حمله آمریکا به ایران نتیجه معکوس خواهد داد

جهان

106349
حمله آمریکا به ایران نتیجه معکوس خواهد داد

روزنامه فایننشال تایمز در مطلبی، اقدام شب گذشته دولت «دونالد ترامپ» برای حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران را به رغم وعده‌هایش برای عدم ورود ایالات متحده به جنگ‌های خارجی، قمار بزرگی دانست که نه تنها خاورمیانه را به آتش می‌کشد، بلکه نتیجه معکوس هم خواهد داد.

ایران آنلاین:  ترامپ به رغم وعده خود مبنی بر دور نگهداشتن آمریکا از جنگ‌های جدید، در نهایت شب گذشته به حملات اسرائیل علیه ایران پیوست.

به نوشته این روزنامه، وی شب گذشته بزرگترین قمار خود در چهار سال و نیم از حضورش در کاخ سفید را با حمله به ایران و پیوستن به جنگ اسرائیل علیه جمهوری اسلامی انجام داد.

به گزارش ایرنا، فایننشال تایمز، هدف اصلی ترامپ را تضعیف ایران و نیروهای شیعی حاضر در خاورمیانه دانست و اینکه در نهایت تهران مرعوب شده به سرعت به جای تلافی به سمت حل و فصل مناقشه برود.

این روزنامه با طرح این ادعا که اگرچه ترامپ به حذف تهدید ادعایی هسته‌ای ایران دست یافته، خاطرنشان کرده است که این اقدام خطر بزرگ به آتش کشیدن خاورمیانه را به همراه دارد، امنیت ایالات متحده و اسرائیل را به خطر می‌اندازد و برای رئیس جمهوری که وعده داده بود آمریکا را وارد درگیری‌های جهانی نخواهد کرد، نتیجه معکوس خواهد داشت.

برایان کاتولیس عضو ارشد اندیشکده «موسسه خاورمیانه» مستقر در واشنگتن در این خصوص به فایننشال تایمز گفت: «هنوز مشخص نیست واکنش ایران در برابر حمله شب گذشته آمریکا به تاسیسات هسته‌ای ایران چه خواهد بود».

وی خاطرنشان کرد: «در حال حاضر مشخص نیست ظرفیت‌ها و اراده تهران چقدر است. باید به یاد داشته باشیم که شبکه ایران در سراسر منطقه همچنان از نقطه نظر عملیاتی مرگبار است».

فایننشال تایمز در بخشی دیگر، با اشاره به اظهارات ترامپ در دوران پیش از انتخابات که مدام با سرزنش روسای جمهور سابق خود را یک صلح طلب معرفی می کرد، آورده است: وی تحت فشار بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل، حمله به ایران را فرصتی مناسب و زمانی برای حفظ یک میراث به عنوان رهبری که تمایل به استفاده از قدرت نظامی آمریکا دارد، برشمرده است.

دانا استرول معاون پیشین دستیار وزیر دفاع در امور خاورمیانه و عضو کنونی اندیشکده «واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک»، تغییر رویکرد خصمانه ترامپ در قبال ایران را در تضاد با موضع قبلی وی دانست و گفت: «ترامپ بارها گفته بود که دیپلماسی را ترجیح می دهد و تمایلش برای دستیابی به توافق تاکید کرده بود. حالا، پنج ماه از دولت دوم او گذشته است و ایالات متحده را وارد درگیری مستقیم با ایران کرده است، بدون هیچ توضیح جدی برای مردم آمریکا و کنگره».

کریس ون هولن سناتور دموکرات نیز با ابراز خشم نسبت به اقدام دولت ترامپ برای حمله به تاسیسات هسته ای ایران، گفت: «جنگ عراق نیز با بهانه‌های واهی آغاز شد».

وی سپس با تاکید بر حمایت از اسرائیل، افزود: «اما ترامپ نباید در به راه انداختن این جنگ به نتانیاهو می‌پیوست».

از دیگر نمایندگان مخلف اقدام نظامی ترامپ علیه یاران، الکساندریا اوکازیو-کورتز عضو دموکرات مجلس نمایندگان است که خواستار استیضاح ترامپ به دلیل اقدام نظامی بدون مجوز کنگره آمریکا شد.

توماس ماسی نماینده جمهوری‌خواه این نهاد قانونگذار نیز اقدام ترامپ را خلاف قانون اساسی دانست.

آرون دیوید میلر مذاکره‌کننده سابق وزارت امور خارجه ایالات متحده در خاورمیانه که اکنون در اندیشکده کارنگی حضور دارد، گفت: «ترامپ از نظر سیاسی حاشیه امن زیادی برای ادامه جنگ دارد، به خصوص اگر ایران تلافی کند».

وی همچنین هشدار داد که این وضعیت ممکن ایست دیری نپاید، به ویژه اگر جنگ گسترش یابد یا بحران انرژی جدیدی ایجاد شود. وی موضوع کشته شدن نیروهای آمریکایی حاضر در منطقه ناشی از اقدام تلافی جویانه تهران و بهای نفت بیش از ۱۰۰ دلار در هر بشکه را از جمله موضوع‌های قابل تامل دیگر برشمرد.

جک رید دموکرات ارشد کمیته خدمات مسلح سنا، تصمیم ترامپ را قمار بزرگ وی خواند و گفت: «هیچ کس هنوز نمی‌داند که آیا این قمار نتیجه خواهد داد یا خیر.»

ایالات متحده آمریکا بامداد روز یکشنبه (یکم تیرماه) با تجاوز به سه سایت هسته‌ای فردو، نطنز و اصفهان، به جنگ نتانیاهو علیه ایران پیوست.

در پی این اقدام، سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه با صدور پیامی تاکید کرد: بر اساس منشور سازمان ملل متحد و مفاد آن که اجازه پاسخ مشروع در چارچوب دفاع از خود را می‌دهد، ایران تمامی گزینه‌ها را برای دفاع از حاکمیت، منافع و مردم خود محفوظ می‌دارد.

سازمان انرژی اتمی نیز در بیانیه‌ای با اعلام اینکه سایت‌های هسته‌ای کشور در فردو، نطنز و اصفهان طی اقدامی وحشیانه و مغایر با قوانین بین‌المللی، به ویژه معاهده عدم اشاعه سلاح‌های اتمی(NPT)، مورد تهاجم دشمنان ایران اسلامی قرار گرفت، تاکید کرد: اجازه‌ نخواهیم داد که مسیر توسعه این صنعت ملی متوقف شود.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هم از آغاز دور بیستم حملات ترکیبی موشکی-پهپادی علیه اهداف نظامی و مراکز صنعتی وابسته به صنعت نظامی در شهرهای حیفا و تل آویو خبر داد.

بامداد روز جمعه ۲۳ خردادماه، با آغاز حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به تهران و تعدادی از شهرهای ایران، شماری از فرماندهان نظامی، دانشمندان و مردم غیرنظامی به شهادت رسیدند.


انتهای پیام/
منبع: ایرنا
دیدگاه ها
آخرین اخبار جهان