امیدواری کنگو به امضای قرارداد مواد معدنی با آمریکا تا ماه آینده

جهان

100579
امیدواری کنگو به امضای قرارداد مواد معدنی با آمریکا تا ماه آینده

مقامات کشور جمهوری دموکراتیک کنگو امیدوار هستند که تا اوایل تیر ماه (پایان ماه ژوئن) بتوانند قراردادی با آمریکا برای سرمایه‌گذاری در بخش معادن کنگو و همچنین جلب حمایت‌های واشنگتن به منظور پایان دادن به فعالیت شورشیان در این کشور به امضا برسانند.

ایران آنلاین: روزنامه انگلیسی «فایننشال تایمز» به نقل از دو مقام آگاه از روند مذاکرات نوشت که یک قرارداد سرمایه‌گذاری با آمریکا در کنار توافق صلحی جداگانه با کشور رواندا «تا پایان ماه ژوئن» (اوایل تیر ماه) امکان‌پذیر است هر چند هنوز موانعی بر سر راه نهایی شدن این قراردادها باقی است.

به گزارش ایرنا، بر اساس این گزارش، «کیزیتو پاکابومبا» وزیر معادن کنگو گفته است که توافق با آمریکا به «متنوع‌سازی مشارکت‌ها» و کاهش وابستگی کنگو به چین برای بهره‌برداری از منابع معدنی این کشور کمک خواهد کرد. خبرگزاری رویترز هفته گذشته گزارش داده بود که مطابق با شروط توافق مورد مذاکره بین کنگو و آمریکا، امکان صادرات قانونی مواد معدنی ارزشمند کنگو به کشور رواندا برای فرآوری آنها وجود خواهد داشت. کنگو از سال‌ها پیش رواندا همسایه شرقی خود را به بهره‌برداری غیرقانونی از معادن شرق کنگو متهم کرده است.

دولت «کینشازا» همچنین غارت مواد معدنی جمهوری دموکراتیک کنگو را یکی از عوامل اصلی مناقشه با شورشیان مورد حمایت رواندا در شرق این کشور می‌داند و دولت «کیگالی» را متهم می‌کند که هر ماه مواد معدنی به ارزش دهها میلیون دلار را از مرز مشترک دو کشور قاچاق می‌کند.

«مسعد بولس» مشاور ارشد «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا در امور آفریقا ماه گذشته گفت که واشنگتن در تلاش برای نهایی کردن یک توافق صلح بین کنگو و رواندا تا تابستان پیش رو است و پس از آن توافقی با آمریکا در خصوص مواد معدنی امضا خواهد شد که میلیاردها دلار سرمایه‌گذاری غربی را به منطقه وارد خواهد کرد.

با تشدید ناآرامی‌ها و درگیری‌ها در شرق جمهوری دموکراتیک کنگو و ایجاد نگرانی از بروز یک مناقشه گسترده‌تر منطقه‌ای، کینشازا خواستار ایفای نقش بیشتر آمریکا برای ایجاد امنیت در این کشور جنگزده است. آمریکا نیز اعلام کرده که خواستار دسترسی بیشتر به منابع معدنی کنگو است. رویترز به نقل از یک دفاعی سابق آمریکا گزارش داد که این کشور ممکن است از طریق اعزام نیرو یا پیمانکاران دفاعی برای آموزش نیروهای کنگو برای تقویت امنیت به دولت کینشازا کمک کند.

شیسکدی رئیس جمهوری کنگو اوایل اسفند ماه گذشته در تلاش برای مقابله با شورشیان شرق کنگو، قرارداد در بخش منابع معدنی را به آمریکا پیشنهاد داد. رئیس جمهوری کنگو در اولین گفت‌وگوی رسانه‌ای خود از زمان آغاز موج جدید پیشروی شورشیان گروه «ام۲۳» در شرق این کشور، به آمریکا و اروپا پیشنهاد سهمی در ثروت هنگفت نهفته در منابع طبیعی این کشور را داد.

جایگاه برتر جمهوری دموکراتیک کنگو در تولید و صادرات کبالت

جمهوری دموکراتیک کنگو از حیث برخورداری از منابع طبیعی از جمله ثروتمندترین کشورهای جهان به شمار می‌رود. این کشور بخش زیادی از «کُلتان» مورد مورد استفاده برای ساخت باتری گوشی‌های هوشمند و رایانه‌ها را تامین می‌کند. کلتان (مخفف کلومبیت- تانتالیت) که در صنعت به عنوان تانتالیت هم شناخته می‌شود، یک سنگ معدنی فلزی سیاه مات است که عناصر نیوبیم و تانتالوم از آن استخراج می‌شوند.

این کشور همچنین بیش از نیمی ذخیر «کبالـت» جهان را در اختیار دارد؛ فلزی که در خودروهای برقی استفاده می‌شود. جمهوری دموکراتیک کنگو در سال‌های اخیر به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده و صادرکننده کبالت در جهان شناخته شده است. این کشور با دارا بودن بیش از ۷۰ درصد ذخایر جهانی کبالت و حدود ۸۰ درصد از صادرات این محصول، نقش مهمی در زنجیره تأمین جهانی فناوری‌های نوین به ویژه تولید باتری‌های خودروهای برقی ایفا می‌کند.

طبق گزارش موسسه جهانی کبالت (مستقر در لندن)، جمهوری دموکراتیک کنگو همچنان جایگاه خود را به عنوان بزرگترین تولید کننده و صادرکننده کبالت در سال ۲۰۲۴ تثبیت کرده است و با تولید حدود ۲۴۴ هزار تن، بیش از ۷۰ درصد از تولید جهانی و حدود ۸۰ درصد از صادرات این محصول (حدود ۲۰۰ هزار تن صادرات) را به اختصاص داده است که نسبت به سال قبل ۴۴ درصد افزایش نشان می‌دهد.

ارزش دلاری صادرات کبالت این کشور وسیع مرکز آفریقا در ۲۰۲۴ تقریباً ۴.۸۵ میلیارد دلار برآورد می‌شود. این افزایشِ تولید عمدتاً به دلیل توسعه معادن «کیسانفو» و «تنکی فانگرومه» بوده است. افزایش صادرات در حالی رخ داد که قیمت جهانی کبالت به دلیل مازاد عرضه کاهش یافته بود. با این حال، جمهوری دموکراتیک کنگو همچنان بزرگ‌ترین تولیدکننده کبالت در جهان بوده و سهم قابل توجهی از بازار جهانی را در اختیار دارد.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار جهان