تحلیلگرسیاسی از ریشه‌ها و پیامدهای جنگ ۱۲ روزه به «ایران» گفت؛

انسجام ملی در دفاع از میهن اسلامی

سیاست

106772
انسجام ملی در دفاع از میهن اسلامی

جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی به میهن اسلامی‌مان، دیروز با اعلام آتش‌بس متوقف شد. تحولات رژیم صهیونیستی در روزهای نخست جنگ برای همه آشکار ساخت که اسرائیل چه اهداف پیچیده و البته خطرناکی برای ایران در سر دارد.

رضوانه رضایی‌پور-  روزنامه‌نگار: مهم‌ترین این اهداف، تجزیه ایران و در صورت محقق نشدن این هدف، لیبی‌سازی یا سوریه‌سازی ایران است.  یعنی تبدیل ایران به کشوری بدون قدرت مرکزی، به استان‌ها و مراکز آشفته در هر بخش که دائم در یک جنگ داخلی باشد. این حقیقت و نیز سابقه تجاوزها، خشونت‌ها و وحشیگری‌های رژیم صهیونیستی، چه در منطقه و چه در ایران، سبب شد که ایرانیان با هر گرایش و هر سلیقه و رویکردی، بار دیگر در کنار هم قرار بگیرند و در مقابل دشمن متجاوز، یکصدا بایستند و اسرائیل و اصلی‌ترین حامی‌اش یعنی آمریکا را محکوم کنند.

در این جنگ جان‌های پاک بسیاری از دست رفت؛ سرداران رشید سپاه و فرماندهان عالی رتبه که نه در جنگ، بلکه با ترور به شهادت رسیدند. زنان و کودکان بیگناه و مردم غیرنظامی بیشماری که با موشک‌ها و بمب‌های اسرائیلی به درجه رفیع شهادت نائل آمدند. مجموعه‌ای از همه این تحولات بود که یکی از مهم‌ترین پیامدهای جنگ را رقم زد؛ انسجام ملی در دفاع از میهن اسلامی، در مقابل دشمنی که نه انسان می‌شناسد، نه قاعده اخلاقی و نه حقوق بین‌المللی و قواعد بشری. همین انسجام و البته به علاوه صلابت، استواری و پایمردی نیروهای مسلح در ارتش و سپاه بود که پیروزی امروز ایران را رقم زد. پیروزی ایران این بود که به رغم از دست دادن فرزندانش، در سپاه و ارتش یا در کوچه و خیابان، جنگ را در شرایطی به پایان برد که دشمن نتوانست هیچ یک از اهدافش را محقق کند.

مصطفی معین، وزیر علوم دولت اصلاحات در گفت و گو با «ایران»:

ایران مقاوم و دلیر پیروز این جنگ تحمیلی است

دیدگاه شما درباره تجاوز اسرائیل و حمله آمریکا به ایران و سایت‌های هسته‌ای چیست؟

اولاً که این تجاوزات ددمنشانه و احمقانه به ایران، از سوی تمامی وجدان‌های پاک و آگاه به شدت محکوم شده است. گفتم تجاوز ددمنشانه، چون با زیرپاگذاشتن تمامی قوانین بین‌المللی به کشوری در حال مذاکره برای پرهیز از جنگ، تجاوز کردند و ناجوانمردانه دستان پلیدشان را به خون صدها تن از ایرانیان مظلوم، از کودکان و زنان و غیرنظامیان گرفته تا دانشمندان متعهد این مرزوبوم و فرماندهان دلیر نظامی آغشته کردند و گفتم تجاوز احمقانه، به این دلیل که رژیم صهیونیستی با حمایت رئیس جمهوری ابله آمریکا، در توهم لیبیائی کردن ایران و با نیت شیطانی خود برای تحقق نقشه جدید خاورمیانه و نیز با تصور باطل بی‌تفاوتی، از‌هم‌گسیختگی ملّی یا وحشت و تسلیم ملت آگاه و سرسخت ایران در برابر تجاوز به آب و خاک مقدس خود، به بمباران مناطق مسکونی، بیمارستان‌ها و زیرساخت‌های کشورمان اقدام کردند.
 
