معاون علمی رئیس‌جمهور تاکید کرد:

لزوم عبور از تصمیم‌گیری‌های سلیقه‌ای برای توسعه کسب‌وکارهای فناور

دولت

101349
لزوم عبور از تصمیم‌گیری‌های سلیقه‌ای برای توسعه کسب‌وکارهای فناور

معاون علمی رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت اصلاح رویه‌های سلیقه‌ای در تصمیم‌گیری‌ها، گفت: گفت‌وگوی نهادهای متولی با کسب‌وکارها باید از جنس حل مسئله باشد، نه چالش‌سازی؛ ما در معاونت علمی با تمام توان، مسائل استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان را پیگیری می‌کنیم تا به نتیجه برسد.

ایران آنلاین: حسین افشین، معاون علمی رئیس‌جمهور در نشست «بررسی نقش دولت در تامین مالی اقتصاد دیجیتال» که با حضور جمعی از شرکت‌های فعال حوزه اقتصاد دیجیتال برگزار شد، ضمن اشاره به  چالش‌های توسعه متوازن در کشور، بر ضرورت اصلاح رویه‌های سلیقه‌ای در تصمیم‌گیری‌ها تأکید کرد و گفت: در بسیاری از موارد به‌جای رفع اشکالات ساختاری، تصمیمات سلبی اتخاذ و مسیرهای قانونی و اجرایی محدود می‌شود. این در حالی است که نقش نهادهای ناظر، باید تنظیم‌گری و نه مانع‌تراشی باشد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت،افشین، با تأکید بر این‌که باید رویکرد و نگرش‌‌ها نسبت به استارتاپ‌ها و کسب و کارها، حمایت‌گرانه باشد، افزود: می‌بایست در تعیین محدودیت‌ها و چارچوب‌ها، به یک بلوغ در تصمیم‌گیری برسیم. نیاز داریم گفت‌وگو کنیم؛ اما گفت‌وگویی که منجر به حل مسئله شود و چالش ایجاد نکند. باید نگاه‌مان از ایجاد چالش، به تعامل تغییر کند؛ گفت‌وگوی نهادهای متولی با کسب‌وکارها و مردم، باید نه از جنس چالش، بلکه از جنس حل مسئله باشد. مسیر توسعه نیازمند تدبیر، برنامه‌ریزی، انعطاف و به‌روزرسانی مستمر است و ایجاد محدودیت و ممنوعیت، ما را به مقصد نخواهد رساند.

او با بیان این‌که کسب‌وکارها باید از اطمینان نسبت به محیط فعالیت خود برخوردار باشند، افزود: مردم می‌توانند خود در تشخیص و انتخاب، درست عمل کنند و نباید به بهانه‌های مختلف، ارائه برخی خدمات یا کالاها به مردم، محدود یا ممنوع شود. بر این باورم که مردم آگاه‌تر از آن هستند که تصور می‌کنیم. اگر محصول یا خدمتی مطلوب آن‌ها نبوده و یا از کیفیت لازم برخوردار نباشد، آن را انتخاب نمی‌کنند و نباید مقررات را طوری تنظیم کنیم که اختیار مردم را نادیده بگیریم. 

افشین، با تأکید بر این‌که معاونت علمی، حامی و پیگیر مسائل شرکت‌های دانش‌بنیان، استارتاپ‌ها و کسب وکارهای دیجیتال در تعامل و هماهنگی با دیگر دستگاه‌ها است، تصریح کرد: به طور جدی در مورد مسائل و مشکلاتی که شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌ها با آن‌ها مواجه می‌شوند، حمایت و پیگیری‌ها را در دستور کار قرار می‌دهیم و تا جایی که مسأله حل شود، جلسه و هماهنگی را ادامه می‌دهیم البته این اقدامات را رسانه‌ای نمی‌کنیم و به دنبال حصول نتیجه هستیم. به طور مثال در مورد مسأله‌ای که اخیراً در حوزه دارو پیش آمده بود، با وزیر مربوطه گفت‌وگو کردم، نامه‌نگاری و پیگیری‌ها صورت گرفته و  قطعاً این موضوع حل خواهد شد. 

ضرورت پویایی در «مزیت رقابتی»

معاون علمی رئیس‌جمهور، با بیان این‌که یکی از دلایل کندی رشد زیست‌بوم نوآوری، عدم درک صحیح از پویایی مزیت رقابتی است، اظهار داشت: در ادبیات مکانیک، مفهومی به‌نام اصل کاهش اگزرژی یا افزایش آنتروپی مطرح است که از معبر این مفهوم ترمودینامیک، می‌توان دریافت که مزیت رقابتی در طول زمان کاهش می‌یابد. این یک اصل جهانی در کسب و کارها است و ارتباطی با نوع کسب‌وکار ندارد. کسب‌وکاری که امروز دارای مزیت است، در صورت عدم تحول و تطابق، این مزیت به مرور زمان از دست خواهد داد.

او با اشاره به این‌که برخی شرکت‌ها تصور می‌کنند رشد با تأمین مالی یا افزایش نیروی انسانی ممکن است، افزود: پنج عامل اصلی در کاهش مزیت رقابتی نقش دارند که از جمله آن‌ها می‌توان به نخوت و غرور ناشی از موفقیت، عدم هم‌ترازی رشد ذهنی با رشد مقیاس شرکت و عدم به‌روزرسانی مقیاس کسب و کار، دانش و مهارت‌ها اشاره کرد. کسب و کار هر روز با چالش‌های جدید روبه‌رو است و باید برای ماندن در محیط رقابت، هر روز این پویایی را در مواجهه با مسائل جدید حفظ کرد. موفقیت‌های اولیه ممکن است حس بی‌نیازی به تغییر را القا کند، اما این احساس سرآغاز افول خواهد بود؛ مزیت رقابتی، دارای محدودیت است و اگر این اصول را به درستی در کسب و کارمان درک و رعایت کنیم، تأمین مالی نوآورانه می‌تواند به رشد کسب و کار کمک کند.

معاون علمی رئیس‌جمهور در پایان تأکید کرد: ما قطعاً با کمک همدیگر، اقتصاد دیجیتال ایران را می‌سازیم، یا راهی برای ساختن و توسعه آن می‌یابیم، در این مسیر قطعاً نمی‌توانیم صرفاً تماشاگر باشیم و از تمامی ظرفیت‌های قانونی، فناورانه و زیرساختی کشور برای تحقق این مهم استفاده می‌کنیم.

 


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار دولت