رییس سازمان انرژی اتمی:

صنعت هسته‌ای علیرغم تحریم، ترور و بمباران، پابرجا و رو به جلوست

دولت

138558
صنعت هسته‌ای علیرغم تحریم، ترور و بمباران، پابرجا و رو به جلوست

معاون رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی با تأکید بر اینکه بالاترین سطح ظرفیت‌های این سازمان در خدمت سلامت، درمان و پزشکی کشور قرار گرفته است، گفت: با وجود دهه‌ها تحریم، خرابکاری صنعتی، ترور دانشمندان و حتی بمباران مستقیم تأسیسات هسته‌ای، صنعت هسته‌ای ایران نه‌تنها متوقف نشده، بلکه امروز به‌عنوان صنعتی پیشرو در مرز دانش و نقش‌آفرین، در خدمت ارتقای سلامت مردم است.

ایران آنلاین: محمد اسلامی روز پنجشنبه در آیین افتتاح بخش‌های سرپایی و بستری کلینیک درمان زخم شهدای هسته‌ای در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به شرایط جدید حوزه سلامت افزود: افزایش بیماری‌ها به دلیل تغییرات اقلیمی، سبک زندگی و ناکارآمدی برخی شیوه‌های درمانی، ضرورت استفاده از روش‌های نوین درمان را اجتناب‌ناپذیر کرده و سازمان انرژی اتمی بالاترین سطح توان و ظرفیت خود را در خدمت سلامت و پزشکی کشور قرار داده است.

به گزارش ایرنا، وی افزود: پایه پزشکی هسته‌ای، صنعت غنی‌سازی اورانیوم است و بدون غنی‌سازی، تولید سوخت، پرتودهی و جداسازی ایزوتوپی ممکن نیست در حالی که دشمنان صراحتاً اعلام می‌کنند ایران نباید حق غنی‌سازی داشته باشد.

اسلامی اظهار داشت: سال‌ها تحریم، عملیات روانی، سوءاستفاده از ظرفیت نهادهای بین‌المللی و فشار همه‌جانبه برای توقف مسیر پیشرفت ملت ایران با اسناد تاریخی و مستند وجود دارد.

وی افزود: کشورهای سلطه‌گر از همه ابزارها و شیوه‌های ممکن استفاده کردند تا صنعت هسته‌ای ایران که یکی از صنایع پیشرو و قدرت‌ساز کشور است شکل نگیرد و همین الگو را در حوزه‌های دیگر علوم و فناوری‌های پیشرفته از جمله فناوری اطلاعات و بیوتکنولوژی نیز دنبال کردند، زیرا این علوم به صورت ترکیبی، قدرت‌آفرین و برتری‌ساز هستند.

اسلامی تصریح کرد: تحریم این فناوری‌ها نه به دلیل مسائل ایدئولوژیک، بلکه به این دلیل بود که ایران کشوری است با موقعیت ژئوپلیتیک حساس، منابع ارزشمند، نیروی انسانی مستعد و ایدئولوژی برانگیزاننده و در اسناد رسمی آن‌ها تصریح شده که این ملت نباید به فناوری‌های پیشرفته مجهز شود، زیرا در آن صورت مهار شدنی نخواهد بود.

وی با اشاره به اظهارات مقامات رژیم صهیونیستی گفت: نخست‌وزیر این رژیم بارها اذعان کرده که با وجود استفاده از همه ابزارها، نتوانسته‌اند ایران را متوقف کنند و حتی در سخنرانی‌های خود از احیای «پرشین امپایر» سخن گفته‌اند؛ در حالی که ایران به‌دنبال امپراتوری نیست، بلکه به‌دنبال پیشرفت قدرت‌ساز و اقتدارآفرین است.

وی با بیان اینکه خرابکاری صنعتی علیه برنامه هسته‌ای ایران بیش از ۲۵ سال پیش آغاز شده است، توضیح داد: قطعات خریداری شده از شرکت‌های معتبر اروپایی در مسیر انتقال توسط سرویس‌های امنیتی آمریکا و اسرائیل باز شده و خرابکاری‌های بسیار میکرونی و پیچیده در آن‌ها انجام می‌شد اما متخصصان سازمان انرژی اتمی با سیستم‌های هوشمند کنترلی، این خرابکاری‌ها را شناسایی کردند.

رییس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: پس از خرابکاری صنعتی، دشمنان به جاسوسی، نفوذ، ترور دانشمندان و در نهایت بمباران و موشک باران تأسیسات هسته‌ای روی آوردند، تا جایی که با استفاده از قوی‌ترین بمب‌های جهان و پس از ۲۲ سال تمرین نظامی، تأسیسات هسته‌ای ایران را هدف قرار دادند اما به لطف الهی این صنعت همچنان پیشرو و فعال باقی مانده است.

