه صادراتی بوشهر سپاهان که «هاب صادراتی» آن بوده و پایانه صادراتی نفت سپاهان که بهرهبرداری آن آغاز شده است، یکی دیگر از بخشهای فعال این شرکت به شمار میرود.
صادرات نفت سپاهان
او در تعریف حوزه صادرات این شرکت، عنوان میکند: شرکت نفت سپاهان با بیش از سی کشور دنیا در حوزه صادرات همکاری داشته و محصولات خود را به این کشورها صادر میکند، ضمن اینکه به دلیل تحریمهای موجود، صادرات خود را به بسیاری از کشورها به صورت غیرمستقیم انجام میدهد.
صرفهجویی صدها میلیارد تومانی
مدیرعامل نفت سپاهان در ادامه از صرفهجوییهای قابل توجه این شرکت خبر داده و میافزاید: با تبدیل ظروف محصولات از فلزی به پلاستیکی، و الگوبرداری سایر شرکتها از نفت سپاهان، صرفهجویی صدها میلیارد تومانی برای شرکتها رقم خورد و موفق به ثبت رکورد جدید در فروش دلاری شدیم.
او با بیان اینکه آخرین افزایش سرمایه شرکت از محل تجدید ارزیابی داراییها معادل ۴۸۹ درصد بوده رسیده است، اظهار میکند: شرکت نفت سپاهان یکی از منظمترین شرکتها در حوزه تقسیم سود بوده و در اسرع وقت و در زمانبندیهای بسیار دقیق، براساس مصوباتی که وجود دارد، اقدام به تقسیم سود میان سهامداران خود کرده است.
در پایان به گفته دهقان شرکت نفت سپاهان در ۲ ماه پیش روی سال جاری، نخستین «ادتیو» پرمصرف خود را تولید خواهد کرد که این رخداد گامی مهم در توسعه محصولات به شمار می رود.
ایران آنلاینانتهای پیام/