وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در چهارمین همایش روز جهانی ایمنی غذا:

ایران جزو سه کشور اول منطقه مدیترانه شرقی در صنایع غذایی است

دولت

103525
ایران جزو سه کشور اول منطقه مدیترانه شرقی در صنایع غذایی است

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: گاهی تعجب می کنم که برخی افراد اعتقاد دارند آمارهای کشور نباید به دنیا ارائه شود. دیپلماسی سلامت به معنی تعامل بین المللی است و باید به دنیا بگوییم در حوزه صنایع غذایی از کشور ما بازدید کنید چراکه جزو سه کشور اول منطقه مدیترانه شرقی هستیم که این باعث افتخار است.

ایران آنلاین: محمدرضا ظفرقندی پیش از ظهر امروز دوشنبه، ۱۹ خردادماه در چهارمین همایش روز جهانی ایمنی غذا در مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما اظهار کرد: متاسفانه سه سال است وضعیت شاخص‌های حوزه سلامت که باعث بالا بردن رتبه کشور می‌شد را به سازمان‌های بین المللی ارائه نکرده‌ایم؛ مثلا وضعیت مرگ و میر مادران باردار که در حال حاضر ۲۲ در ۱۰۰ هزار تولد زنده و البته جزو چندین کشور اول دنیا هستیم، چرا نباید ارائه شود؟ در حالی که وضعیت کشور ما در این شاخص‌ها در سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ به سازمان جهانی بهداشت، گزارش نشده است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، ظفرقندی ادامه داد: در شاخص مرگ و میر نوزادان هم که کاهش قابل ملاحظه ای در کشور داشته‌ایم نیز آماری از کشور ما در دنیا در سه سال گذشته ارائه نشده است. باید با دیپلماسی سلامت، سطح علمی کشور در حوزه غذا را ارتقا داده و از دانش دیگران استفاده کنیم تا بتوانیم صادرات را رونق دهیم. مبنای صادرات این است که ثابت کنیم مواد غذایی تولیدی ایران، با کیفیت و سالم است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به شعار امسال روز جهانی ایمنی غذا، گفت: سرمایه گذاری برای تولید مبتنی بر دانش شعار امسال این روز است. استفاده از دانش در تولید غذا و نظارت و همچنین کالری مجاز و کیفیت غذا و نان بسیار مهم است. اگر در تولید غذا به جای دانش بر بازار تمرکز کنیم، شاهد چاقی و ابتلای کودکان به کبد چرب و ابتلای بزرگسالان به فشارخون بالا، دیابت و انواع بیماری‌ها می‌شویم.

ظفرقندی با اشاره به شیوع بالای گواتر در کشور در دهه‌های گذشته، خاطرنشان کرد: در آن دوره افراد زیادی را در مراکز درمانی می‌دیدیم که توده بزرگی در گردن خود داشتند و به گواتر مبتلا بودند که با اصلاح، کار علمی، مردمی و جامعه نگر، یُد به نمک افزوده شد و امروز دیگر بنده به عنوان جراح، موردی از این بیماری نمی‌بینم و اگر تیروئید، عمل می‌کنیم عمدتا مربوط به سرطان تیروئید است.

وی وظیفه وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو در تامین غذای سالم را مهم دانست و گفت: مرتبا باید فرایندها و کیفیت غذا، نان، روغن‌ها، پروتئین و قند بهبود یافته و ارتقا یابد. سبد غذایی تعریف شده علمی برای کودکان مهم است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: مظلوم ترین گروه در حوزه غذا، کودکان هستند چون به آن‌ها غذا داده می‌شود و حق انتخاب و تشخیص سلامت غذا را ندارند و به آن‌ها عادت داده می‌شود و ممکن است در بزرگسالی با چاقی، فشارخون بالا و دیابت روبرو شوند که ریشه در عادات غذایی از دوران کودکی دارد.

ظفرقندی با بیان اینکه ایمنی غذا به معنای سلامت غذا و میزان مجاز سموم هم اهمیت ویژه‌ای دارد، افزود: وزارت بهداشت در این زمینه با حدود ۷۰۰ نیروی انسانی و ظرفیت ۴۵۰ آزمایشگاه بر ۱۷ هزار واحد تولیدی غذا نظارت دارد. کارخانه‌ها نیز با واحدهای تحقیق و توسعه نقش اصلی در ارتقای کیفیت غذا دارند.  

وی با اشاره به اهمیت ایمنی، کیفیت و انرژی و کالری غذا، گفت: تامین غذای سالم حاصل کار مشترکی در مراحل کاشت، برداشت، تولید و مشارکت صنایع، وزارتخانه‌هایی مانند جهاد کشاورزی، صنعت، اقتصاد و بهداشت است. این مجموعه پیگیر هستند تا غذای سالم و با کیفیت در اختیار مردم قرار گیرد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه تامین غذای سالم به تنهایی وظیفه وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو نیست، افزود: برای تامین غذای سالم باید کار تیمی و دسته جمعی صورت گیرد تا این مهم به نتیجه برسد. یک غذای سالم و با کیفیت دارای ابعادی مانند کالری مورد نیاز بدن به ویژه برای کودکان است.

ظفرقندی با اشاره به تاکیدات فراوان آموزه‌های دینی در مورد غذا، گفت: یکی از این تاکیدات این است که به غذایی که مصرف می‌کنید، دقت کنید که چه می‌خورید.

وی با ابراز خرسندی نسبت به کاهش میزان اسیدهای چرب ترانس در روغن در کشورمان، گفت: خوشبختانه اقدامات خوبی در زمینه سبوس نان و نان کامل در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی انجام شده است.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار دولت