درخواست حماس برای آزادی شماری از رهبران برجسته فلسطینی در توافق آتشبس
جهان
108859

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) خواستار آزادی رهبران برجسته فلسطینی در توافق آتشبس شد.
ایران آنلاین: روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» نوشت که جنبش مقاومت اسلامی حماس در چارچوب توافق تبادل اسرا، خواستار آزادی تعدادی از رهبران برجسته فلسطینی از جمله مروان البرغوثی، احمد سعدات و عبدالله البرغوثی شده است. این توافق میتواند به آزادی حدود ۱۰۰۰ اسیر فلسطینی منجر شود.
بر اساس گزارش النشره، روزنامه عبری «یدیعوت آحارونوت» فاش کرد که جنبش حماس در چارچوب توافق تبادل اسرا، خواستار آزادی تعدادی از رهبران برجسته فلسطینی از زندانهای رژیم صهیونیستی است. فهرست اسرای مورد نظر حماس شامل شخصیتهای برجستهای مانند مروان البرغوثی، رهبرجنبش فتح، احمد سعدات، دبیرکل جبهه خلق برای آزادی فلسطین و عبدالله البرغوثی، یکی از رهبران جنبش حماس است.
به نوشته این روزنامه عبری، در صورت نهایی شدن توافق، احتمال آزادی حدود ۱۰۰۰ اسیر فلسطینی وجود دارد که دستکم ۱۰۰ نفر از آنها به حبس ابد محکوم شدهاند.
به گزارش ایسنا، برآورد میشود که در ازای آزادی ۱۰ اسیر و انتقال پیکر ۱۸ شهید، جنبش حماس خواستار آزادی برخی از حساسترین و خطرناکترین اسرا از نظر رژیم صهیونیستی است. این اسرا به دلیل مشارکت در عملیاتهایی که به کشته شدن دهها اسرائیلی منجر شده، محکوم شدهاند.
از جمله نامهایی که در این توافق مطرح شدهاند، میتوان به حسن سلامه (محکوم به ۴۶ سال حبس به دلیل برنامهریزی عملیاتهایی که حدود ۱۰۰ اسرائیلی در آنها کشته شدند)، عباس السید (محکوم به ۳۵ سال حبس به عنوان یکی از مسئولان حمله به هتل «بارک» در سال ۲۰۰۲) و ابراهیم حامد (یکی از رهبران حماس در کرانه باختری در جریان انتفاضه دوم و معاون صالح العاروری که اوایل سال جاری میلادی ترور شد) اشاره کرد.
منابع فلسطینی معتقدند که حماس با این توافق نه تنها به دنبال آزادی اسرا است، بلکه قصد دارد صحنه سیاسی فلسطین، به ویژه در کرانه باختری، را بازسازی کند. برخی از این رهبران در میان مردم از محبوبیت بالایی برخوردار هستند و آزادی آنها میتواند معادلات داخلی را دگرگون کند.
دور دوم مذاکرات غیرمستقیم میان جنبش حماس و هیئت مذاکرهکننده رژیم صهیونیستی قرار است به زودی در دوحه آغاز شود. انتظار میرود که در این دور از مذاکرات، طرفین تلاش کنند تا به توافق نهایی نزدیکتر شوند و اختلافات باقیمانده را برطرف کنند.
این مذاکرات در حالی برگزار میشود که تنشها در منطقه همچنان ادامه دارد و رژیم صهیونیستی به حملات خود علیه مردم فلسطین ادامه میدهد. جنبش حماس تأکید کرده است که هرگونه توافق باید به پایان محاصره غزه و توقف حملات اشغالگران منجر شود.
انتهای پیام/