 به نظر شما پیروز این جنگ کدام طرف بود؟

 از دیدگاه صاحب‌نظران سیاسی و راهبردی، تا این مرحله از این جنگ و تجاوز تحمیلی و علیرغم جان‌های پاکی که قربانی نظام ناعادلانه، وحشی و بی‌رحم جهانی شده‌اند، با ناکام ماندن نیات و نقشه‌های شوم دشمنان، پیروزی با ایران دلاور و مقاوم بوده است.
 
از حالا تحلیل ها درباره پیامدهای جنگ هم آغاز می شود. شما نتایج جنگ را چه می بینید؟

یکی از نتایج این جنگ تحمیل شده این بود که اولاً، نیروهای مسلح هوشیاری خود را بیش از پیش حفظ کنند و لحظه‌ای از توطئه‌‌های رنگارنگ دشمنان ایران بزرگ غفلت نکنند و این فرموده امام علی(ع) چراغ راه همیشگی آنان باشد که فرمود: «مرد جنگی باید همواره بیدار باشد، چرا که اگر خواب او را درربود، دشمنش بیدار است.» ثانیاً علیرغم مصیبت‌هایی که دامنگیر کشور شد و جان‌های پاکی که قربانی شدند، چه بسا باعث شود بلکه چهره دوست و دشمن برای مسئولان کشور روشن‌تر شود و ردپای بخشی از نفوذی‌ها و سرانگشتان خائن از وطن‌فروشان تروریست خارج‌نشین گرفته، تا نفوذی‌های موساد و دستگاه‌های جاسوسی شرق و غرب کشف و خنثی شود.
 
آینده این تجاوز و جنگ تحمیلی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

چنانچه با ادامه دفاع سلحشورانه و مقابله به مثل ویرانگر فرزندان ارتشی و سپاهی ملت، دشمن متجاوز آتش‌افروزی را خاتمه ندهد و جنگ به‌شکل فرسایشی ادامه یابد، تجربه پیروز جنگ تحمیلی ۸ ساله به ایران و سرنوشت شوم صدام برای نتانیاهو به نوع دیگری تکرار خواهد شد. همچنین در خاطره جمعی نسل ما، شکست ذلت‌بار ارتش وحشی آمریکا در ویتنام، پس از آن‌همه کشتار و اقدامات ضد بشری هنوز زنده و قابل تکرار است. اعلان آتش‌بس یکطرفه و ملتمسانه از سوی ترامپ در سحرگاه دیروز هم بیشتر به دلیل جلوگیری از پیامدهای وخیم اقتصادی و تلفات بیشتر انسانی در فلسطین اشغالی بوده است تا صلح‌طلبی دولت آمریکا. تمایل رئیس جمهوری خودشیفته ایالات متحده آمریکا این است که هم قهرمان جنگ و هم منادی صلح و هم نماد بلاهت باشد!
 
چشم‌انداز آینده جنگ یا صلح در منطقه خاورمیانه و وضعیت جهانی را در این ارتباط چگونه می‌بینید؟

تجاوزات ضدانسانی و حقوق بشر رژیم صهیونیستی و رهبرانش در فلسطین طی هفتاد سال گذشته و به ویژه نسل‌کشی و جنایت برعلیه بشریت در غزه و تجاوز کنونی‌اش به ایران از اذهان ایرانیان و جامعه بشری زدوده نخواهد شد. در چشم‌انداز میان‌مدت یا بلندمدت، پیش‌بینی می شود که افکار عمومی دنیا و اعتراضات بر علیه جنایات این رژیم غاصب و نخست‌وزیر تبهکار و محکوم شده‌اش در دادگاه لاهه رو به گسترش گذارد. آنها با دستان جنایتکار خودشان موجب تکرار تاریخ می‌شوند و امنیت روانی، سیاسی و زندگی را از صهیونیست‌ها و یهودیان افراطی و نژادپرست در جهان سلب خواهند کرد.   

ایران آنلاین
انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار سیاست