سخنگوی دولت:
سایت های هسته ای کشور آسیب جدی دیده اند/ برای مذاکره تصمیمی گرفته نشده است
دولت
107907

سخنگوی دولت با بیان اینکه دشمنان، ایران و ایرانی را نشناخته اند، چون تمدن چند هزار ساله ما را ندارند، گفت: این میراث فرهنگی و ثروت تمدنی جلوگیری می کند از اینکه اجازه دهیم دشمن خارجی کوچکترین غباری بر عبای مقام معظم رهبری بنشاند.
ایران آنلاین: «فاطمه مهاجرانی» روز سه شنبه در نشست خبری هفتگی با خبرنگاران، افزود: دشمن در تجاوز و جنگ ۱۲ روزه حساب کرده بود که می تواند با زدن فرماندهان نظامی و نیروهای امنیتی کشور، مردم را به خیابان ها بکشاند و با ایجاد آشوب به هدف خود برسد، ولی زهی خیال باطل، چرا که ایرانیان را نشناخته اند. مردم ایران اجازه ندادند و اجازه نمی دهند که دشمن خارجی در کشور دست کاری کنند تا خللی در امور کشور ایجاد شود.
به گزارش ایرنا، سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه همراهی مردم، در طول تجاوز وحشیانه دشمن ، قاب همدلی را تکمیل کرد، افزود: ما در این جنگ تحمیلی ۱۲ روزه چیزهای بزرگ و مهمی بدست آوردیم.
مهاجرانی در ابتدای سخنان خود در این نشست با بیان اینکه در این روزها شاهد همبستگی و انسجامی شگفتانگیز در میان مردم و دستگاههای مختلف بودیم، گفت: قرارگاه شهید سلامی با همکاری اتاق اصناف و بسیج اصناف بهسرعت شکل گرفت و وارد عمل شد. مشاهدات میدانی نشان میدهد که در این دوره با کمترین میزان احتکار و گرانفروشی مواجه بودیم.
وی افزود: مردم با تمام توان وارد میدان شدند. جلوههای همدلی در رفتارهای روزمره آنان کاملاً مشهود بود. اینها مظاهر عینی همدلی و انسانیت در میانه بحران است.
سخنگوی دولت تایکد کرد: امنیت مردم، تامین و توزیع اقلام و کالاها، رسیدگی درمانی، بازگرداندن حجاج به کشور، پایداری اقتصادی از جمله اقداماتی بود که از همان لحظات نخستین این جنگ پیگیری و دنبال شد.
مهاجرانی در اعلام آخرین آمار شهدا و مجروحان جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی و آمریکا به مردم ایران، گفت: بنا بر اعلام وزارت بهداشت پنج هزار و ۶۴۶ مجروح در این جنگ به مراکز درمانی مراجعه داشتند؛ ۹۳۵ شهید تاکنون تقدیم وطن شده و ۱۴۰ زن و کودک در این ایام به شهادت رسیدند.
تدوین بسته حمایت از صنایع در دولت
مهاجرانی در پاسخ به سوالی درباره انتخاب وزیر اقتصاد در دوران جنگ و مهم ترین برنامه اقتصادی دولت در آینده اظهار داشت: در اثنای جنگ شاهد بودیم آقای مدنی زاده به عنوان وزیر اقتصاد منصوب شدند از اهداف دولت بهبود وضعیت تولید و رشد اقتصادی، کنترل نرخ تورم و بهبود معیشت مردم است برای ما مهم است که معیشت مردم دچار آسیب نشود و کمتر نیاز باشد که ما به سراغ راهبردهای حمایتی از مردم برویم و آن چیزی که زیست عادی مردم است ادامه یابد.
سخنگوی دولت ادامه داد: در همین راستا کنترل قیمت کالاهای ضروری را دنبال می کنیم، سیاست تنظیم بازار را در جاهایی که نیاز است دنبال می کنیم، موضوعاتی از جنس حمایت از کسب و کارها بسیار مهم است همان طور که می دانید که هر چه اقتصاد رشد پیدا کند و تولید بهتر شود معیشت مردم بهتر می شود، لذا حمایت از کسب و کارها و بازسازی زیرساخت هایی که لازم است بهبود یابد و ایجاد آن چیزی است که به عنوان الزامات تولید است.
وی گفت: یکی از موضوعاتی که به تولید آسیب می زند ناترازی هاست با اولویت قرار دادن تولید این موضوع را دنبال می کنیم، در همین راستا هم تدوین بسته ای برای حمایت از صنایع آسیب دیده از جنگ را در دستور داریم.