اسلامی ایمان، دانش و میدان دادن به جوانان مستعد را ارکان اصلی این پیشرفت دانست و گفت: چرخه نوآوری که ایده را به محصول تبدیل می‌کند از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی است و امروز این چرخه در سازمان انرژی اتمی به‌گونه‌ای فعال است که فناوری را به محصول و محصول را در خدمت زندگی مردم و اقتصاد ملی تبدیل می‌آورد.

اسلامی با اشاره به سند جدید استراتژی امنیت ملی آمریکا گفت: در این سند، فناوری هسته‌ای، هوش مصنوعی و کوانتوم به‌عنوان محورهای اصلی پیشرفت آمریکا معرفی شده و حتی ایجاد نیروگاه‌های اتمی کوچک مقیاس در پادگان‌ها نیز مورد تأکید قرار گرفته است، بنابراین اگر این فناوری‌ها برای آمریکا ضروری است، نمی‌تواند برای ایران نامشروع تلقی شود.

وی افزود: در این سند همچنین تصریح شده که آمریکا دیگر منافع خود را از مسیر سازمان‌های بین‌المللی دنبال نخواهد کرد که این موضوع نشان‌دهنده تضعیف و فروپاشی نظام بین‌الملل است، همان دلیلی که باعث می‌شود حمله به تأسیسات هسته‌ای ثبت شده ایران محکوم نشود.

رییس سازمان انرژی اتمی با اشاره به تحولات اقتصاد جهانی گفت: افزایش شدید قیمت طلا در سال‌های اخیر و تأثیر آن بر ارزش پول ملی کشورها نشان می‌دهد که فناوری‌های قدرت‌ساز، امروز از حیاتی‌ترین نیازهای هر کشور برای حفظ استقلال و اقتدار است.

اسلامی با اشاره به افتتاح یکی از بزرگ‌ترین مراکز پلاسماتراپی کشور در اصفهان گفت: این مرکز با همکاری شرکت توسعه فناوری پلاسما و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان راه‌اندازی شده و ظرفیت‌های گسترده‌ای برای درمان، آموزش و پژوهش در اختیار استان قرار می‌دهد.

وی افزود: فناوری پلاسما امروز در حوزه‌های سلامت، صنعت، محیط زیست و کشاورزی کاربرد دارد و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با ظرفیت انسانی بالای خود می‌تواند نقش پیشتاز ملی در این حوزه ایفا کند.

اسلامی با اشاره به رشد تصاعدی سرطان در کشور گفت: درمان سرطان راه‌حل تک‌بعدی ندارد و سازمان انرژی اتمی با تولید ۷۲ رادیودارو تشخیصی و درمانی، نقش مهمی در این حوزه ایفا می‌کند؛ این در حالی است که ۲ سال پیش تعداد این رادیوداروها ۵۰ مورد بود و این سبد همچنان در حال توسعه است.

وی همچنین از امضای تفاهم‌نامه با وزارت بهداشت برای توسعه سیکلوترون‌ها در کشور خبر داد و گفت: اصفهان به‌عنوان یکی از پنج قطب اصلی انتخاب شده و با توجه به وضعیت سرطان در استان، این مرکز در اولویت قرار دارد و پیش‌بینی می‌شود حداکثر تا سه سال آینده به بهره‌برداری برسد.

وی تأکید کرد: این ظرفیت‌ها متعلق به ملت ایران است و با تکیه بر دانش بومی و همت جوانان، مسیر پیشرفت کشور با قدرت ادامه خواهد یافت.

 آیین افتتاح بخش سرپایی و بستری درمان زخم شهدای هسته ای بیمارستان الزهرا با همکاری شرکت توسعه فناوری پلاسما با حضور محمد اسلامی رییس سازمان انرژی اتمی برگزار شد.

به گفته پژوهشگران علوم پزشکی اصفهان افتتاح این پروژه‌ها، تحولی بزرگ در درمان بیماران مبتلا به زخم‌های مزمن به‌ویژه زخم‌های دیابتی در استان اصفهان ایجاد خواهدکرد

پلاسمای سرد با تحریک سلول‌های ترمیمی، فعال‌سازی سلول‌های بنیادی و افزایش خون‌رسانی، موجب بازسازی بافت آسیب‌دیده و کاهش چشمگیر احتمال عود زخم می‌شود.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار دولت