گروسی:

ایران، آژانس را از تدابیر حفاظتی نسبت به ذخایر اورانیوم آگاه کرده بود

جهان

106886
ایران، آژانس را از تدابیر حفاظتی نسبت به ذخایر اورانیوم آگاه کرده بود

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد ایران پیش از حملات اخیر، آژانس را از تدابیر حفاظتی خود نسبت به ذخایر اورانیوم غنی‌شده مطلع کرده بود.

ایران آنلاین: «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد که قبل از حمله آمریکا به تاسیسات هسته‌ای ایران، تهران آژانس را از اتخاذ «تدابیر حفاظتی» نسبت به ذخایر اورانیوم غنی‌شده خود آگاه کرده بود.

به گزارش ایسنا، گروسی همچنین اعلام کرد که این نهاد نمی‌داند حدود ۵۰۰ کیلوگرم اورانیوم بالقوه غنی‌شده ایران در کجا نگهداری می‌شود. او توضیح داد که مقامات ایرانی به او گفته‌اند اقدامات حفاظتی انجام داده‌اند، که ممکن است شامل جابه‌جایی این مواد باشد یا نباشد. گروسی افزود: «یک ابهام وجود دارد: این مواد کجاست؟ راه پاسخ به این سؤال، از سرگیری فعالیت‌های بازرسی در سریع‌ترین زمان ممکن است.»وی با تأکید بر اینکه برنامه نظارتی آژانس در ایران مختل شده، افزود: «در هر صورت، دانش فنی و ظرفیت صنعتی در ایران وجود دارد و هیچ‌کس نمی‌تواند آن را انکار کند.»

گروسی همچنین در واکنش به برخی گزارش‌ها مبنی بر اینکه برنامه هسته‌ای ایران تنها چند ماه به عقب رانده شده، گفت با این رویکرد که مدام تخمین‌هایی درباره مدت زمان باقی‌مانده برای دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای ارائه شود، موافق نیست؛ چراکه این‌گونه ارزیابی‌ها بیشتر به برداشت ناظران بستگی دارد تا واقعیت‌های فنی.

مدیرکل آژانس همچنین تصریح کرد: «ایده من این است که دوباره با ایران وارد تعامل شویم. چرا این گفت‌وگو در وین انجام نشود؟»

مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در پاسخ به پرسشی درباره آغاز دوباره نظارت‌های آژانس بر تاسیسات هسته‌ای ایران، گفت که در حال حاضر روند نظارت‌ها مختل شده است.

او با اشاره به حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی به این تاسیسات، مدعی شد: «آوار زیادی وجود دارد و احتمال می‌رود که مهمات عمل‌نکرده هم وجود داشته باشد. شرایط نظارت، عادی نیست.»


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار جهان