جزئیاتی از ترور قاضی دادگاه کیفری شیراز؛
قدم به قدم در تعقیب عاملان شهادت مرد قانون
جامعه
101153

ردیابیهای پلیسی قضایی برای شناسایی عاملان ترور مرگبار قاضی دادگاه کیفری ۲ شیراز با دستیابی تیم تحقیق به سرنخهای مهم ادامه دارد.
کامران علمدهی - روزنامهنگار: ساعت ۶ و ۶ صبح ۳۸ دقیقه صبح روز سهشنبه گزارش یک حادثه مرگبار در یکی از خیابانها شیراز به پلیس اعلام شد.
وقتی مأموران بلافاصله راهی محل شدند در اولین بررسیها مشخص شد احسان باقری رئیس شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری شیراز از سوی دو مرد ناشناس با سلاح سرد مقابل خانهاش به شهادت رسیده است. بررسی دوربینهای مداربسته محل و اظهارات شاهدان نشان میداد حدود ساعت ۵ و نیم صبح وی از خانه خارج شده اما ۲ مرد جوان در حالی که وی به سمت خودرواش میرفته تا به محل کارش برود ناگهان به وی نزدیک شده و پس از سوءقصد با سلاح سرد از محل متواری شدهاند.
قاضی احسان باقری ۳۸ ساله، متولد شهرستان ممسنی بود و بیش از ۱۲ سال سابقه قضایی داشت. وی دارای مدرک کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرمشناسی، متأهل و دارای یک فرزند است.
دستور رئیس قوه قضائیه
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای، رئیس قوه قضائیه با صدور پیامی، سوءقصد ناجوانمردانه به احسان باقری، قاضی شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری ۲ شیراز در حین عزیمت به محل کارش را تسلیت گفت. رئیس دستگاه قضا همچنین به مقامات قضایی ذیربط در استان فارس دستور مؤکد داد تا با همراهی و همکاری عوامل امنیتی و انتظامی، تمامی ابعاد این حادثه جنایتکارانه را مورد بررسی و ارزیابی جدی قرار دهند و عامل یا عاملین این اقدام را در اسرع وقت، وفق موازین قانونی تحت تعقیب، محاکمه و کیفر قرار دهند.
به دستور رئیس قوه قضائیه تحقیقات ویژه و فوری در مورد عوامل و بازداشت عاملان جنایت آغاز شده است.
بررسی موضوع با حضور فوری مسئولان
حجتالاسلام والمسلمین سید صدراله رجایی نسب، رئیس کل دادگستری استان فارس نیز در این باره گفت: «این ترور با سلاح سرد انجام شده که ابعاد موضوع و مدیریت صحنه جرم با حضور فوری مسئولان حفاظت و اطلاعات استان و همچنین بازپرس ویژه قتل دادسرای شیراز در دست بررسی است.
سوابق کاری شهید باقری
قاضی احسان باقری از سال ۱۳۹۰ به مدت یک سال به عنوان کارآموز قضایی مشغول به فعالیت شد و از اسفند ۹۱ تا مهر ۹۶ به عنوان دادیار دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان دنا در کهگیلویه و بویراحمد در دستگاه قضایی خدمت کرد. قاضی باقری از آبان سال ۹۶ تا اردیبهشت ۱۴۰۳ به عنوان بازپرس دادسرای عمومی و انقلاب شیراز فعالیت کرد و پس از آن تا روز شهادتش در کیفری ۲ شیراز در خدمت دستگاه قضایی بود.همکاران این شهید نیز وی را یکی از خوشبرخوردترین قضات دستگاه قضایی دانسته و از او به عنوان یک قاضی دانشمند و با سواد و البته در کارش بسیار قاطع و یک قاضی شجاع یاد کردند.
مدیر دفتر شهید باقری نیز گفته که بارها دیده متهمی با ایشان تند و با صدای بلند صحبت میکرد و رفتار مناسبی نداشت اما بعد از صدور حکم متوجه شده که شهید باقری به همان متهم حکم برائت داده و در پاسخ به این سؤال که آن متهم در روز رسیدگی با شما بد رفتاری کرده بود، میگفتند: «من که با کسی دشمنی ندارم. شاید آن روز به خاطر مسائل مختلف ناراحت بودم و همین موضوع باعث آن رفتارها شده بود.
من پروندهاش را بررسی کردم و برایم محرز شد که متهم بیگناه است و باید حکم برائت بگیرد.» ایشان علاوه بر اینکه فرد خوشبرخورد بودند به همکارانشان هم احترام ویژهای میگذاشتند.
پس از حضور تیمهای تخصصی در صحنه شهادت قاضی باقری، تعدادی پرونده در خودرو وی مشاهده شده است که شهید باقری برای رسیدگی آنها را به منزل برده بوده تا رسیدگی به کار ارباب رجوع سریعتر انجام شده باشد.
ایران آنلاینانتهای پیام/