دستوپا زدن تلآویو برای مهار موج خشم آلمانیها علیه جنایات غزه
جهان
101222

در حالی که مخالفتهای عمومی و سیاسی در آلمان علیه اقدامات نظامی رژیم صهیونیستی در غزه شدت یافته است، تلآویو بهطور فشرده در حال انجام رایزنیهای دیپلماتیک برای جلوگیری از حتی اشاره به ممنوعیت صادرات تسلیحات از سوی برلین است.
ایران آنلاین: پایگاه خبری «عرب ۴۸» در گزارشی نوشت، رژیم صهیونیستی تلاشهای دیپلماتیک فشردهای را برای متقاعد کردن دفتر «فردریش مرتس» صدراعظم آلمان و وزارت امور خارجه این کشور جهت جلوگیری از هرگونه ممنوعیت احتمالی یا حتی اشارهای به توقف صادرات تسلیحات به تلآویو آغاز کرده است.
در حالی که فشارها از سوی افکار عمومی، احزاب سیاسی و نهادهای مدنی آلمان برای توقف حمایتهای تسلیحاتی از رژیم صهیونیستی به دلیل جنگ ویرانگر غزه و تشدید بحران انسانی در این منطقه افزایش یافته، دولت آلمان نیز لحن خود را نسبت به عملکرد تلآویو تندتر کرده است.
به گزارش ایسنا، مقامات صهیونیست سعی دارند همتایان آلمانی خود را متقاعد کنند که طرح جدید توزیع کمکهای غذایی در غزه «عملیاتی و مؤثر» است و نسبت به گذشته «تحولی اساسی و دراماتیک» محسوب میشود! هدف از این اقدام جلوگیری از هرگونه تهدید، حتی غیرمستقیم، به قطع کمکهای تسلیحاتی آلمان در تماس تلفنی قریبالوقوع میان مرتس و «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر این رژیم عنوان شده است.
با وجود آنکه وضعیت قحطی در نوار غزه بحرانیتر شده و جنگ بیوقفه ادامه دارد، تلآویو همچنین مستنداتی درباره توزیع کمکهای غذایی ارسال کرده تا تصویر اوضاع در غزه را بهعنوان «نقطه عطف» یا «تغییردهنده بازی» در رسانههای آلمانی مطرح کند، گزارشها حاکی از آن است که تلآویو همچنان بر روند توزیع کمکها سیطره دارد و این روند با اصول انسانی در تضاد است.
در همین راستا، دهها فعال صهیونیست و ساکنان آلمان روز سهشنبه در برابر وزارت خارجه آلمان تظاهرات کردند. معترضان خواستار توقف صادرات تسلیحات به اراضی اشغالی و تعلیق توافقنامههای اتحادیه اروپا با این رژیم شدند. برخی غیر اسرائیلیها نیز در این تجمع شرکت داشتند. معترضان پلاکاردهایی به زبان عبری با مضامین «باید در برابر نسلکشی ایستاد» و «نه به نکبت دوم» در دست داشتند.
همزمان، چند نماینده برجسته از حزب سوسیال دموکرات آلمان که شریک ائتلاف حاکم است، روز دوشنبه خواستار اعمال ممنوعیت تسلیحاتی علیه رژیم صهیونیستی شدند. دلیل این درخواست، نگرانیهای جدی از نقض حقوق بینالملل بشردوستانه و تشدید بحران انسانی در غزه عنوان شده است.
صدراعظم آلمان نیز روز سهشنبه شدیدترین انتقاد علنی خود از رژیم صهیونیستی را مطرح کرد. او حملات هوایی شدید به غزه را در راستای مقابله با حماس «غیرمنطقی» خواند و گفت: صادقانه بگویم، دیگر نمیدانم ارتش اسرائیل اکنون در آنجا چه میکند.
این اظهارات در یک کنفرانس مطبوعاتی در فنلاند بیان شد و منعکسکننده تغییرات گستردهتر در افکار عمومی آلمان و افزایش آمادگی رهبران سیاسی برای انتقاد از رژیم صهیونیستی از زمان حمله حماس در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ است.
