ناامیدی ترامپ از پوتین تا چه اندازه بر حمایت واشنگتن از اوکراین اثرگذار است؟

جهان

109696
ناامیدی ترامپ از پوتین تا چه اندازه بر حمایت واشنگتن از اوکراین اثرگذار است؟

روزنامه فایننشال تایمز در مطلبی با اشاره به تغییر لحن «دونالد ترامپ» نسبت به «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهوری روسیه و ناامیدی وی از عدم‌انعطاف کرملین در قبال مذاکرات برای آتش‌بس، نسبت به تاثیر آن بر چرخش واشنگتن به‌نفع کی‌یف ابراز تردید کرد.

ایران آنلاین: به گزارش فایننشال تایمز روزنامه پرشمارگان انگلیسی، به‌نظر می‌رسد ترامپ پس از ناامیدی از پوتین از تلاش برای توقف جنگ، لحن خود را نسبت به اوکراین ملایمتر کرده است.

او صبح دیروز جمعه در پاسخ به سوال خبرنگاران در مورد حمله پهپادی روسیه به بیمارستانی در اوکراین گفت: «خواهید دید که چه اتفاقی می‌افتد».

به نوشته این رسانه، اظهارات رئیس‌جمهوری آمریکا نشانگر میزان ناامیدی وی از پوتین، به دلیل عدم تغییر موضع وی در مذاکرات برای پایان دادن به جنگی است که از بیش از سه سال پیش آغاز گردیده و اکنون به نقطه اوج خود رسیده است.

این تغییر موضع به ویژه پس از آن علنی‌تر شد که ترامپ در طول هفته گذشته، اعلام کرد که تسلیحات بیشتری از جمله سامانه‌های دفاع هوایی پاتریوت را در اختیار اوکراین قرار می‌دهد. وی همچنین نسبت به وضع تحریم‌های سخت‌تر علیه مسکو چراغ سبز نشان داد و رئیس‌جمهوری روسیه را به باد انتقاد گرفت. او در نهایت قول داد که دوشنبه آینده بیانیه مهمی در مورد جنگ در اوکراین صادر کند، اما توضیح دیگری در این زمینه ارائه نکرد.

ترامپ روز سه‌شنبه نیز با انتقاد از رئیس‌جمهوری روسیه گفت: «پوتین کلی مزخرف به ما می‌گوید. «او همیشه خیلی مهربان است، اما بعد معلوم می‌شود که بی‌معنی است».

به عقیده تحلیلگر فایننشال تایمز، خشم ترامپ از پوتین نشانگر تغییر لحن بزرگ کاخ سفید است. آن هم در شرایطی که وی ماه‌های نخست ریاست جمهوری دولت دوم خود را صرف مقصر جلوه دادن ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهوری اوکراین، برای بروز این جنگ کرد. اما از آن زمان به بعد، رئیس‌جمهوری آمریکا بیش از پیش از سرسختی روسیه در مذاکرات آتش‌بس ناراضی است.

با این حال به عقیده برخی ناظران، اگرچه هیاهوی ترامپ علیه پوتین از نگرانی‌ها مبنی بر رها کردن اوکراین از سوی واشنگتن اندکی کاسته است، اما ممکن است نشان‌دهنده تغییر عمیقی به نفع کی‌یف نباشد.

مکس برگمن از اعضای اندیشکده «مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی» مستقر در واشنگتن معتقد است: «این تیر خلاصی به روسیه و پوتین است. اما در واقع بدان معنا نیست که آمریکا ناگهان به متحد و حامی بزرگ اوکراین تبدیل شود.»

جین شهین سناتور دموکرات و از اعضای ارشد کمیته روابط خارجی سنا نیز با ابراز امیدواری نسبت به اظهارات اخیر ترامپ در خصوص ارائه تجهیزات دفاعی بیشتر به اوکراین و ارسال سامانه دفاع هوایی گفت: «اگر رئیس‌جمهور به این اظهارات عمل کند و مطمئن شویم به آنها عمل می‌کند، خبر خوبی خواهد بود.»

این روزنامه در ادامه با استناد به گفته‌های دو مقام ارشد حاضر در مذاکرات دفاعی واشنگتن، آورده است: به رغم تغییر لحن ترامپ و امیدهای اروپا در مورد تغییر احتمالی نگرش واشنگتن، هنوز شواهد ملموسی مبنی بر اتخاذ موضع حمایت گرایانه کاخ سفید از کی‌یف وجود ندارد.

این دو مقام که خوستند نامشان فاش نشود، خاطرنشان کردند: «متحدان غربی اوکراین هنوز فکر می‌کنند که ترامپ مستعد آن است که پوتین را به عنوان شریک اصلی مذاکره خود در هرگونه توافق ببیند و در مقابل زلنسکی را مانع آن».

آنها همچنین اضافه کردند: «اگرچه سامانه های پاتریوت نقش حیاتی در توان اوکراین برای دفاع بهتر از سربازان و شهرها دارد، اما توانایی آن برای حمله متقابل علیه روسیه و پویایی کلی جنگ را تغییر نمی‌دهد».

یکی از همین دو نفر به فایننشال تایمز گفت: «پس از تغییر لحن ترامپ کمی هیجان بیش از حد به وجود آمده است. ما شاهد تبدیل این لحن به اقدامت عملی نیستیم».

ریچل ریزو از اعضای ارشد اندیشکده آمریکایی شورای آتلانتیک در مورد بیانیه احتمالی ترامپ که وعده اش را داده است، گفت: «من معتقدم بیانیه ترامپ احتمالا بیشتر ناشی از ناامیدی او از پوتین است تا علاقه او به زلنسکی یا حمایتش از اوکراین.»

سناتور شهین نیز در بخش دیگری از اظهاراتش تاکید کرد: «آنچه ما تاکنون شاهد بوده ایم، عدم ثبات در رویکرد دولت کنونی نسبت به اوکراین بوده است».

الکساندر گابویف از اعضای ارشد «بنیاد صلح کارنگی» نیز ضمن تائید تغییر ناپذیر بودن موضع روسیه در قبال جنگ اوکراین گفت: «پوتین مطمئن است که هیچ دلیلی برای توافق با آمریکا وجود ندارد، زیرا حمایت غرب از اوکراین در هر صورت در حال از بین رفتن است. باید در میدان نبرد ببینیم که آیا حق با او بوده است یا خیر.»


انتهای پیام/
منبع: ایرنا
دیدگاه ها
آخرین اخبار جهان