رئیس سازمان بورس:

صف فروش در بورس در حال کوتاه شدن است/ بهبود بازار سرمایه در روزهای آینده

بازار

108119
صف فروش در بورس در حال کوتاه شدن است/ بهبود بازار سرمایه در روزهای آینده

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با تاکید بر اینکه تصمیمات لازم برای تامین منافع اکثریت فعالان بازار اتخاذ شده است، ابراز امیدواری کرد که با تداوم فروکش کردن التهابات و اجرای برنامه‌های مرحله‌ای حمایتی، ثبات و آرامش به بازار سرمایه بازگردد.

ایران آنلاینحجت الله صیدی در چهارمین روز بازگشایی بازار سهام پس از تعطیلی ۱۲ روزه به‌دنبال تنش نظامی اخیر، به تشریح روند تصمیم‌گیری و تمهیدات حمایتی این سازمان در مدیریت بازار سرمایه پرداخت و اظهار داشت: تصمیم‌گیری‌ها طی جلسات مستمر و با استفاده از نظرات کارشناسان، با هدف تأمین منافع اکثریت فعالان بازار و حفظ نقدشوندگی اتخاذ شد.

به گزارش ایرنا، صیدی درباره جزئیات تعطیلی بازار در ایام بحرانی اخیر گفت: پس از حملات صورت‌گرفته و جان‌باختن جمعی از سرداران و دانشمندان کشور، رصد اوضاع و بررسی سناریوهای مختلف با بهره‌گیری از تجربیات بحران‌های داخلی و خارجی در دستور کار سازمان قرار گرفت. با توجه به شرایط اضطراری و غیرقابل پیش‌بینی بودن تبعات آن، جلسات متعددی با هیات‌ مدیره، شورای عالی بورس و مشورت با کارشناسان اقتصادی، امنیتی و آینده‌پژوه تشکیل شد تا بهترین تصمیم در زمینه تعطیلی و سپس بازگشایی بازار اتخاذ شود.

رئیس سازمان بورس با اشاره به ادامه جلسات تا پایان تعطیلی گفت: در این مدت سناریوهای مختلف از جمله تداوم تعطیلی، باز بودن بازار با محدودیت دامنه نوسان و اقدامات حمایتی مورد بررسی قرار گرفت. نهایتاً پس از اجماع نظر، بازار با آمادگی کامل و برنامه حمایتی بازگشایی شد.

وی در خصوص مکانیزم تصمیم‌گیری افزود: در سازمان اتاق فکر که متشکل از اقتصاددانان، جامعه‌شناسان و کارشناسان ارشد بازار سرمایه فعال است، به همراه هیات‌مدیره و شورای عالی بورس، گزینه‌های مختلف بررسی و اولویت بندی شد تا تصمیم نهایی اتخاذ شود.

صیدی خاطر نشان کرد: طبیعت بازار سرمایه با تعارض منافع گروه‌های مختلف عجین است و نمی‌توان انتظار داشت همه ذی‌نفعان از یک تصمیم رضایت کامل داشته باشند.

رئیس سازمان بورس با بیان اینکه تصمیمات حمایتی تنها به خرید سهام توسط صندوق‌ها محدود نمی شود، اظهار داشت: برنامه‌ریزی برای حمایت از نقدشوندگی و ثبات بازار با مشارکت حقوقی‌های دولتی و شبه‌دولتی، بانک مرکزی، صندوق توسعه و ناشران انجام شد. حتی در روزهای ابتدایی بازگشایی، افزایش حجم معاملات و کاهش صف‌های فروش نشان‌دهنده اعتماد سرمایه‌گذاران به تصمیمات اتخاذشده بود.

وی همچنین تأکید کرد: در حوزه تصمیم‌گیری همواره اولویت سازمان حفظ منافع کلیت بازار است، نه منفعت گروه خاصی. مدیران بورسی نیز به‌لحاظ قانونی حق سهامداری ندارند و سیاست‌ها بر اساس خرد جمعی و با پرهیز از رفتارهای هیجانی یا واکنش به فضای مجازی اتخاذ می‌شود.

صیدی ابراز امیدواری کرد با تداوم فروکش کردن التهابات و اجرای برنامه‌های مرحله‌ای حمایتی، ثبات و آرامش به بازار سرمایه بازگردد و سرمایه‌گذاران حقیقی و حقوقی با اطمینان بیشتری به فعالیت‌های خود ادامه دهند.

وی متذکر شد، در روز اول بازگشایی صف فروش‌ بالا بود اما از روز سوم و چهارم صف‌ها کمتر و برخی نمادها سبز شدند؛ فکر می‌کنم روزهای ۱۱ و ۱۶ تیر بازار بهتر از امروز باشد؛ حتی اگر دوباره تنش نظامی یا تحریم تشدید شد، بسته به شرایط و شدت بحران تصمیم گیری های لازم را در خصوص توقف معاملات یا محدود کردن دامنه نوسان خواهیم داشت.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار بازار