از سوی دیگر، «یوهان وادهفول» وزیر خارجه آلمان از اظهارنظر مستقیم درباره احتمال ممنوعیت صادرات تسلیحات خودداری کرد، اما در گفتوگو با رسانههای آلمانی اظهار کرد: ما در آغاز یک مسیر حقوقی پیچیده هستیم. آنچه روشن است این است که ما به صلاحیت دادگاههای بینالمللی و قانون انسانی بینالمللی احترام میگذاریم و هر تصمیمی در این زمینه براساس آن اتخاذ خواهد شد.
وادهفول در گفتوگو با رسانه آلمانی با بیان اینکه حمایت تاریخی آلمان از رژیم صهیونیستی «نباید مورد سوءاستفاده قرار بگیرد» و افزود: حملات هوایی اسرائیل و کمبود غذا و دارو باعث شده وضعیت در غزه غیرقابل تحمل باشد. به نقطهای رسیدهایم که باید بهطور جدی در مورد اقدامات بعدی فکر کنیم.
او افزود: ما سلاحی صادر نخواهیم کرد که ممکن است در وارد آوردن آسیب بیشتر مورد استفاده قرار بگیرد و در حال حاضر هیچ درخواست جدیدی برای صادرات تسلیحات در حال بررسی نیست.
این اظهارات همزمان با افزایش درخواستها از سوی حزب سوسیال دموکرات برای توقف صادرات تسلیحات به رژیم صهیونیستی به دلیل نگرانی از اتهام همدستی در جنایات جنگی علیه آلمان مطرح شده است.
یوهان وادهفول همچنین گفت: مبارزه ما علیه یهودستیزی و حمایت کامل ما از حق موجودیت اسرائیل نباید در چارچوب جنگ جاری در غزه مورد سوءاستفاده قرار بگیرد. تصمیمگیری درباره صادرات سلاح در شورای امنیت ملی اتخاذ میشود که ریاست آن را صدراعظم بر عهده دارد و جلسات آن محرمانه است.
او مشخص نکرد که آیا این شورا تصمیم به تعلیق واقعی صادرات تسلیحات خواهد گرفت یا خیر.
این تغییر لحن در کشوری که حمایت از رژیم صهیونیستی را بهعنوان بخشی از «مسئولیت ویژه» ناشی از هولوکاست تلقی میکند، حائز اهمیت است و بازتابی از تغییرات گسترده در افکار عمومی آلمان است. هرچند این تحول به معنای فروپاشی روابط آلمان و رژیم صهیونیستی نیست، اما نشاندهنده تنشهایی بیسابقه در روابط دو طرف است.
این تحولات در حالی رخ میدهد که فردریش مرتس، پیش از این و در جریان کارزار انتخاباتی فوریه گذشته، وعده داده بود میزبان نخستوزیر رژیم صهیونیستی در آلمان خواهد بود، حتی در حالی که علیه او حکم بازداشت از سوی دادگاه کیفری بینالمللی صادر شده است. مرتس حتی تصویری از ساحل «زیکیم» واقع در منطقه نزدیک به غزه را در دفتر خود نگه میدارد.
قرار است مرتس در روزهای آتی تماس تلفنی با نتانیاهو برقرار کند اما از پاسخ به پرسشها در مورد صادرات تسلیحات آلمانی به رژیم صهیونیستی خودداری کرده است. یک مقام دولتی در کنفرانس خبری اعلام کرد که این مسئله در حوزه اختیارات شورای امنیت ملی تحت ریاست مرتس است.
در همین حال، مخالفت عمومی در آلمان با سیاستهای رژیم صهیونیستی افزایش یافته است. بر اساس نظرسنجی مؤسسه «Civey» که این هفته در روزنامه «تاگساشپیگل» منتشر شد، ۵۱ درصد از شهروندان آلمانی با صادرات تسلیحات به تلآویو مخالفاند.
همچنین، نظرسنجی مؤسسه «بیرتلسمان» نشان میدهد تنها ۳۶ درصد از آلمانیها دیدگاهی مثبت نسبت به رژیم صهیونیستی دارند، که نسبت به ۴۶ درصد در سال ۲۰۲۱ کاهش یافته است. همچنین تنها یکچهارم از آلمانیها احساس «مسئولیت ویژه» نسبت به تلآویو دارند.
انتهای پیام/