روان‌درمانگر فردی:

والدین باید مهربان اما قاطع باشند

جامعه

134909
والدین باید مهربان اما قاطع باشند

حامد نصیری گفت: والدین باید مهربان اما قاطع باشند؛ نه تمسخر، نه بی‌تفاوتی و نه سختگیری شدید داشته باشند. این روند کاملاً می‌تواند منجر به کاهش اعتماد به نفس و وابستگی به ظاهر شود.

گروه گزارش - ایران آنلاین: نصیری با این توصیه که والدین باید به جای دعوا یا ممنوعیت شدید، روی معنای رفتار نوجوانان تمرکز کنند، می‌گوید: «اگر نوجوان علاقه افراطی به آرایش دارد، احتمالاً پشت این رفتار نگرانی درباره رابطه با همسالان یا تصویر از خود نهفته است. والدین باید مهربان اما قاطع باشند؛ نه تمسخر، نه بی‌تفاوتی و نه سختگیری شدید داشته باشند. این روند کاملاً می‌تواند منجر به کاهش اعتماد به نفس و وابستگی به ظاهر شود. نوجوانی که همیشه برای پذیرفته شدن باید ظاهرش را اصلاح کند، به‌تدریج باور می‌کند بدون این تغییرات دوست‌داشتنی نیست.» او توضیح می‌دهد: «در مشاوره‌ها بارها دیده شده نوجوان حتی برای رفتن به سوپرمارکت هم بدون آرایش به خروج از خانه فکر نمی‌کند.»

این روانشناس با تأکید بر اینکه اگر روند آگاهی‌بخشی ضعیف بماند، احتمال دارد به یک هنجار پایدار تبدیل شود، می‌گوید: «تجربه جهانی نشان داده وقتی آموزش درباره تصویر بدن و سواد رسانه‌ای تقویت می‌شود، نوجوانان کم‌کم از رفتارهای افراطی فاصله می‌گیرند. درواقع برای درمان این موضوع نباید مدام آن را سرکوب کرد بلکه با افزایش گفت‌وگو و آگاهی باید آن را درمان کرد.»

* متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید. 


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار جامعه