اقدامها و مواضع بارزانی در جنگ ۱۲ روزه
سیاست
107953

رئیس اقلیم کُردستان عراق در جریانِ جنگ ۱۲ روز تحمیلی، با اعلام مواضع صریح و نیز محکومیت اقدام جنایتکارانه رژیم صهیونیستی و همچنین تقویت و برقراری امنیت ویژه در مرزهای مشترک ایران و اقلیم، اقدامهای قابل تأملی را در این زمینه ایفا کرد.
ایران آنلاین: همزمان با رقمخوردن فصلی جدید در روابط تهران-اربیل، «نچیروان بارزانی» رئیس اقلیم کُردستان عراق، در جنگ ۱۲ روزه تحمیلی، تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران را محکوم کرد و در ۲ اقدام جداگانه هم به همه احزاب کُرد تذکر جدی داد و با اعزام نیروهای نظامی، باعث تقویت و ثبات در مرزهای مشترک میان جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کُردستان شد.
محکومیت تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران
به گزارش ایسنا، بارزانی در اولین اقدام فوری خود در روز جمعه ۲۳ خرداد ماه ۱۴۰۴ (۱۳ ژوئن ۲۰۲۵) و در نخستین ساعاتِ تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران، با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد که «حملات اسرائیل به جمهوری اسلامی ایران و همچنین به کار بردن نیروی نظامی برای حل مناقشات را محکوم میکنیم. این اتفاقات، آرامی و ثبات منطقه را پیچیدهتر میکنند و باعث تهدید برای امنیت و ثبات منطقهای و بینالمللی خواهند شد. مقابله و راهکار نظامی، وضعیت را بغرنجتر خواهد کرد. در این لحظات حساس، وظیفه جامعه بینالمللی است که در این زمینه، عکسالعمل سریع و فوری داشته باشد و تلاش کند تا اوضاع از این پیچیدهتر نشود و هر چه زودتر، راهکارهایی برای جلوگیری از تشدید وضعیت موجود اتخاذ کنند».
تذکر جدی به همه احزاب کُردی در اقلیم کُردستان و جلوگیری از تحرکات آنها
بر اساس تأکید ویژه رئیس اقلیم کُردستان عراق، در دومین اقدام، به همه احزاب کُرد که در اقلیم کُردستان عراق سکونت دارند؛ به صورت جدی تذکر داده شد که بر اساس توافقنامه امنیتی میان عراق و ایران، حقِ هیچگونه تحرک و فعالیت نظامی را در مرزهای مشترک میان ایران و اقلیم کُردستان عراق نباید داشته باشند.
تقویت مرزهای مشترک میان ایران و اقلیم کُردستان
بارزانی در سومین اقدام فوری خود نیز با اعزام نیروهای نظامی و امنیتی، باعث تقویت و ثبات در مرزهای مشترک میان ایران و اقلیم کُردستان شد و آن منطقه استراتژیک را از هر گونه آسیب و گزندی در امان داشت و بر اساس توافقنامه امنیتی میان عراق و ایران، از تحرکات و فعالیتهای احزاب کُرد ایرانی ساکن در اقلیم کُردستان، جلوگیری کرد.
تماس تلفنی با عراقچی
در روز دوشنبه ۲۶ خرداد ماه ۱۴۰۴ (۱۶ ژوئن ۲۰۲۵) و در چهارمین روز از این جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران از اقدامات اخیرِ رئیس اقلیم کُردستان عراق، اطلاع پیدا کرد. طرفین در یک تماس تلفنی آخرین اتفاقات عملیات نظامی و پاسخ نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به رژیم صهیونیستی را مورد بررسی قرار دادند و درباره تأثیرات و پیامدهای آن بر منطقه به گفتوگو و تبادل نظر پرداختند.
در ادامه این گفتوگوی تلفنی هر دو طرف، بر حفظ آرامش، برقراری ثبات و همچنین پرهیز از تشدید وضعیت موجود، ناامنی و نیز جلوگیری از تنشها و دورنگهداشتن منطقه از درگیریهای بیشتر، همعقیده بودند و در این باره، بر نقش مؤثر جامعه بینالمللی برای توقف درگیرهای نظامی و حل اختلافات، از طریق راهکارهای مسالمتآمیز تأکید کردند.
در بخش دیگری از این ارتباط تلفنی، طرفین به اجرای مفاد توافقنامه امنیتی میان کشورهای عراق و جمهوری اسلامی ایران اشاره کردند و رئیس اقلیم کُردستان، بر پایبندی اقلیم به این توافقنامه تأکید کرد.
تعطیلی کامل پایگاه هوایی «الحریر» آمریکا در نزدیکی اربیل
در روز یکشنبه یکم تیر ماه جاری، بعد از حملات آمریکا به تأسیسات هستهای ایران، رسانههای منطقه از تعطیلی کامل پایگاه هوایی «الحریر» آمریکا در نزدیکی شهر اربیل در اقلیم کُردستان عراق و اتخاذ تدابیر امنیتی شدید در آن، خبر دادند.
استقبال از آتشبس
بارزانی در روز سهشنبه سوم تیر ماه جاری (۲۴ ژوئن ۲۰۲۵) و در نخستین ساعاتِ توقف این جنگ تحمیلی، در پیام رسمی خود اعلام کرد: از اطلاعیه رئیسجمهور ترامپ، درباره آتشبس ایران ـ اسرائیل استقبال میکنم. اعتقاد راسخ دارم که تنها راه برای حفظ ثبات، آرامش و توسعه مداوم در خاورمیانه، گفتوگوی همه جانبه، بنیادین و تفاهم میان همه طرفهاست. از رئیسجمهور ترامپ و دیگر رؤسا و رهبران برای پایبندی به دیپلماسی و حل مسالمتآمیز مناقشات در این لحظات سخت، تشکر و قدردانی میکنم.
انتهای پیام/