سایت های هسته ای کشور آسیب جدی دیده اند/ برای مذاکره تصمیمی گرفته نشده است
سخنگوی دولت در پاسخ به خبرنگار ایرنا درباره ادعای رئیس جمهور آمریکا مبنی بر درخواست ایران برای مذاکره و این که سایت های هسته ای ایران کاملا نابود شده است اظهار داشت: بله سایت های هسته ای ما آسیب جدی دیده اند و مقامات مختلف هم تاکید کرده اند.
مهاجرانی افزود: درمورد مذاکره هم همان طور که وزیر و سخنگوی وزارت خارجه اعلام کردند هنوز تاریخی اعلام نشده و محتمل هم هست که خیلی نزدیک نباشد اما تصمیم گیری هم در این زمینه انجام نشده است.
پیگیری های بین المللی برای رسیدگی به جنایات رژیم صهیونیستی
سخنگوی دولت درباره اقدامات دولت در نهادهای بینالمللی و شورای امنیت در واکنش به تجاوز رژیم صهیونیستی،گفت: اقدامی که رژیم صهیونیستی انجام داده است از منظر کیفری و بینالمللی یک جنایت محسوب میشود. به همین دلیل، از همان روز جمعه و در اولین ساعات، مکاتبات ما با شورای امنیت سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری آغاز شد.
وی افزود: حداقل ۱۰ مکاتبه با دبیرکل سازمان ملل و نهادهای مرتبط از جمله شورای امنیت صورت گرفته است و سه جلسه مشخص نیز در سطح شورای امنیت برگزار شده است.
مهاجرانی ادامه داد: مستندسازی این جنایات به طور دقیق در حال انجام است و کمیته حقوقی ویژهای در سطح معاونت حقوقی ریاست جمهوری برای این موضوع تشکیل شده است.
سخنگوی دولت عنوان کرد: کمیته ملی حقوق بشردوستانه جمهوری اسلامی ایران، که ریاست آن بر عهده جمعیت هلال احمر است و اعضایی از وزارت کشور، وزارت امور خارجه، وزارت بهداشت و درمان، دادگستری و نیروهای مسلح دارد، تشکیل جلسه داده و در راستای پیگیریهای حقوقی، کار خود را دنبال میکند.
مهاجرانی یادآور شد: شکایتهای متعددی در حوزههای مختلف از جمله محیط زیست، حقوق بشردوستانه و کیفری بینالمللی به نهادهای بین المللی ذیربط ارائه شده است.
ایران در طول تاریخ استوار و پایدار مانده است
سخنگوی دولت درخصوص تحلیل فروپاشی تابآوری اجتماعی در رژیم صهیونیستی و تابآوری و انسجام مردم ایران و برنامه عملیاتی دولت برای تقویت این رکن مهم امنیت ملی گفت: ما دو ثروت بسیار مهم داریم؛ نخست، ثروت تمدنی ایران است. ایران، با تمدنی چند هزار ساله، فراز و فرودهای بسیاری را پشت سر گذاشته و در طول تاریخ پرفراز و نشیب خود، همواره ایران باقی مانده است. از حمله مغول گرفته تا شهریور ۱۳۲۰ و دوران دفاع مقدس، ایران همواره استوار و پایدار مانده است.
مهاجرانی اضافه کرد: نکتهای که برای دولت ضروری است، بازنگری در رفتار خود با مردم و بازگشت بیشتر به آنان است. برای افزایش تابآوری اجتماعی، باید به مسائل محیط زیست، اقتصاد قدرتمند که به زیست شرافتمندانه مردم کمک میکند و جامعهای منسجم و آماده، توجه ویژه شود. استفاده از راهبردهایی مانند هنر، حاکمیت مسئولیتپذیر، پاسخگویی بیشتر به مردم و ارتقای کیفیت زندگی، از جمله مواردی است که میتواند موثر باشد.
توجه به همه اقشار مردم و شنیدن همه صداها باید با جدیت دنبال شود
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: در همین راستا، پیوند دانشگاه با جامعه، تشکیل شبکههای نخبگانی و ایجاد فضای گفتگوی ملی اهمیت بسیاری دارد. آنچه در چند روز اخیر شاهد بودیم، خودی و ناخودی نکردن، تفکیک نکردن و به رسمیت شناختن همه ایرانیان، یعنی همه کسانی که دل در گرو این آب و خاک دارند، است. طبیعی است که به رسمیت شناختن همه صداها، نام بردن از آنها و دادن فرصت سخن به آنها از موضوعات مهمی است که باید با جدیت دنبال شود.
