عملیات بزرگ حماس به کابوس نیروهای ویژه اسرائیلی تبدیل شد

کمین در بیت حانون

جهان

109160
کمین در بیت حانون

دوشنبه‌شب، نیروهای اشغالگر اسرائیلی یکی از سهمگین‌ترین شب‌های خود پس از هفت اکتبر را سپری کردند. بر اثر کمین نیروهای مقاومت حماس چند ده نظامی این رژیم در بیت حانون کشته و زخمی شدند. وبگاه اسرائیلی وای‌نت مدعی شد که این عملیات به هلاکت ۵ سرباز صهیونیست و زخمی‌شدن ۱۴ نفر دیگر انجامید. خبرگزاری الجزیره نیز به نقل از رسانه‌های اسرائیلی تأیید کرد که نیروهای مقاومت موفق شدند بیش از دو جین نیروی اشغالگر را در شمال غزه کشته یا زخمی کنند.

گروه جهان: بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم اسرائیل که برای دیدار با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در واشنگتن به سر می‌برد حالا توسط متحدین راست‌افراطی‌اش در کابینه رژیم تحت فشار قرار گرفته که هرچه سریع‌تر از مذاکرات با حماس عقب‌نشینی کند و مذاکره‌کنندگان اسرائیلی را از دوحه فراخواند.

ایتامار بن‌گویر، وزیر راست افراطی امنیت داخلی رژیم در بیانیه‌ای مدعی شد که هیچ نیاز و فایده‌ای در مذاکره با کسانی که سربازان اسرائیلی را می‌کشند، وجود ندارد. او همچنین تهدید کرد که باید فلسطینیان را تا استخوان خرد کرده، آنها را تا مرز کشتن گرسنگی داد و نباید هیچ کمک بشردوستانه‌ای به آنها رساند.

بن‌گویر همچنین خواستار تکمیل کامل محاصره غزه و اخراج و جابه‌جایی تمام فلسطینیان و ساخت شهرک‌های اسرائیلی در نوار غزه شد.
از سوی دیگر، ابوعبیده، سخنگوی گردان‌های قسام حماس با تمجید از عملیات نیروهای مقاومت خاطرنشان کرد، این کمین ضربه‌ای دیگر به نیروهای اسرائیلی در جایی بود که گمان می‌کردند در امان هستند. ابوعبیده در بیانیه‌ای گفت: «نبرد فرسایشی از جنوب تا شمال غزه توسط مبارزان‌مان به راه افتاده و روزانه به دشمن تلفات وارد می‌کنند.

اگرچه (دشمن اسرائیلی) به طور معجزه‌آسایی توانست سربازانش را از این جهنم نجات دهد، اما ممکن است بعداً شکست بخورد و اسرای بیشتری در اختیار ما قرار دهد.» او تأکید کرد که تنها مردم غزه و مبارزان دلیر مقاومت می‌توانند آینده منطقه را رقم بزنند. به گفته وی، نتانیاهو با نگه‌داشتن سربازانش در نوار غزه، اشتباه احمقانه‌ای مرتکب شد.

بهت و هراسدر سرزمین های اشغالی

در همین حال خبرنگار الجزیره مستقر در کرانه باختری از بروز تنش‌ها میان اشغالگران صهیونیست در سرزمین‌های اشغالی خبر داد. به گفته او، تحقیقات اولیه آغاز شده و اطلاعات اولیه حاکی از آن بوده که ابتدا سربازان اسرائیلی مورد حمله قرار گرفتند و سپس، یگانی که برای نجات آنها اعزام شد نیز هدف حمله قرار گرفت و گروه سوم سربازانی که برای خارج‌کردن آنها وارد عمل شدند، باز هم مورد حمله قرار گرفتند.

این حمله پیچیده در فاصله ۵٠٠ متری از حصار شمالی غزه رخ داد. منطقه بیت حانون از آغاز جنگ غزه، تحت اشغال اسرائیل بوده است. این رویداد واکنش‌های گسترده‌ای در میان سیاستمداران اسرائیلی به دنبال داشته است. برخی از چهره‌های سیاسی آن را حادثه‌ای غیرقابل‌قبول توصیف کرده‌اند. در همین حال، به گفته برخی از اعضای اپوزیسیون، ارتش اکنون در غزه نه برای حفاظت از اسرائیل، بلکه برای حفظ کابینه ائتلافی افراطی نتانیاهو در حال نبرد است و سربازان در این راه جان خود را از دست می‌دهند.

