درخواست آزادی مادورو در نشست سلاک؛

ونزوئلا: سکوت در برابر تجاوز آمریکا غیرقابل قبول است

جهان

139145
ونزوئلا: سکوت در برابر تجاوز آمریکا غیرقابل قبول است

وزیر خارجه ونزوئلا با اشاره به نقض قوانین بین‌المللی در حمله اخیر آمریکا، از ۳۳ کشور عضو سلاک خواست خروج فوری نیروهای آمریکایی از کارائیب و آزادی مادورو را مطالبه کنند.

ایران آنلاین: از خبرگزاری افه، «ایوان خیل» وزیر امور خارجه ونزوئلا در جریان سخنرانی مجازی خود در اجلاس فوق‌العاده وزرای امور خارجه کشورهای عضو «جامعه کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب» اظهار داشت: «کشورهای سلاک باید اقدام کنند، زیرا سکوت در برابر این تجاوز به منزله تایید آن است.»

وی تاکید کرد: سلاک نمی‌تواند تردید کند. نمی‌تواند موضعی بین محکومیت‌های بی‌تفاوت و سکوت همدستانه اتخاذ کند.

به گزارش ایرنا، این مقام ونزوئلایی همچنین از سلاک خواست تا «آزادی فوری و بی‌قید و شرط» نیکلاس مادورو رئیس‌جمهوری ونزوئلا و همسرش «سیلیا فلورس» را خواستار شود.

وزیر امور خارجه ونزوئلا در انتقاد از حمله بامداد شنبه آمریکا به خاک این کشور تصریح کرد: قوانین بین‌المللی بشردوستانه با انجام حملاتی که منجر به مرگ افرادی شد که در خصومت‌ها دخیل نبودند، نقض شده است و اصول تمایز، تناسب و ضرورت نظامی را نقض می‌کند.

وی از ۳۳ کشور عضو سلاک خواست تا قوانین بین‌المللی را احیا کنند، که طبق گفته او مستلزم «خروج فوری» همه نیروهای نظامی آمریکا از کارائیب است.

وزرای امور خارجه جامعه کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب به دعوت دولت کلمبیا و به منظور تعیین موضع منطقه‌ای در مورد حمله نظامی آمریکا علیه ونزوئلا و ربایش رئیس‌جمهوری این کشور تشکیل جلسه دادند.

بامداد روز شنبه (سوم ژانویه/ ۱۳ دی ۱۴۰۴)، کاراکاس، پایتخت ونزوئلا، به همراه ایالت‌های میراندا، آراگوآ و لا گوایرا، صحنه حملات نیروهای آمریکایی بودند که به قربانی شدن شماری از غیرنظامیان منجر شد. دولت ونزوئلا این اقدام را «تهاجم نظامی» خواند و ضمن اعلام وضعیت اضطراری، تشکیل نشست فوری شورای امنیت سازمان ملل متحد را خواستار شد.

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا سپس از ربایش مادورو و همسرش خبر داد. وی در نشستی مطبوعاتی اعلام کرد که آمریکا دست‌کم به طور موقت، ونزوئلا را اداره خواهد کرد.

به طور همزمان، دیوان عالی قانون اساسی ونزوئلا حکم داد که «دلسی رودریگس» معاون رئیس‌جمهوری، ریاست موقت ونزوئلا را بر عهده بگیرد.

کشورهای بسیاری، تجاوز آمریکا علیه ونزوئلا را محکوم کرده و آن را نقض آشکار حقوق بشر و قوانین بین‌المللی خوانده‌اند.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار جهان