هویت دینی و ملی در کنار هم قرار دارند
مهاجرانی بیان کرد: از سوی دیگر، تاکید بر هویت دینی نیز یکی از موضوعات بسیار مهم است که در حال حاضر در آن قرار داریم. در کتاب ارزشمند «خدمات متقابل ایران و اسلام» به خوبی ذکر شده که ایران و اسلام در هم تنیدهاند و تفکیک هویت دینی از هویت ملی کار معناداری نیست. امروز هویت دینی و ملی در کنار هم قرار دارند.
وی افزود: اگر میگوییم «ایران حسین، تا ابد پیروز است»، این جمله شامل مسیحیان، کلیمیان و زرتشتیان نیز میشود؛ چرا که آنها نیز باورهایی نسبت به این شخصیتهای بزرگ دارند. بنابراین، تقویت این هویت اساسی، یکی از راههای مهم در مسیر انسجام ملی است.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره میزان خسارات وارد شده به منازل مسکونی و اداری در جنگ ۱۲ روزه و بحث اسکان آسیب دیدگان، گفت: طبق آماری که سازمان مدیریت بحران اعلام کرده است، ۳۵۰۰ واحد مسکونی در کشور آسیب دیده است که ۳۳۲ واحد مسکونی در تهران است. برخی از منازل تخریب کامل شده اند، برخی نیازمند بازسازی و تعمیرات اساسی است و برخی نیز آسیب های جزیی دیده اند.
اولویت نخست دولت، اسکان آسیب دیدگان است
مهاجرانی افزود: اولویت نخست دولت، اسکان آسیب دیدگان است و به همین دلیل اسکان بسرعت در حال پیگیری است که در این زمینه باید از شهرداری تشکر کنم. همچنین با دستور وزیر میراث فرهنگی و گردشگری و وزارت ارشاد اسلامی هتل لاله برای اسکان آسیب دیدگان در نظر گرفته شده است، هتل های ورزش، شیان، شهر و چند هتل دیگر که در اختیار شهرداری است برای اسکان آسیب دیدگان در نظر گرفته شده است. در کنار آن همه سازمان هایی که مراکز اسکان داشتند در اختیار آسیب دیدگان قرار گرفته است.
وی تاکید کرد: اغلب این خدمات کاملا رایگان است. آقای صالحی امیری، وزیر گردشگری و صنایع دستی هم گفت که اتحادیه هتل داران اعلام کرده اند که هتل ها و مراکز بوم گردی بین ۲۰ تا ۵۰ درصد تخفیف برای کسانی که اقامت طولانی تری داشته باشند قایل است.
مهاجرانی با بیان این که بنیاد مسکن متولی اصلی جمع آوری داده ها درمورد خسارت ساختمان ها، است گفت: نکته ای که رییس جمهور بر آن تاکید داشت این بود که حجمی از کار به خود دستگاه ها واگذار شود به طور مثال اگر کسی نیروی وزارت بهداشت و درمان است و منزلش آسیب دیده خود وزارت بهداشت متولی ساخت آن شود. در دانشگاه ها در همان ایام جنگ با دستور وزیر علوم کار شروع شد و خود دانشگاه ها متولی حل موضوع بازسازی ها شدند. البته برخی واحدهای تجاری ما هم آسیب دیده است که داده ها درحال جمع آوری است و تصمیم گیری برای پرداخت وام هایی برای ودیعه مسکن و بازسازی ها متعاقبا اعلام می شود.
کالابرگ الکترونیک براساس نوبت به هفت دهک پرداخت می شود
سخنگوی دولت درباره اختصاص کالا برگ الکترونیک به سه دهک درحالی که قرار بود به هفت دهک پرداخت شود،گفت: همانطوری که قبلا اعلام شده است سیاست دولت بر این است همان هفت دهکی که کالابرگ را دریافت کرده اند، همچنان دریافت کنند. اما با توجه به اولویت های بودجه ای که دولت در دستور کار دارد پرداخت ها به نوبت انجام می شود.
وی گفت: برای دهک های اول تا سوم رقم ۵۰۰ هزار تومان به ازای هر فرد خانوار برای خرید یازده قلم کالای اساسی در نظر گرفته شد و ۲۸ میلیون نفر را پوشش داده است. دولت بر عهدی که قول داده پایبند است و این کار انجام می شود.
انتهای پیام/