رسانه‌های اسرائیلی نوشتند، برخی از سربازان سوخته‌اند و صحنه یادآور حادثه خان‌‌یونس است. به نوشته منابع خبری عبری، فرماندهی جنوبی ارتش اسرائیل تحقیقاتی را درباره حادثه‌ای که در شمال غزه رخ داد، آغاز کرده است.

به ادعای منابع عبری، از آغاز جنگ غزه در اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون، دست‌کم ۸۸۷ نظامی اشغالگر کشته شده که ۴۴۳ نفر از آنها در عملیات زمینی در نوار غزه به هلاکت رسیده‌اند. همچنین از آغاز جنگ، ۶۰۶۰ افسر و سرباز زخمی شده‌اند که ۲۷۶۸ مورد از این زخمی‌ها در جریان عملیات زمینی در غزه بوده است. در مجموع، ۱۵۸ افسر و سرباز همچنان به دلیل جراحات ناشی از درگیری‌ها در غزه در بیمارستان‌ها تحت درمان هستند که حال ۱۸ نفر از آنها وخیم گزارش شده است. از ابتدای سال ۲۰۲۵، ۵۰ افسر و سرباز در غزه کشته و دست‌کم ۱۱۸ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

کابوس سربازان نخبه اسرائیلی

وبگاه پلستاین کرانیکل در شرح این عملیات نوشت، رزمندگان فلسطینی با انفجار یک بمب، خودروی زره‌پوش حامل سربازان اسرائیلی را هدف قرار دادند. لحظاتی بعد نیز رزمندگان با یک موشک ضدتانک، روباتی مملو از مهمات را که در حال آماده‌سازی بود، منهدم کردند. سپس رزمندگان مقاومت نیروهای کمکی اسرائیلی را که به محل حادثه شتافته بودند، گلوله‌باران کردند. ساکنان عسقلان، نزدیک به مرز شمالی غزه از شنیدن صدای «انفجار عظیم» خبر دادند، در حالی که منابع اسرائیلی تأیید کردند یکی از زخمی‌ها افسر ارشد است.

بر اساس گزارش شبکه الجزیره، سربازان هدف قرار گرفته در این عملیات از یگان مهندسی نخبه «یاهالوم» بودند که در زمینه مواد منفجره و تخریب منازل فلسطینی‌ها تخصص دارد. بالگردها برای تخلیه زخمی‌ها اعزام شدند و آتش سنگینی در منطقه گشودند. رسانه‌های اسرائیلی صحنه را آشوبناک توصیف کردند.

این حمله بخشی از تشدید عملیات مقاومت در سراسر نوار غزه در هفته‌های اخیر است. ماه ژوئن مرگبارترین ماه برای نیروهای اشغالگر اسرائیلی از آغاز جنگ به شمار می‌رفت و ۲۰ سرباز و افسر کشته و عده بسیاری دیگر زخمی شدند. 10 روز پیش، ارتش اسرائیل کشته‌شدن یک افسر و 6 سرباز در درگیری‌های جنوب غزه را تأیید کرد. این اعلام پس از گزارش‌هایی از یک کمین پیچیده در خان‌یونس منتشر شد که در آن 4 سرباز کشته و ۱۷ نفر زخمی شدند.

مقاومت حماس خاطرنشان کرده، واقعیت‌های جنگی که رژیم صهیونیستی به منظور نابودی کامل فلسطینیان به راه انداخته، آشکار شده و ارتش این رژیم در شکستن اراده غزه یا سرکوب مقاومت آن کاملاً ناکام مانده است. حماس در بیانیه‌ای اظهار کرد: «شعارهای اسرائیل مبنی بر شکست قاطع و نابودی کامل حماس در برابر تونل‌های انفجاری و کمین‌های پیچیده مقاومت فروپاشیده است. توهم این رژیم برای آزادسازی اسرا با زور با ضربات پی‌درپی نیز درهم شکسته شده است.»

