اجرای رایگان «پدر» در فصل همدلی؛ تقابل تفکرات و باورها

هنر

107441
اجرای رایگان «پدر» در فصل همدلی؛ تقابل تفکرات و باورها

کارگردان نمایش «پدر» تصمیم گرفته این اجرا را برای همدلی با مردم به دنبال جنگ رژیم صهیونی علیه ایران به مدت هشت شب به صورت رایگان روی صحنه ببرد؛ این نمایش چیزهایی را به مخاطب نشان می‌دهد که هیچ زنی از زندگی یک مرد نمی‌تواند ببیند.

ایران آنلاین: نمایش «پدر» اثر آگوست استریندبرگ نویسنده و نمایشنامه‌نویس برجسته‌ سوئدی، با برداشتی نو و اجرایی جسورانه در سالن شماره ۳ پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه رفته است. این نمایش روزهای پنجشنبه و جمعه گذشته به صورت رایگان برای مخاطبان به روی صحنه رفت و ۶ اجرای رایگان دیگر هم در روز جاری (یکشنبه) و روزهای پیش رو خواهد داشت.

به گزارش ایرنا، در خانه‌ای که سکوتش از فریاد بلندتر است، پدری در برابر زنی می‌ایستد که نه دشمن است، نه معشوق، بلکه چیزی میان این دو هست. «پدر» روایت فروپاشی ذهنی یک مرد است؛ جایی که مرز میان واقعیت و توهم، عشق و نفرت، قدرت و جنون به لرزه درمی‌آید. در بازی خطرناک ذهن‌ها، چه کسی پیروز خواهد شد؟ و آیا پیروزی اصلاً مفهومی دارد؟

این اثر با نگاهی مدرن و روان‌شناسانه، بُعد تازه‌ای از درام کلاسیک استریندبرگ را به نمایش گذاشته است. «پدر» روایتی پرتنش از فروپاشی یک نظام خانوادگی‌ است؛ داستان تقابل زنی باهوش و پرقدرت و مردی که به مرور، عقل خود را از دست می‌دهد.

این نمایش که ونداد صادقی، یاسمن فنائیان، ثمین افشار، مهدی اسکندری، هومان سلیمانی، مهسا تدین فرد و آرمین افتخارزاده نقش‌آفرینان آن هستند، روایت تقابل تفکرات و باورهاست. باوری که مرد بر اساس آن خود را محق می‌داند و در مقابل، مرد دیگری را به همان سببی که خود مرتکبش شده، شایسته مجازات.

نمایش «پدر» نخستین اجرای خود را ۲۲ خرداد ۱۴۰۴ در میان استقبال مخاطبان به روی صحنه برد و از همان شب همانند دیگر نمایش‌ها به دلیل شرایط جنگ متوقف شد.

ونداد صادقی کارگردان «پدر» در گفت وگو با خبرنگار تئاتر ایرنا با اشاره به دو اجرای رایگان این نمایش در روزهای پنج‌شنبه و جمعه گذشته اظهار داشت: به دلیل مشکلاتی که در کشور به وجود آمد و جنگ و یک سری اتفاقاتی که رخ داد، طبیعتا مردم این چند وقت درگیر تمرکز روی درمان، معیشت و... بودند.

او افزود: به همین دلیل، تصمیم گرفتیم بعد از این اتفاق و آتش بس، برای تغییر حال و هوای مردم و حمایت از آنها، این حمایت به صورت اجرای رایگان نمایش باشد امیدوارم با دیدن تئاتر این حال و هوا مقداری تغییر کند.

صادقی همچنین درباره نمایش «پدر» گفت: این نمایش چیزهایی را به مخاطب نشان می‌دهد که هیچ زنی از زندگی یک مرد نمی‌تواند ببیند و یک مرد در زندگی خودش خیلی بیشتر از آنچه که عام می‌بینند تحت فشار است.

او در عین حال درباره تفاوت نمایش «پدر»ی که در سال ۱۴۰۱ با بازی رضا کیانیان روی صحنه رفته بود با نمایشی که این روزها روی صحنه برده است، اظهار داشت: این دو با هم فرق دارند؛ آن نمایشنامه نوشته فلوریان زلر و این یکی کار آگوست استریندبرگ است. نمایشنامه‌ای که ما روی صحنه بردیم حاصل یک کار کلاسی بود.

کارگردان نمایش «پدر» گفت: ایده کار که بخواهد به ذهن من بیاید، کار کلاسی سر کلاس سعید روستایی بود که انجام دادیم و از این نمایشنامه خوشم آمد و دوست داشتم آن را به صحنه برسانم.

صادقی درباره تم نمایش و تقابل بین دو تفکر هم خاطرنشان کرد: نمایشنامه پدر از نظر من و چیزی که من برداشت کرده بودم؛ متنی است که شما هر فکتی راجع به آن بیاوری روی آن می‌نشیند. متنی است که در کارگردانی و بازی، دست کاملا باز است.

او ادامه داد: چیزی که من در این چند ماه تمرین از این متن فهمیدم، مرد داستان، یک مرد به شدت شریفی است که همه چیز خود را حاضر است به عشق خود ببازد و برای عشقش هر کاری حاضر است انجام دهد.

صادقی گفت: سعی کردیم تا جایی که می‌شود هم جنبه نظامی و ارتشی و هم جنبه علمی و عملی و در عین حال جنبه خانواده دوست بودن این فرد را نشان دهیم.

عوامل این نمایش عبارت از مجری طرح و مدیر تولید علی ‌زمانی، بازیگردان: آرمین ‌افتخارزاده، دستیار کارگردان و برنامه ریز: رضا ‌مقدمی، دستیاران کارگردان: هانیه ‌منصورآبادی، مهدی ‌باقری ‌فرد، آوا ‌ملک ‌محمدی، طراح صحنه و طراح لباس: اکرم ‌بایه است.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار هنر