گزارش ویژه از سفرهای غیر رسمی پزشکیان به شمال غرب کشور؛

از حضور معنوی و همدلانه در عزای حسینی تا بررسی میدانی وضعیت توسعه استان‌های اردبیل و گیلان

دولت

109102
از حضور معنوی و همدلانه در عزای حسینی تا بررسی میدانی وضعیت توسعه استان‌های اردبیل و گیلان

رئیس‌جمهور در ایام سوگواری محرم با سفر به استان‌های شمال‌غربی کشور، ضمن حضور در آیین‌های مذهبی، برنامه‌های نظارتی و توسعه‌ای را نیز پیگیری کرد.

ایران آنلایندر ایام عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین(ع)، رئیس‌جمهور با حضور در سه استان آذربایجان شرقی، اردبیل و گیلان، علاوه بر شرکت در مراسم مذهبی و عزاداری تاسوعا و عاشورای حسینی، به صورت میدانی از وضعیت پروژه‌های اولویت‌دار این مناطق بازدید و مسائل اجرایی، عمرانی و زیرساختی را از نزدیک بررسی کرد.

به گزارش ایرنا، این سفرها که در چارچوب برنامه‌های غیررسمی و سرزده پزشکیان انجام شد، با هدف ارزیابی وضعیت استان‌ها، تعامل نزدیک با مدیران استانی و بررسی پیشرفت طرح‌های کلان توسعه‌ای در منطقه شمال‌غرب کشور صورت گرفت.

حضور در مراسم تاسوعا و عاشورای حسینی در آذربایجان شرقی

در نخستین بخش این برنامه، رئیس‌جمهور روز شنبه ۱۴ تیرماه، همزمان با تاسوعای حسینی (ع)، وارد استان آذربایجان شرقی شد و در آیین‌های عزاداری باشکوه تاسوعا در شهر تبریز حضور یافت. دکتر پزشکیان با حضور در دسته‌های عزاداری سنتی و مذهبی موسوم به «شاه‌حسین‌گویان» که یکی از نمادهای عزاداری در منطقه شمال‌غرب محسوب می‌شود، ضمن ادای احترام به شعائر دینی، بر جایگاه والای فرهنگ عاشورایی در حفظ هویت دینی، اجتماعی و تاریخی کشور تأکید کرد.

روز یکشنبه۱۵ تیر ماه، در روز عاشورای حسینی (ع)، دکتر پزشکیان با حضور در میان عزاداران تبریزی، نماز جماعت ظهر و عصر را در مصلی امام خمینی(ره) تبریز و به امامت حجت‌الاسلام والمسلمین مطهری اصل نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه تبریز، اقامه کرد. اقدامی که نشانه‌ای روشن از اهتمام به ارزش‌های دینی و حضور مسئولان ارشد کشور در کنار مردم، به ویژه در مناسبت‌های فرهنگی و مذهبی محسوب می‌شود.

سفر به اردبیل و بررسی میدانی مسائل اجرایی استان

در ادامه، روز دوشنبه ۱۶ تیر، رئیس‌جمهور به استان اردبیل سفر کرد و در نشستی با استاندار، معاونان و مدیران کل دستگاه‌های اجرایی استان، گزارشی جامع از وضعیت موجود، اقدامات انجام‌شده و اولویت‌های توسعه‌ای دریافت کرد. در این جلسه، مدیران استانی ضمن تشریح پروژه‌های نیمه‌تمام و نیازهای زیرساختی اردبیل، پیشنهادات و راهکارهایی برای تسریع در اجرای طرح‌های عمرانی، بهبود وضعیت معیشت مردم و فعال‌سازی ظرفیت‌های اقتصادی منطقه ارائه کردند.

پزشکیان در این نشست، با تأکید بر ضرورت افزایش بهره‌وری و هم‌افزایی در نظام مدیریتی استان، خواستار برنامه‌ریزی منسجم، شفافیت در اجرای پروژه‌ها، و تمرکز بر اقدامات اولویت‌دار با بیشترین میزان اثرگذاری اجتماعی و اقتصادی شد.

رئیس‌جمهور همچنین بر لزوم ارتباط مستمر میان مدیران استانی و دولت مرکزی برای رفع موانع اجرایی تأکید کرد.

سفر سرزده به گیلان و بازدید از بندر آستارا

در بخش پایانی این سفر، رئیس‌جمهور بعد ازظهر دوشنبه وارد استان گیلان شد و با سفر به شهرستان آستارا، از وضعیت بندر این شهر و پروژه‌های زیرساختی مرتبط بازدید کرد. در این بازدید میدانی، دکتر پزشکیان از نزدیک در جریان روند لایروبی، توسعه اسکله، و تجهیز امکانات بندری آستارا قرار گرفت و بر ضرورت تسریع در عملیات اجرایی و بهره‌برداری هرچه سریع‌تر از این بندر استراتژیک تأکید کرد.

همچنین در نشست برگزار شده با حضور استاندار گیلان، فرماندار آستارا و مدیران ارشد استانی، مسائل مربوط به توسعه تجارت مرزی، تقویت صادرات، ارتقاء بهره‌وری در بنادر شمالی و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود مورد بررسی قرار گرفت.

رئیس‌جمهور با اشاره به توافقنامه تجارت آزاد میان جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا، یادآور شد که بهره‌برداری از ظرفیت‌های لجستیکی آستارا به‌عنوان یکی از کریدورهای مهم ترانزیتی، می‌تواند نقش بسزایی در افزایش سهم ایران در مبادلات منطقه‌ای ایفا کند.

پزشکیان تأکید کرد: با توجه به حذف تدریجی تعرفه‌های تجاری با کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا از جمله روسیه، قزاقستان و ارمنستان، بنادر شمالی کشور به ویژه آستارا باید به‌سرعت به زیرساخت‌های متناسب با تجارت منطقه‌ای تجهیز شوند تا امکان بهره‌گیری کامل از مزایای توافق‌نامه‌های اقتصادی فراهم شود.

نشست جمع‌بندی و تأکید بر پیگیری مستمر

در پایان این سفر، دکتر پزشکیان در نشستی جمع‌بندی با استاندار و مدیران استانی گیلان، ضمن ارزیابی کلی اقدامات و مسائل طرح‌شده در این سفر، بر پیگیری مستمر موارد مطروحه در سطح ملی و بین‌دستگاهی تأکید کرد.

رئیس‌جمهور تصریح کرد که توسعه متوازن مناطق مختلف کشور، شناسایی گلوگاه‌های اجرایی و پاسخ‌گویی به مطالبات مردم، از ارکان سیاست‌های دولت وفاق ملی خواهد بود.


انتهای پیام/
منبع: ایرنا
دیدگاه ها
آخرین اخبار دولت