این گروه با اشاره به حمله مرگبار دوشنبه‌شب، افزود: «خودروهای گیدئون در بیت حانون و خان‌یونس به آتش کشیده شده و سرنشینان آنها کشته شده‌اند.» حماس تأکید کرد که تلاش‌های بی‌وقفه اسرائیل برای آواره‌ساختن فلسطینی‌ها و پاکسازی قومی این سرزمین با استقامت افسانه‌ای فلسطینیان خنثی شده است. این گروه در پایان خاطرنشان کرد: «این ناکامی نظامی، سیاسی و اخلاقی، دروغ‌بودن ماشین پروپاگاندای صهیونیستی را برملا کرده و بار دیگر ثابت می‌کند که نبرد ما صرفاً نبرد موشک‌ها و سلاح‌ها نیست، بلکه نبردی از جنس آگاهی، اراده و صبر است.»

«احمد عبدالرحمن» کارشناس و تحلیلگر نظامی به خبرگزاری «شهاب» گفت: «چشم‌انداز نبرد در نوار غزه طی سه هفته گذشته شاهد تغییر قابل‌توجه‌ای بوده که مستقیماً در افزایش قابل‌توجه تلفات نیروهای اشغالگر اسرائیلی، بویژه پس از یک‌سری عملیات کیفی که توسط گروه‌های مقاومت فلسطینی در مناطقی مانند خان‌یونس و الشجاعیه انجام شد، منعکس شده است.»

وی توضیح داد: «این عملیات نشان داد که مقاومت از قابلیت‌های عملیاتی و تاکتیکی جدیدی برخوردار است که ارتش اشغالگر را غافلگیر کرد.» عبدالرحمن افزود: «عملیات موسوم به «ارابه‌های گدعون» که انتظار می‌رفت اوج برتری نظامی اسرائیل باشد، به تله‌ای مرگبار برای نیروهای اشغالگر تبدیل شد.»

دیپلماسی غزه در دوحه

در همین حال، هیأت مذاکره کننده حماس به منظور کاهش درد غیرنظامیان فلسطینی در دوحه حضور یافتند تا در مذاکرات غیرمستقیم آتش‌بس با اسرائیل شرکت کنند. مجید الانصاری، سخنگوی وزارت خارجه قطر اعلام کرد، هیأت‌های نمایندگی حماس و اسرائیل برای مذاکرات غیرمستقیم با میانجیگری قطر در دوحه حضور دارند. او در یک کنفرانس خبری گفت: «موضوع بحث یک سند چهارچوب کلی بوده و مذاکرات جزئی هنوز آغاز نشده است. ما به دنبال کاهش شکاف‌ها برای تدوین چهارچوب مذاکراتی و ایجاد فضایی مناسب هستیم.» الانصاری افزود: «هنوز زود است که درباره جزئیات صحبت کنیم، اما برداشت‌های مثبتی وجود دارد. این فرآیند زمانبر است و نمی‌توان برنامه زمانی مشخصی برای دستیابی به نتایج ارائه داد.»

سخنگوی دستگاه دیپلماسی قطر خاطرنشان کرد: «تلاش‌های میانجیگران بر رسیدن به مرحله‌ای برای پایان‌دادن به جنگ متمرکز است. برای رسیدن به این مرحله، ابتدا چهارچوب مذاکراتی در حال بحث بوده و سپس در مرحله نهایی، پیشنهادهای جزئی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.» او ابراز امیدواری کرد: «ما چهارچوب و اصول اولیه را ارائه می‌دهیم و پس از توافق بر سر آنها، امیدواریم به مرحله بحث درباره پیشنهاد نهایی برسیم.» االانصاری همچنین هشدار داد: «فرآیند مذاکره نیاز به آرامش دارد و درز اطلاعات می‌تواند به جریان رسانه‌ای منجر شود که بر روند مذاکرات تأثیر منفی بگذارد. درز اطلاعات رفتاری غیرمسئولانه است.»

او در پایان تأکید کرد: «ما برای مذاکرات برنامه زمانی تعیین نمی‌کنیم، اما این فرآیند تا دستیابی به نتایج مثبت ادامه خواهد یافت.»

ایران آنلاین
انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار جهان